Az LMP üres szavakként értékeli a mai magyarországi kultúrpolitika képviselőinek kijelentéseit a kultúra sikereiről, az ellenzéki párt szerint ugyanis a felnőtt lakosságból mintegy hárommillió embernek semmilyen kapcsolata sincs az intézményesített kultúrával.

Komlósi Csaba, az LMP kulturális szakszóvivője pénteken, a magyar kultúra napján tartott sajtótájékoztatót Budapesten, amelyen úgy ítélte meg: Hoppál Péter kulturális államtitkár kijelentései hamisan csengő szavaknak tűnnek, ha azokat összevetjük a kormányzat egyéb szakpolitikáival, a gazdaság- vagy az oktatáspolitikával.

Hangsúlyozta: a kabinet a gimnáziumok felől a szakiskolák felé terelte a diákokat, lecsökkentette a tankötelezettséget, mindezek eredményeként a felnövekvő generációkból sokak életének éppúgy nem lesz része a kultúra, mint jelenleg. Hozzátette: az adórendszer átalakítása sem ezt szolgálja.

Szerinte a kulturális "gigaberuházások" is csak kevesek érdekét szolgálják. Kijelentette: kulturális paternalizmus zajlik az országban, egyes nyomásgyakorló csoportok, például a Magyar Művészeti Akadémia határozza meg, mi valósuljon meg a kulturális szférában.

A háttérintézmények megszüntetéséről szólva azt mondta: bürokráciacsökkentésre ugyan szükség van, a bejelentett lépések ugyanakkor nem ezt szolgálják, csupán a spórolást. Fontos intézményeket kíván megszüntetni a kormányzat, amelyek nem méltóak a leépítésre – értékelt.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
Sajnos az emberek java része azzal van elfoglalva, hogy ÉLJEN valahogy, nem kúltúrálódjon! orbánéknak egyébként sem kell kultúrán nevelődő ember. Véletlenül még elkezdene gondolkodni, az meg nekik nem jó!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Feraj49
Nem érnek rá a kultúrával foglalkozni, mert templomba kell menni,legalább is KDNP szerint.Oda meg írni és olvasni nem tudók is jók,csak fizessék az egyházadót.
JAJMÁR
Sok, ez nagyon sok! Fölösleges is ide a művelődés már!
Desischado
Sajnos az emberek java része azzal van elfoglalva, hogy ÉLJEN valahogy, nem kúltúrálódjon! orbánéknak egyébként sem kell kultúrán nevelődő ember. Véletlenül még elkezdene gondolkodni, az meg nekik nem jó!
nemjoezigy
Teljesen, vagy részben egyetértek az eddigi hsz-ekkel.
Én is kevesellem a 2 milliót, mert óvatos adatok szerint a lakosság 80%-a nem tud félre tenni a jövőjére, ez nálam azt jelenti, hogy kulturálódni-művelődni sem jut neki pénze!
Tehát a mai magyarországi kultúrpolitika képviselőinek kijelentéseit a kultúra sikereiről, tekinthetjük megint propagandának, parasztvakításnak, félrevezetésnek!
Ott ahol a táplálékra, a lakhatásra, az egészségre, a közlekedésre nincs elég pénz, ott nem jut az élvezetekre.
Hála és köszönet az orbáni olcsó munkaerős politikának:-(
Minden környékbeli és volt szocialista ország elszáguld mellettünk, pedig az ő országaik nem "teljesítenek jobban"
Egy két ébresztő írás, adat:
www.sonline.hu/somogy/kozelet/fontos-forintok-iskola-helyett-kozmunkaba-kuldik-a-gyereket-646196
vs.hu/kozelet/osszes/szegeny-vagy-de-tanulnal-peched-van-0112#!s94
www.blikk.hu/aktualis/belfold/a-magyaroknak-csak-a-20-szazaleka-tud-felretenni/psh8yy9
www.maivalosag.com/szines/ma-atmentem-ausztriaba-es-bevasaroltam-magyarok-az-allatok-leesik/

és egy kis kontraszt, hogy hogyan élnek a magyar gazdagok: www.maivalosag.com/szines/marhasteak-kiloja-113-290-forintba-kerul-magyar-orszagon-ezt-oszd-meg/
namihami
Elmondhatnak a szocializmusról rengeteg rosszat (sok talán igaz is belőle), de az tény, hogy megpróbálták a nézőket terelgetni a nívósabb műsorok, szindarabok, filmek felé.
Akkoriban jutott pénz mozi-, tv-filmekre, szinházi közvetítésekre. Sorra készültek a Jókai-, Madách-, és egyéb kortárs és nem kortárs írók műveiből készítettfeldolgozások.
És (privát véleményem) a rengeteg rádiójátékok készítésére. Lehet, hogy elitélhető, de én szerettem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.