Mintegy 100 milliárd forintból hatvanezer új bölcsődei férőhely jöhet létre 2018-ig Magyarországon – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteken Budapesten.

Novák Katalin beszélt a pedagógus-életpályamodell kiterjesztéséről a felsőfokú végzettségű kisgyermeknevelőkre, ami csaknem 900 dolgozót érint, az ő fizetésük 30-40 százalékkal emelkedett. Hozzátette, hogy akiknek még nincs felsőfokú végzettségük, azoknak szeretnének segíteni ennek megszerzésében, hogy minél többen beléphessenek az életpálya rendszerébe.

Novák Katalin felidézte, bővül a gyerekek napközbeni elhelyezésének lehetősége, 2016-tól már négyféle ellátástípus közül választhatnak a szülők: az eddig megszokott mellett lesz mini, családi és munkahelyi bölcsőde is.

Az államtitkár említette a gyed extra bővülését is, aminek köszönhetően január elseje óta már a gyerek hat hónapos kora után visszatérhet a szülő a munkába, miközben továbbra is jogosult lesz a gyedre.

Kiemelte, folyamatosan nő és jelenleg is csúcson van a nők foglalkoztatottsága, így az igény is nő a bölcsődei férőhelyekre.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Ja mint az 1 millió új munkahely...tudjuk...
nevemnick
60 ezer új bölcsődei hely, hát mit mondjak: meghatódtam... ja, hogy ,,jöhet létre"? akkor nem hatódtam meg.
Toby
Ja, a választásokig és feltétels módban ! Anyátoknak mondjatok mesét - patkányok !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.