Az LMP szerint a milliárdos beruházások mellett cinikus azt állítani, hogy nincs több pénz az egészségügyre.

Ábrahám Júlia, az ellenzéki párt egészségügyi szakszóvivője vasárnap az MTI-nek azt mondta, különböző uniós forrásokból elkészült beruházásokat akar a kormány minél látványosabb keretek között átadni, és háttérintézményeket szervez át, de mindez csak pótcselekvés.

Miközben a kormány azt mondja, többet nem tud áldozni az egészségügyre, semmi sem drága neki, ha haverokról, vagy olyan "agyament ötletek" megvalósításáról van szó, mint a Városliget átépítése és a paksi atomerőmű bővítése – folytatta Ábrahám Júlia, cinizmusnak nevezve, hogy az egészségügy állapotának kezelésére nincs forrás.

Hozzátette: Ónódi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár az előzetes várakozásokkal ellentétben folytatja a korábbi kormányzati stratégiát, ködösít és halogat. A bérrendezés sem úgy alakult, ahogy korábban bejelentették, mert alapbéremelést ígértek, de bérkiegészítést kaptak a dolgozók – rótta fel a szakszóvivő.

Ábrahám Júlia jelezte: az LMP 100 milliárd forintos azonnali átcsoportosítást kezdeményez az egészségügyi dolgozók alapbérének emelése érdekében. Mint mondta, ebből átlag nettó 50 ezer forint béremelés jön ki, ezt követően lehet egyeztetni a fenntartható egészségügyi rendszer létrehozásáról.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
Mindössze csak az a baj ezzel, hogy egészségügyben nincsen semmilyen eszköznek se fodballabda alakja.
Például röntgengép.
Azzal hogyan lehetne focizni?
Elbotol az ember benne a füvön, a bokáját beveri, veszélyes!
nyanya001
@pbalage: Viszont a hungarocell fejjel lehet focizni...
Macskaszem
A tetű fidesznyikek kiszámolták, hogy a 60 éven felüliek átlagosan ötször többe kerülnek az egészségügynek, mint az ennél fiatalabbak,és még nyugdíjat is kell fizetni nekik, tehát hulljon a férgese. Inkább hagyják pusztulni az egészségügyet, hogy az öregek, betegek minél előbb elmenjenek, mert belőlük már nem lesz rabszolga a hűbérbirtokon, akkor meg minek rájuk pénzt költeni.
Csizmás Kond
Az egészségügy fejlesztését és az egészségügyben dolgozók bérfejlesztését nem kéne ugyanazon kategóriába sorolni.
Amúgy az egész egészségügyet ott baszták el amikor a magánosításra állami alapokat kezdtek adni.Azóta csak az jut pénzhez aki ki tudja ösvenyelni és ezért áll az állami egészségügy ott ahol áll.
Lepényleső
...akkor lenne beteg is,így meg egy két éven belül egészséges ország leszünk,ha minden
beteget elföldelünk. Ráadásul még orvosra sem lesz szükségünk,ha egészségesek leszünk
(vagy holtak),és nyilván a foglalkoztatási rátánkkal is kitűnünk. Na ugye,hogy nagyot gondolni csak mi merünk?
cs.n.
Fidesz-reakció:
"Az a cinikus, hogy az ellenzéki oldalon azok prédikálnak az egészségügyről, akik kormányzásuk alatt utcára tették az egészségügyi dolgozókat és csökkentették a fizetésüket."
Mikor kormányzott az LMP, ti nagyon hülyék?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.