Behajtott egy Uber-sofőr az útblokádot tartó taxisok közé, s a taxisok szerencsétlenségére a 24.hu kamerája éppen forgott. A lap beszámolója szerint a taxisok igencsak méltatlankodtak ("van bőr a pofádon ide bejönni?"), majd az is elhangzott, hogy

Nézd már, mit jön ide, MIT JÖSSZ IDE, FÉREG? Na. Mit uberezgetsz, ne uberezgessél ából bébe, SZÁLLJÁL KI! Én azért állok itt tizenhárom órája bazmeg, hogy a te gecidet izé… megbasszam! Na.

Ezek után megérkezett egy rendőr, aki higgadtan, de határozottan felszólította a taxisokat "a jogkövető magatartásra". A képeken világosan látszik, hallatszik, hogy a dühös sárgák ezután vele kezdtek üvöltözni, többek között azt kifogásolva, hogy mi folyik a Facebookon ellenük (amúgy ez).

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Hát a stílusotok katasztrófa!!! AZ meg hogy pl. az én autómban levő telefonomon milyen applikáció fut ahhoz semmi köze senkinek! Még a rendőrnek sem. Majd ha a NAV ellenőrzésekor kiderül hogy a bevétele után a Uber sofőr nem fizette meg az adót az majd az ő baja lesz. (minden forgalom elektronikusan folyik , tehát a NAV láthatja kinek mennyi a jövedelme sztem)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Mobil123
Hát a stílusotok katasztrófa!!! AZ meg hogy pl. az én autómban levő telefonomon milyen applikáció fut ahhoz semmi köze senkinek! Még a rendőrnek sem. Majd ha a NAV ellenőrzésekor kiderül hogy a bevétele után a Uber sofőr nem fizette meg az adót az majd az ő baja lesz. (minden forgalom elektronikusan folyik , tehát a NAV láthatja kinek mennyi a jövedelme sztem)
Szókrakész
Hát a kulturált beszéd nem az erősségük.
De hát útközben nem azt kell nyomni, hanem a gázpedált.
alterego56
"Tisztelt taxi sofőr úr, könyvelőként tisztában vagyok vele, hogy a taxisok nagy része 2 órás munkaviszonyba van bejelentve, aztán kint van napi 10-12 órát, ahelyett hogy kiváltaná az egyénit s fizetné maga után a havi emelt járulékot"
Azért ez sem semmi.
ila51
Na nem is csodálom , hogy verik az utast
eugen4402
Holnap szerda lesz, és Lázár miniszter úr szerdára ígérte, hogy a kormány foglalkozik a taxisok és az Uber közti ellentétek rendezésével. Addig jó lenne az indulatokat megfékezni, nehogy az legyen a vége, hogy az Uber-sofőröknek kilencágú lila csillagot kelljen a zakójukra varrni...!
lópicigáspár
Na eddig se voltam taxis párti, de ezek után akkor se ülök be egybe se, ha gyalogolnom kell!
magyarbakancs
Gondolom a törvények akár polgári, akár gazdasági minden szereplőnek be kellene tartani.
A taxisoktól megkövetelik a fóliázott autót, különb féle vizsgákat kell tenni.
Az Uber ennek nem felel, meg akkor miről beszélünk?
Valamit kellene kezdeni evvel és nem szerencsétlen rendőrt küldeni meg oldani a dolgokat.
Az illetékesek meg íróasztal fűtött irodákból csinálják a semmit.
Hozzáteszem jó pénzért.
wagabund
A Fehérvári út elején, a piacnál van egy droszt. Akár az sztk-ból, akár a piacról kijőve, néha felmerült bennem, hogy (sárga)taxival mennék haza..
...nos eddig még nem vitt rá a bátorság, hogy bármelyikbe is beüljek...pedig nagyon jól esett volna...
...hogy miért? nem azért, ahogy kinéz némelyik(sofőr), nem azért mert dohányzik az épp elöl álló(is), hanem a modor..a legmegrázóbb, amikor két öreg ülne a kocsijába, de sem az ajtót nem nyitja ki, sem a szatyrot nem teszi a csomitartóba, hanem az óriási hasával csak ül a kormány mögött, és már indulna..inkább emelt hangon rászól a nénire, hogy csukja már be rendesen az ajtót..
...még néhány ilyen esetet láttam, csoda ha igencsak köphetnékem támad ha arra megyek..

amikor összejönnek négyen-öten, kint összeállnak, és hangosan mesélik a balfasz utas esetlenségét... -de jól ki lett ám osztva a vén hülye!...című történeten röhögnek..
...nem véletlen, hogy ilyenkor nem mer a közelükbe menni a szerencsétlen utazni vágyó...

valamiért riasztó ez a fínom úri közönség... hogy miért? ennek megítélését a nyájas olvasóra bízom.
leszúrt rittberger
Ezek taxisok? Ki a szar akarna ilyenek mellé beülni? Bármelyik aluljáró kulturáltabb mint ezek...
Bálint NatáLia
Véleményem erről a Taxi vs. Uber dologról. Ma tudtam meg, mi az az Uber. Eddig nem is hallottam róla. Aláírom, hogy a taxisok érdekei sérülnek. Azt is, hogy a szolgáltatás minősége jobb az ő esetükben (már amikor, mert bizony vannak negatív tapasztalataim). Aláírom, hogy nem tudják felvenni a versenyt az uberesekkel, mert utóbbiak nem fizetnek adót, amit a taxis be kell építsen a viteldíjba. DE! Én mint az élő zenéből megélni próbáló, diplomás énekművész (értsd: évtizedes tanulás, több autó ára mesterkurzusokba, magánórákba fektetve) keljek ki a YouTube ellen? Vagy akadjak ki, amikor felvételről játsszák a dalaimat, és senki egy koszos fillért nem fizet értük? Vagy kezdjek sztrájkba, amiért képzetlen, művészileg értékelhetetlen seggfejeket mutogat a média a magamfajta helyett? Nem teszem, mert tudom, hogy pont lesz@rná a nép. (A nép ugyanis 90%-ban prolik gyülekezete, és ennek a biomasszának nincs igénye a minőségi kultúrára, mert a nép nem a démosz mára, hanem a plebsz ami viszont ostoba, primitív, unintelligens szellemi pöcegödör. Az arisztokrácia nem a vérétől volt különb, hanem azért, mert művelt volt. Ez okozott kisebbségi komplexust a középszerű plebsznek, és ezért irtották ki az arisztokratákat.) Párhuzamot vonok művészek és taxisok között, igen. A taxisok ugyanis ugyanazon jelenség miatt szívnak, mint mi. Régen volt vizsga, anélkül nem léphettél közönség elé. A falunapokon ellenőrök jártak, és ha nem volt megfelelő a művész teljesítménye, megbüntették őt, és azt, aki odaengedte. Aztán jött Kóka Jani, és kijelentette, hogy "ez nem szakma", nem kell vizsga a gyakorlásához. Azóta van fásiádám meg bunyóspityu. Mert előtte Lakodalom Lajos volt az "alja", akinek "csak" trombitaművészi konzervatóriumi végzettsége van. A taxisok is emiatt szívnak. Gyakorlatilag kijelentették, hogy az ő szakmájuk nem szakma, és bárki csinálhatja. Hogy kicsit érezd a lényeget! Nem csak rólam van szó, hanem rengeteg vendéglátós zenészről, akik "iparosok" voltak, de művészek! Tanult emberek...
Bálint NatáLia
Folytatva: Ezek, köztük a cigányzenészekkel mind utcára kerültek, mert jött valaki, aki olcsóbb volt, mivel a képzésének, hangszerének (vesd össze egy szintetizátor árát egy cimbaloméval vagy egy hegedűével), tudásának költségeit nem kellett beépítenie a gázsijába. Régen minden kisvendéglőben élő cigányzenekar volt, mára ezek mind munkanélküliek! Több ezer emberről beszélünk! És ez baromi igazságtalan, de tény, hogy az idők változnak. Erre próbálok rávilágítani. Kedves Taxisok! Együttérzek veletek, de tudnotok kell: a Ti időtök lejárt. Ez a közlekedési forma a múlté. Vagy optimalizáljátok a szolgáltatásotokat, és akkor felvehetitek a versenyt, vagy alapítsátok meg az éhen halni készülők kesergő klubját! Ez a kurva kapitalizmus erről szól. Nem az igazságról, nem arról, hogy ki mit érdemel. Ez a kereslet-kínálat rendszere, amiben vagy megtanulsz túlélni, vagy megdöglesz.
Mobil123
@Bálint NatáLia: " (A nép ugyanis 90%-ban prolik gyülekezete, és ennek a biomasszának nincs igénye a minőségi kultúrára, mert a nép nem a démosz mára, hanem a plebsz ami viszont ostoba, primitív, unintelligens szellemi pöcegödör. Az arisztokrácia nem a vérétől volt különb, hanem azért, mert művelt volt. Ez okozott kisebbségi komplexust a középszerű plebsznek, és ezért irtották ki az arisztokratákat.) - Ha így beszélsz azokról akiknek kelhetnél akkor megérdemled a sorsod te is!
Toby
Szarházi mohó csürhe, disznóólban a helyük ! Unterek !
human
Hát erről Mucsi Zoltán nyugoggyále sorozata jutott eszembe:
youtu.be/pK1EPyhPqco
Bálint NatáLia
@Mobil123: Sajnos ez az elmúlt időszak következménye. Az embereket tudatosan butítja a média. Ez ne, szimpátia meg udvariasság kérdése, hanem tény. Én lennék a legboldogabb, ha nem így lenne. 10 éve nem így volt.
Mobil123
@Bálint NatáLia: Akkor sem hinném hogy az emberek 90%-át így kéne minősítened!! A proli sem igénytelen !!
Bálint NatáLia
@Mobil123: Valóban, igazad van. Valószínűleg túlzok, de ez csak az elkeseredettség miatt van így. Sajnálom, ha valakit megbántottam. Való igaz, a proli nem igénytelen. Csak az elhülyített proli az, de nagyon! És legyünk optimisták: a népnek talán nem 90%-a, csak erős 70. De az már biztosan nem túlbecsült arány!
Mobil123
@Bálint NatáLia: Szerintem még mindig túlzó a becslésed. A másik hogy nem értek egyet azzal hogy elhülyített proli!! (bár ezt a proli szót sem szeretem !!!) A kétkezi munkásembernek is megvannak az igényei a megfelelő kultúrára , de ha esetleg dolgoztál gyárban szalag mellett (bár nem hiszem!!) akkor tudhatnád hogy mennyi a fizetése. Nem az a baj hogy nincs igény rá hanem az hogy nincs pénze megfizetni azt hogy elmenjen egy színházba , koncertre stb így marad a falunap ahová mondjuk csak olyanok mennek el (szarért-húgyért ) akik sajnos olyan "zenét" adnak le ami valóban igénytelen .
Bálint NatáLia
@Mobil123: Kedves Névtelen!
1. Lehet, hogy túlzó, legyen igazad!
2. A proli szó már rég nem a kétkezű munkásembert jelzi, hanem azt a biomasszát, amelyiket lehet manipulálni a média által, és amelynek bizony nagyon nincs igénye valódi kultúrára!
3. Dolgoztam segédmunkásként asztalosüzemben, diákként, nyári munkán, voltam butikban eladó, vendéglátóztam az egyetem alatt, és közgazdászként is pontosan tisztában vagyok vele, mennyit keres általában a magyar ember.
4. Vannak valóban szegény emberek, de a többségnek telik azért valamilyen szórakozásra, és nem a minőségi kultúrát választják, hanem a diszkót, a mozit...stb.
5. A falunapok "sztárjai" annyit kapnak egy félórás playbackre, amennyiből egy 2 órás musical-operett gálát lehetne finanszírozni: 4 szólistával és táncosokkal, akik igazi, tanult művészek. Egy-egy ilyen "sztár" gázsija nettó 5-6 százezer forint, míg egy zongoraművész-operaénekes páros a legjobb esetben is, egy-másfél órás hangversenyért, együtt kapja a negyedét. Tájékozódj kicsit! Másik a korrupció, ami átsző mindent: bizonyos művelődésszervezőknek vissza kell osztani 20%-ot (az adófizetők pénzéből), és ezért egy bizonyos kört hív "haknizni". Nagyon csúnya dolgok vannak a háttérben. De szerintem zárjuk le ezt, mert nem a tárgyhoz tartozik! Én csak párhuzamot vontam, de a téma immár messzire mutat.
Rumcájsz
@Bálint NatáLia: Na ezt a részt díjazom, sőt teljes mértékben egyet értek vele.

Tájékozódj kicsit! Másik a korrupció, ami átsző mindent: bizonyos művelődésszervezőknek vissza kell osztani 20%-ot (az adófizetők pénzéből), és ezért egy bizonyos kört hív "haknizni". Nagyon csúnya dolgok vannak a háttérben.
Butautáló
A taxis most is olyan, mint a blokádkor! Buta, pénzéhes és élvezi a balhét! Azt hiszi, majd a tömeg megvédi! Egyenként állítanám elő őket és kezdetnek viszlát engedély!
gazdag dezső
Nagyon szabálytalan ,és szigorú büntetést érdemlő dolog ez a blokád! Embereket tartanak vissza a munkába menésről ,vagy éppen a családjukhoz való hazatéréstől ! Szabad mozgásukat gátolják,korlátozzák más békés embereknek.Ez szerintem szigorú büntetést érdemel.Egyébként pedig a kormánynak köszönhetik ezt a nagyon kirívóan magas tarifarendszert amely irreálisan magas.Közben az üzemanyag árak lejjebb mentek a tarifák pedig maradtak.Nekik nagyon csendben kéne lenni ,és örülni hogy ilyen kivételes ekőnyös helyzetbe kerültek.Más vállalkozókat nem segítenek ennyire,és ott a piac diktálja az árakat nem a kormány szabja meg .Mégis meg kell élni azoknak is vagy megszűnnek.Azok akik nem kapják meg a szerződés ellenére sem a díjukat/,Pul.az építőiparosok/ azok is tüntessenek ?
Mobil123
Sajnálom hogy pejoratív jelzőként használod a proli szót! Nagyon lenéző vagy az emberekkel szemben !! Azért mert diplomás vagy nincs jogod hozzá.
A korrupció meg minden területen megvan ! @Bálint NatáLia:
kukac50
Ennek a törvényhozók és megszavazójuk a hibásak!
Miért nem egyforma törvények vonatkoznak mind a két szolgáltatóra?
Fizessenek a sárga taxisok is csak annyit mint az uberesek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.