Az Együtt országgyűlési képviselője, Szabó Szabolcs korábban hírhamisítónak nevezte az MTVA-t, és emiatt a közmédia beperelte a politikust. Az MTVA kifogásolta, hogy az állami médiáról azt állította, miszerint rendszeresen híreket gyártanak, híreket hamisítanak, híreket magyaráznak. – olvasható a képviselő blogján. A bíróság az MTVA keresetét elutasította, és 30 ezer forint illeték megfizetésére kötelezte.

Szerdán a képviselő levelet kapott a Fővárosi Törvényszéktől. Az MTVA jogi képviselője azt kérte, hogy a bíró javítsa az ítéletet. Az eredeti szöveg szerint ugyanis a felperest kötelezte a 30 ezer forint illeték megfizetésére, azonban mivel az MTVA illetékmentes, a bíróság ezek alapján az alábbiak szerint módosította az ítélet szövegét:

A feljegyezett 30.000.- (harmincezer) Ft eljárási illetéket a Magyar Állam viseli

A 444.hu szúrta ki a megoldást:

Az MTVA törvény alapján teljes alanyi illetékmentességben részesül, továbbá nem alanya a társasági adónak, valamint a helyi adónak.

Nyolcvan milliárdból végül is miért kellene?

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
@Toby: A NAV is mit csinál? Szépen elsumákolja a haveri cégek adótartozását. Erről beszélt Hovát András és erről szólt a kitiltási botrány is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kkalman
Nagy szerencsénk, hogy gorbán nem tűri a korrupciót. Bele se merek gondolni, mi lenne, ha tűrné.
Desischado
Hol éltek? Nehogy már a kurmány sz@r tv adózzon! Majd mi finanszírozzuk, mint vayna kaszinóit! Végtére is van itt pénz a fontos dolgokra, csak az olyan csip-csup dolgokra nincs, mint a szociális háló, a bérek, az egészségügy, na meg az oktatás. De az igazán "fontosakra" van!
cs.n.
"a Magyar Állam viseli"
És még ezek hisztiztek azon, hogy állami tévének nevezték őket.
szaboria1
Ne ízguljunk ezen mert majd a TV2 sem fog mostantól fizetni.
szaboria1
@cs.n.: Amennyiben nem állami TV akkor nekik is ugyan úgy kell adózni mint a többinek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.