Csaknem ezer McDonald's-dolgozó hiába várta, hogy megérkezzen számlájára a decemberi bére, a munkaerő-közvetítő cég nem fizetett – írja az Index.

A lap úgy tudja, hogy a háttérben a McDonald's és a Human Operator Zrt. személyzeti szolgáltató cég elszámolási vitája áll.

A Human Operatoron és alvállalkozóin keresztül több ezer munkás dolgozik magyarországi McDonald's-éttermekben, rengeteg diákmunkás is így érkezik a gyorsétterembe. Eddig nem is volt probléma a bérek utalásával, a McDonald's fizetett a cégnek, az pedig utalta továbbította a bért a vele kapcsolatban álló munkásoknak. Januárban azonban hiába várták pénzüket a dolgozók.

Semmi hivatalos információt nem kaptunk. Pedig nem kevés pénzről, nem kevés diákról beszélünk.

Itt nem csak zsebpénzekről, hétvégi bulipénzről van szó, hanem lakbérről, tandíjról, esetleg hitelekről

– panaszkodott az egyik pórul járt munkás.

A nagyjából kilencszáz dolgozó fizetése azért csúszik, mert a munkaerő-kölcsönző vitába keveredett a McDonald's magyarországi cégével. Az Index információi szerint a közvetítő cég nagyjából százmillió forintot követel, a kifizetetlen decemberi bér ennek az összegnek durván a felét adja.

Az étteremlánc szerint azonban nem tartoznak semmivel. A McDonald's Kft. szerint a cég a diák kollégák decemberi bérét időben és maradéktalanul átutalta a Human Operatornak. Az utóbbi közreműködésével közvetített Studentka Work Iskolaszövetkezet ennek ellenére a béreket a diák dolgozóink számára a mai napig nem folyósította.

A probléma nem mindenkit érint, a Human Operator ugyanis a portál szerint csak a központi McDonald's-céggel keveredett vitába.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@Lepényleső: Hidd el, a McDonald vilagszerte pontosan fizeto ceg! Azt nem ertem csak, minek nekik egy munkakozvetito ceg a SEMMIRE?
Tudtommal minden McDodo franchise szerzodesben mukodik, ami egyeni magyar vallalkozokat takar, akiknek kozvetlen kapcsolata tud(na) lenni a munkavallalokkal, legyenek azok diakok vagy felnottek. Mi a sz@rnak kell bevenni a buliba egy semmifele szereppel nem biro harmadik vizfejet?

A franchaise szerzodoknek rendkivul szigoru feltetelek kell teljesiteniuk, igy a berkifizetesre vonatkozoan is be kell tartaniuk a McDonald vilagszerte hatalyos intezkedeseit.

Most mondjam, hogy ez is csak Magyarorszagon, es ez is csak MOST, az orban-kormany uralkodasa alatt tortenhet meg?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@Lepényleső: Nem, ezt nem kell a nepnek megfizetni az adojabol, ez nem olyan tetel. A penz megvan, csak egy g...i kozbeiktatott (mint a KLIKK) , teljesen felesleges ceg ul a penzen.
Majd valaki a fejukre koppint jogi uton, es kikopik a penzt a munkaberre, csak ennek a jogi utnak kell rendkivul gyorsnak lennie.
hetöndöe
Mivel a dolgozók ezzel a hiéna munkaerő közvetítő köcsöggel szerződtek,a szerződés alapján a cégnek kurva gyorsan ki kell fizetni a lét,ellenkező esetben a munkaügyi felügyelőség kutya kötelessége megmogyorózni a céget.
Én is egyszer így hajtattam be ,mert szép szóval nem ment,mikor kézhez kapták a felügyelőség levelét,villámgyorsan utaltak köcsögék.
karma1
@hetöndöe: Ugy erted: a KOZVETITO cegnek kell nagyon gyorsan tovabbutalni a diakok fele a penzt, mert a McDodo egyszer mar idoben atutalta az osszes fizetest... Ugye igy ertetted?
nezelodo
Először azt hittem, ezeket a dolgozókat is az Államkincstár fizeti. De nem. Szerencséjük, őket így nem akarja az a kincstári ember a bérszámfejtő program használatára megtanítani! Hogyan is tenné, hiszen a jelek szerint ők sem értenek hozzá! Amúgy sem kéne a börtönőrt, az ápolónőt,a közszolgát stb. ilyesmire tanítani, hanem rendes időben, pontosan ki kell fizetni, ahogy ugyanezek elvárják tőlünk a pontos adófizetést is.
wagabund
Diákmunkásokat(is) kifosztani az aljasság...akárki is teszi...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.