Lemondott posztjáról Szabó László Zsolt, az MTVA egykori vezérigazgatója. Bár korábban cáfolta, hogy diplomata-karrierre készülne, a külügyminisztérium már állományába vette – írta a Népszabadság.

Utóbbi tényt maga a tárca is megerősítette, de azt írták, jelenleg nincsen diplomáciai megbízatása. A lap úgy értesült: hamarosan Új-Zélandon vagy Törökországban kaphat vezető beosztást.

Szabó László Zsolt másfél évig volt az állami média vezetője, tavaly augusztusban indoklás nélkül mondott le. A Népszabadság szerint döntésében közrejátszhatott, hogy a cég nyárra nehéz pénzügyi helyzetbe került.

Az egykori közmédia vezér már dolgozott a külügyben az első Orbán-kormányban. Miután 1999 és 2001 közt is az MTV-nél dolgozott és lemondott bizalomvesztésre hivatkozva, az ausztráliai magyar nagykövetségen kulturális attaséként dolgozott. A 2002-es kormányváltás után Kovács László külügyminiszter hazarendelte, mert két SZDSZ-es politikus és az MTV felügyelőbizottságának feljelentése nyomán a rendőrség nyomozást indított ismeretlen tettes ellen több MTV-s ingatlan eladása és hűtlen kezelés gyanúja miatt. A Fővárosi Főügyészség viszont 2003-ban megszüntette a nyomozást. Mint indokolták:

 az MTV Rt. 2001 végére bekövetkező helyzete és keletkezett vesztesége nem Szabó László Zsolt kötelességszegő magatartásának következménye volt.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Na, ez nem semmi! Alig varom, milyen "vezeto beosztast" kaphatna Uj-Zelandon, ugyanis itt NINCS magyar nagykovetseg, mint ahogy Ma.o.-n sincs uj-zelandi...:o))
John Key nem fogja tart karokkal fogadni, bar egyazon partallasuak , csak eppenseggel Key nem szereti azokat az orszagokat, akik nem akarnak senkit sem befogadni, mint menekulteket.

Nagyon fogom figyelni az itteni sajtot is, meg hogy milyen magyar tarsasagnak a vezetoje akar lenni, merthogy kb 3500-4000-re teheto a magyar nepesseg, szetszorva egesz Uj-Zeland teruleten...

Szoval, hahaha,... Probalkozas, hogy valahol meg el tudjak magukat adni,... Pechukre, errefele nem hulyek az emberek, a hirek meg mindenhonnan idetalalnak...:o)))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyarbakancs
A szocializmust idéző intézkedések.
Ezért harcoltatok rendszer váltáskor?
Kárvolt.
karma1
@human: Nem lesz nagyon boldog itt, hidd el... Azok, akik az otthoni oligarchak elkenyeztetettsegebol jonnek ide, azoknak ez munkatabor lesz...:o))) Itt egyaltalan nem hazudhatsz egyszer sem, mert pillanatok alatt elveszted a hiteledet. Mindenki elhisz mindent, bemondasra, ez igaz, de ha pl. azt mondod magadrol, hogy informatikus vagy, es kozben azt se tudod, hol kell bekapcsolni a computert, akkor egeszen komoly kerdesekre kell valaszolnod. Ha csak egyszer hazudsz egy hatosagi embernek, ugyintezonek aakarcsak az adataiddal kapcsolatban, akkor azonnal el kell hagynod az orszagot, es csak kepeslapon lathatod legkozelebb ezt az orszagot.
Ha itt valakinek minden, a kormannyal kapcsolatos hirt egy az egyben leforditanek szakembereknek, akkor azt mondanak, hogy ez nem tortenhet meg a mai vilagban, ilyen nincs. Ezert aztan bolcsen hallgatok...:O)))
Toby
A gengszterrezsim seggnyalói egyszerűen nem járhatnak rosszul !
Ez ugyan (még) nincs törvénybe iktatva, de a gyakorlata szépen működik, jobban, mint a "magyar reformok" !
egyvandor
@magyarbakancs: Részükről nem volt kár. Ezért "harcoltak". Az '90 előtti rendszerben ezért börtönben ültek volna.
egyvandor
@Toby: "Ez ugyan (még) nincs törvénybe iktatva,"
Minek törvény egy olyan országban ahol nemtaggyűlésen dőlnek el a dolgok és "sem törvény sem alkotmány" nem akadályozhatja Gorbánt és nertársait.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.