Mehet a bíróságra az a férfi, aki a gyanú szerint meg akarta mérgezni szomszédja kutyáját. Fagyállós táppal etette a kerítésen keresztül.

Csütörtök hajnalban megrázó élményben volt része egy hajdúnánási férfinak, mert rajtakapta a szomszédját, ahogy a kertjébe kekszet és tápot dobál, amivel megmérgezte a kutyáját. A helyszínre érkező rendőröknek az 52 éves T. Gábor elmondta, hogy szomszédja kutyájának ugatása már 2015 nyara óta zavarja, nem tud éjszaka aludni tőle, ezért döntött úgy, hogy fagyállóval átitatott kekszet és kutyatápot ad az ebnek.

Az állatorvosi segítségnek köszönhetően a megmérgezett kutya életben maradt, az elkövető, pedig a bíróság előtt felelhet állatkínzás miatt.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mézike
de bunkók az emberek. A gazdi is és a szomszéd is.
Volt egy német juhászunk, már vagy húsz éve. Mi elmentünk reggel dolgozni, a kutya egész nap az udvaron, kertben csatangolt. Az volt a baj, ha valaki elment eőttünk, ugatott. A szomszédnak csak egyszer kellett szólni hogy a kisbaba nem tud aludni tőle. Papus hátul kialakított neki egy jó nagy területet, úgy hogy nem tudott az udvarra feljönni. És megszünt az ugatás. Ennyi.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verum
Szerencsétlen kutya nem jókedvében ugat. Vagy éhes, vagy fél egyedül, vagy szenved a láncon.
Az ember meg ahelyett, hogy kérdőre vonná, a szomszéd miért nem tartja jobb körülmények között, inkább megmérgezi.
Sok, túl sok barbár ember él kis hazánkban. :-(
levarosbukta
@verum: Vannak kutyatartók akik szerint azért kutya a kutya hogy ugasson. Na ezeknek aztán te beszélhetsz akár szépen akár csúnyán, nem fognak rászólni a kutyára hogy ne óbégasson egész éjjel. Fogalmam sincs hogy ezeket a gazdákat nem zavarja ha a kutya vonyít egész éjjel, ők hogy alszanak? Ezzel nem azt akarom mondani hogy meg kell ezért mérgezni a kutyát, de a problémára megoldás sajnos nincs.
verum
@levarosbukta: - A kutya nem ugat ok nélkül. Hiába mondják, hogy azért van hogy ugasson, a rossz tartás a rendszeres és hosszan tartó ugatás oka. Ha ezt elnézed, akkor legyen benned legalább annyi emberség, hogy elviseled a panaszát és hallgatod az ugatását.
Ha meg barbár vagy, akkor kínhalálra ítéled a szerencsétlent, mert kínjait világgá zengi.
Ennyi.
Desischado
@verum: Igazad van. Remélem, elítélik azt a rohadékot!
verum
@Desischado: - én is remélem, de ez ma itt csak remény marad. :-(
Olvastam másutt régebben, hogy a bíróknak nagy általánosságban ciki elítélni embert állat miatt, bármilyen is a törvényünk.
Sajnos, úgy néz ki, a többségnek is ez a véleménye, legfeljebb az állatszeretők hangosabban tiltakoznak.
kamazuka
Az idiótája!
Nemrég cimborámmal beszélgettem háza udvarán,de allíg hallottuk egymás szavát annyira csaholt ebe.Megkérdeztem tőle ha nem zavarja el tudnám hallgattatni.Mire Ő ezt soha,ha idegen van ezt csinálja.De mi azért szeretjük.Belement.Elővettem nagypapát.nyomtam 1 tized másodperces entert.Azóta csak meg kell neki mutatnia,és a kutyus elkussol azonnal.Hiába, a pavlovi reflexek.
1magyar
@kamazuka: De ha megsimogattad volna a fejét és beszélsz hozzá, megnyugodott volna.A kutya olyan mint a gyerek.
eugen4402
@1magyar: Illetve, MAJDNEM olyan... Van egy árnyalatnyi különbség. Gyerek még soha nem harapott az Achillész-inamba, de kutya már belém kóstolt.
Mindegy, régen volt, borítsunk fátylat a múltbéli sérelmeinkre. :-)
verum
@kamazuka: a kutyának nem kussolnia kell, hanem megtanítani arra, hogy mi az elvárás. Ellentétben az emberrel. :-(
verum
@eugen4402: - unokatestvérem, amikor három éves volt, volt egy pulijuk. Egyszer odament a kutyához, két kezébe fogta a kutya fejét és beleharapott az orrába.
A kutya meg nyüszítve elrohant.
eugen4402
@verum: Én már egy kicsit idősebb voltam (5 vagy 6 éves), amikor anyám átküldött a harmadik szomszédba a zughentes udvari műtermébe három pár májas- és három pár véres hurkáért. Nem először mentem, de addig soha nem láttam a hátsó udvarban szolgálatot teljesítő szörnyeteget. Ám amikor jöttem kifelé a hurkával megrakott szatyorral, üvöltve rám támadt.
Eszembe sem jutott, hogy az orrába harapjak, pánikszerűen menekültem a kapu felé, a sarkamba fájdalom nyílalt, és otthon derült ki, hogy nemcsak a hurka véres, a zoknim is...:-)
verum
@eugen4402: - csak arra utaltam, hogy bizony az embergyerek is tud harapni és meg is teszi.
Gondolom, az a kutya sokat volt láncon és nem tanította senki, hogy hogy viselkedjen.
Egy gyerek milyen lenne, ha senki nem tanítaná?
Ugyanakkor a kutya szinte mindegyik szívesen tanul és boldog, ha az elvárásnak megfelel.
Ezt pedig nem minden embergyerekről lehet elmondani.
verum
@eugen4402: - még valami. Van kutya, akit véresre vernek, van akit éheztetnek, van akit konyhakéssel herélnek ki, van akit megégetnek - és mégis a kutya újra és újra képes bízni az emberben.
Jobb nem firtatni, hogy mennyire vagyunk egyformák, mert a végeredmény sokszor ránk, emberekre nézve nem lenne valami pozitív. :-(
eugen4402
@verum: Tudod, ez a kis incidens 1950-ben történt velem, és azóta találkoztam legalább 800 kutyával, és egyik sem akart elfogyasztani, mint az a régi henteskutya...Jól tippeltél, az az "agresszor" tényleg eltépte a láncát, és elindult világot látni. Megérezte a friss hurkák illatát, és megjött az étvágya. Én meg futni kezdtem, és ezt nem kellett volna...:-)))
1magyar
@eugen4402: Egy kiéheztetett ember is ölni tudna a kajáért, akit láncon tartanak és végre ott a lehetősége.
eugen4402
@1magyar: Elméletben biztos, ám a a gyakorlatban egy kiéheztetett, láncravert ember már annyira legyengült állapotban van, hogy egy szelet kemény, penészes kenyérért is hálásan pitizni fog. :-((( Most folyik egy országos kísérlet-sorozat, várjuk meg a végét.
1magyar
@eugen4402: ((( Most folyik egy országos kísérlet-sorozat, várjuk meg a végét.
- ez jó!
verum
@1magyar: - az éhezésnek vannak fokozatai. Azon kívül egy kutya sokkal tovább bírja kondival az éhezést, még ha a bordái ki is látszanak. Elven egy kutya egy hónapi éhezés után tud csak annyira legyengülni, hogy nem képes lábra állni.
Az ember is, ha éhes, bizony képes brutalitásra, amíg ereje bírja.
kamazuka
@1magyar: Szívesen összeismertetlek a kutyussal.Nem gondolom,hogy próbát kellene tenni.
Toby
Védő: - Dehogy akarta megmérgezni az ebet ez a jóember, beköszöntöttek a hajnali fagyok, ha az autókba is fagyálló kell, akkor a kutyába meg naná ! Igaz, hogy majdnem elpusztult az eb, de legalább nem fagyott merevre - tekintetes mészárszék...illetve törvényszék !
Mézike
de bunkók az emberek. A gazdi is és a szomszéd is.
Volt egy német juhászunk, már vagy húsz éve. Mi elmentünk reggel dolgozni, a kutya egész nap az udvaron, kertben csatangolt. Az volt a baj, ha valaki elment eőttünk, ugatott. A szomszédnak csak egyszer kellett szólni hogy a kisbaba nem tud aludni tőle. Papus hátul kialakított neki egy jó nagy területet, úgy hogy nem tudott az udvarra feljönni. És megszünt az ugatás. Ennyi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.