Hosszú évek óta okoz hatalmas károkat az államkasszának az a húsipari vállalat, amely 2013-ben 8 milliárd 200 millió, 2014-ben 9 milliárd 500 millió forint nettó árbevételt ért el, ám alkalmazottait jellemzően minimálbérrel foglalkoztatja, amelynek nettó összegét havonta, rendszeresen 60-100 ezer forintokkal egészíti ki - zsebbe, a közterhek megfizetése nélkül. A társaság több ismert kereskedelmi lánc beszállítója.

Forrás: privatkopo.hu
Feltöltő: bzoli
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mézike
@nyanya001: Nekem az se fér a fejembe hogy milyen bírkák azok akik a Gyurcsány kormány alatt kapták a gázártámogatást. Az jóval több volt mint a rezsicsökkentett.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bzoli
A szokásos csalási módszerek. De mi a frászt csinálnak a hatóságok, amelyeknek az lenne a dolguk, hogy ezeket felderítsék???
Mézike
@bzoli: ha elviselhetőbbek lennének a munkáltatókra, és munkavállalókra kirótt adók, terhek akkor sokkal több bejelentett és adózott jövedelem lenne.
Egy minimál béres után a munkaadó 60 körül fizet, a munkavállaló szintén. 120 csak az államé.
nyanya001
@Mézike: Még jó, hogy csökkentek az adóterhek ...
Mézike
@nyanya001: ja mint a rezsit...
Azóta a gáz piaci ára a felére esett, de ezek még mindig az eredeti ár 10 % rizsacsökkentésével takaróznak. Ha a piaci árat vennénk alapul, az majdnem 40 % lenne.
nyanya001
@Mézike: Na ja meg gyurcsányoznak, meg emútnyócéveznek .
nemkati
@bzoli: Minek? Mikor ott van a Privátkopó, aki elvégzi helyettük a felderítést? De akkor a pénzüket is adják oda a felderítőknek!
Mézike
@nyanya001: Nekem az se fér a fejembe hogy milyen bírkák azok akik a Gyurcsány kormány alatt kapták a gázártámogatást. Az jóval több volt mint a rezsicsökkentett.
nemkati
@Mézike: Így igaz. És az nem járt annak, akinek magas volt a fizetése. Pedig akkor még nem is volt ekkora szakadék a fizetések között.
bzoli
@nemkati: Hallani olyan "legendákat" is, hogy kimennek vizsgálódni a NAV ellenőrei, aztán csusszan a vastag boríték - és "természetesen" minden hibátlan az adott cégnél...
bzoli
@Mézike: Ez is igaz. Meg az is, hogyha nem lenne határtalan bizonyos "vállalkozók" pénzéhsége, akkor talán kevesebb lenne a költségvetési csalás is.
nemkati
@bzoli: Legendákat??? Napi szinten találkozni azzal, hogy valakit lefizettek, valaki lefizetett valakit. A mai, igaz, ez már tavaly szeptember óta tudott, hogy Lajcsi 200000 ft-ot adott az ellenőröknek, hogy ne vegyék észre hogy lopja a gázt.
Mézike
@bzoli: Itt az állam pénzéhsége a mérvadó...
bzoli
@nemkati: Idézőjelbe tettem a "legendákat". Én is hallottam és hallok rémtörténeteket, 20-50 milliós vesztegetési pénzekről is.
bzoli
@Mézike: És az úgynevezett "vállalkozóké" is...
nemkati
@bzoli: és ezért hiszük el a nokiadobozos meséket is.
bzoli
@nemkati: És a nejlonszatyros "népmeséket" is... :-)
nemkati
@bzoli: És már nem tudjuk, hogy mi igaz, és mi nem. Valószínűleg a többsége igaz, a kivételek meg így jártak.

Aztán meg ugye ott vannak az aktatáskányi "dokumentumok" is.
Mézike
@bzoli: ha az állam oly mértékben csökkentné a terheket amik már nem számítanának uzsorának, akkor kevesebb adócsaló lenne az országban. Leírtam mennyi bevétele van az államnak egy minimál béres után, mennyit fizet a munkáltató , mennyit a munkavállaló, ja és mennyit kap kézhez belőle... jóval több bejelentett dolgozó lenne, több fizetéssel,
nemkati
@nemkati: Hogy felidézzem a múltat: Székely Zoltán.
bzoli
@Mézike: Ebben nem hiszek. Sajnos a legnagyobb problémát a magyar "vállalkozói szellemben" látom: 2-3 év alatt megtollasodni...
Mézike
@bzoli: veol.hu/gazdasag/mennyi-az-annyi-brutto-es-netto-minimalber-1672054

Az utolsó sort ajánlom figyelmedbe: De olvasd el a cikket is, és nézd meg a videot.
bzoli
@Mézike: Én pedig belinkelhetek több tucatnyi cikket, amelyek olyan cégeknél elkövetett minimálbéres csalásokról számoltak be, ahol a cégek NYERESÉGE (éves szinten) az egymilliárd forintot is meghaladta, amit aztán szét is osztottak - osztalékként - a tulajdonosok. Arra már nem volt pénz, hogy a munkabérek után rendesen fizessék a közterheket. Fura, nem?
Mézike
@bzoli: És itt van még egy!
officina.hu/gazdasag/93-minimalber-2015

A táblázatot nézd figyelmesen.
Tavaly. bruttó minimál bér 105 ezer. Ebből a nettó amit a melós kap, 68 ezer párszáz... az adó amit a munkáltató fizet, és egyéb járulékok: 30 ezer, amit a melós fizet az államnak 36 ezer párszáz. A kettő összesen. 66 ezer.
tehát az állam a minimál bérből megkap 66 ezret a melós 68 ezret.
Akkor miről beszélsz?
Mézike
@bzoli: na ez jó! Jöhetnek a linkek!
nemkati
@Mézike: Enélkül a sáp nélkül viszont nem telne a kormánynak úri passziókra.
bzoli
@Mézike: Reggelig sem fogunk egyetérteni, de ez nem baj. Te úgy látod, én így. A legnagyobb baj, hogy a NAV nem ott kapirgál ahol kellene.
Mézike
@nemkati: Ez megy a közszférában is. :-(
Mézike
@bzoli: Ember! Linkelj nekem , mert érdekel!
bzoli
@Mézike: Mézike, ne feszülj rá túlzottan az igazad bizonygatására. Ugyanis a magyar vállalkozók jelentős része alapból bűnöző. És nem az adórendszer miatt. Hanem az olthatatlan pénzéhségük miatt. Szép estét kívánok! :-)
Mézike
@bzoli: Aranypofám én nem feszülök, de nekem is vannak volt vállalkozó ismerőseim és éppen az adóterhek adóterhek miatt adták fel.
Ez nem azt jelenti hogy nincsenek csalók. mivel ez a cikk pont arról szól...
Lesz link vagy nem lesz link?
Mézike
@bzoli: na ez babás! :-)
Asszem van itt valaki aki erről többet tud mesélni.
persze hogy vannak akik megkerülik az adózást, még akkor is ha simán kifizethetnék mert kapzsik. Hol nincsenek ilyenek.
Olyan is van hogy a dolgozót zsebbe fizetik. Ezzel jól jár a melós a munkáltató , csak az állam nem. De ezek jóval kevesebben vannak. És ha megfigyeled, a nagy milliárdos forgalmakat lebonyolító cégek közt vannak a legtöbb csalók.
bzoli
@Mézike: Kicsit mintha megváltozott volna a véleményed... Nem ezt ugattam eddig, hogy a milliárdos cégeknél követik el a legtöbb csalást??? Olvass már vissza, ne csak írkálj, légyszíves.
Mézike
@bzoli: Na ez csemege. Fidesz közeli...:-)
bzoli
@Mézike: Melyik külföldi? Mindkettő Magyarországon bejegyzett cég. A tulajdonosai a külföldi állampolgárságuk mellett magyar állampolgársággal is rendelkeznek. Miről beszélsz?
bzoli
@Mézike: Mézike, álmodj szépeket! Ennyi elég volt mára. Köszönöm.
Mézike
@bzoli: Én megtettem hogy elolvastam az összes cikket amit te küldtél. te viszont nem olvastad amit én küldtem.
Ez téged minősít.
Beszélgess a @csizmáskond: -al. Ő nyávogni fog neked nem ugatni!
Ugye círmi?
bzoli
@Mézike: Értelmezd újra, amit a legelején írtam. De megismétlem: nagy baj van az úgynevezett magyar "vállalkozói kör" jelentős részének "szellemiségével" - néhány év alatt akarnak megtollasodni. Te erre ráerőlködtél, hogy csak az állam a hibás. Hát, nem csak az állam a hibás. Jó éjt!
Eriksson
@Mézike: Nem jár jól a melós, mert a zsebbe pénz nem számít bele a nyugdíjába.
bzoli
@Mézike a minősítéseket pedig inkább hagyjuk. Olvasd vissza a legelejétől a társalgásunkat, aztán talán rájössz, hol siklottál ki.
Mézike
@Eriksson: Ez is igaz!
Így is átvágják, + úgy is...
Eriksson
@Mézike: Ja, és a táppénzről még nem is beszéltünk.
Lepényleső
Ez a megkárosított állam különbeket megetet velünk,mi mégis csak nyelünk.
hetöndöe
@Eriksson: Ebben a történetben mindig a vállalkozó jár jól,ha nem jelenti be az alkalmazottat,akkor is ,ha kevesebbre ,akkor is.Ráadásul sok helyen a "zsebbe pénzzel" zsarolják a melósokat,melyet hol kifizetnek,hol nem.
Eriksson
@hetöndöe: Az az igazság, hogy néhány vállalkozó a munkabért terhelő járulékokat spórolja meg így. Ám ez senkinek sem jó, főleg az alkalmazottaknak nem.
De azok az emberek akiknek nincs más választásuk, vagy per pillanat nagyon jól járnak így is, nemigen gondolnak a következményekre. Első pofára esés lehet, amikor elmegy az orvoshoz és kiderül, hogy nincs biztosítása.
hetöndöe
@Eriksson: Tudod mi az igazán nagy baj,hogy nem néhány vállalkozóról beszélünk,hanem a többségükről,mert a különböző trükközések túlnyomó részükre jellemző.
A törvényes,tisztességes működés a ritka.A NAV meg alszik és pár ezer forintos marhaságokkal van elfoglalva jórészt,illetve a nagyobb fogásoknál is kiesnek a hálóból a "hátszéllel" rendelkezők,illetve a pénzzel lezsírozott ellenőrzések.
Eriksson
Bizony van ilyen, hogy lefizetik az ellenőröket mert így még mindig olcsóbb mint adózni.
Viszont én az egészségbiztosításra gondolok elsősorban, hogy mi van ha azon spórolnak? Pl., ha éri a dolgozót egy üzemi baleset. Esetleg megrokkan. Akkor kié a felelősség?
szaboria1
Vajon kilehet az a KFT aki ekkora összeget tud termelni 160 alkalmazottal.
Bercifiu
A hatalom a béka segge alatt, ha ilyet büntetéssel meg lehet úszni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.