Hűtlen kezelés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen tett feljelentést Garancsi István cégének ingatlanvásárlása ügyében az Együtt politikusa, Pataki Márton.

Mint a Válasz.hu korábban megírta, az állami tulajdonú Eximbank biztosított 16,5 milliárd forint hitelt Garancsi István cége, a Market Zrt. budapesti telekvásárlásához azon a területen, ahol a PwC által készített megvalósíthatósági tanulmány szerint az olimpiát követően is megmaradó létesítmények, teniszcentrum és közvetítőközpont épülnek majd.

(...) vajon miért ad az Eximbankon keresztül a Fidesz–KDNP-kormány kölcsönt egy magáncégnek, egy olyan telek megvásárlására, amit ő maga is meg akar venni? Az biztos, hogy Garancsi István fideszes oligarcha akkor is jól fog járni, ha változnak a tervek, az építendő új lakások államilag megtámogatott (áfacsökkentés, 10+10 millió) értékesítésével. Ennél egyszerűbb és gyorsabb módja lesz a gazdagodásának, ha az állami kölcsönből vett ingatlant az állam az olimpiára hivatkozva magasabb áron rövid időn belül kisajátítja.

indokolt Pataki és azt is hozzátette: az Eximbank olyan célra adott hitelt, amilyenre a rá vonatkozó hatályos törvény szerint nem tehette volna. Ugyanis az állami tulajdonban lévő szakosított pénzintézet az alábbiakhoz nyújthatna kölcsönt:

- magyar áruk és szolgáltatások exportjához
- beszállítói ügyletekhez
- exportcélú befektetésekhez
- belföldi székhelyű gazdálkodó szervezet nemzetközi versenyképességet javító befektetéseihez, beruházásaihoz, forgóeszközigényeihez
- nemzetközi segélyügyletekhez
- magyar befektetők külföldi befektetéseihez
- importhoz
- Magyarországon megvalósuló külföldi beruházásokhoz és azok érdekében létrejött jogviszonyokhoz kapcsolódó tevékenységekhez

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Min tudjuk, az Eximbank az Orbán (kormány ) tulajdona, a Garancsi
pedig az Orbán oligarchája...A feljelentés, és annak összes költség
teljesen felesleges pénz és idöpocséklás. Ha mégis, az eredményt
már most borítékolhatjuk !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
..."Feljelentik a Garancsinak hitelt adó Eximbankot"...

miben reménykednek? akár a többi feljelentést, ezt is ledarálják, és a takarítónő este kiviszi a kukába...
vadnarancs
Melyik bank adna hitelt fedezet nélkül? Ilyenkor hol van a felügyelet? Vajna mekkora és milyen fedezetet nyújtott? Garancsi? Én ha hitelt szeretnék felvenni, kb 4x annyi fedezetet várnak el cserébe! Hol van akkor az igazság? Ezeknek a gazembereknek mindent lehet?
F_Viktor
@vadnarancs: Utolsó mondatodra: I G E N !
zöldszem
@vadnarancs: Fedezet nélküli hitel? Ezt csak a kommunistákból, átsminkelt újkeresztény Fidesz vallásúaknak szabad.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.