Hiába ostromolja a rendőrséget az Átlátszó, nem hajlandóak elárulni, mennyit költöttek a nyomozásra, amelyet az Orbán Viktor lányának esküvőjekor eltűnt két telefon tolvaja után indítottak.

A lap felidézte: a 2,5 évvel ezelőtti ünnepségen két iPhone 4s készüléknek lába kelt. Ezt követően a hatóság összesen 26 személytől vett DNS-mintát, hogy elkapja a tettest. Ráadásul az ügyben a rendőrség kiemelt szerve, a Készenléti Rendőrség (KR) Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) Életvédelmi Osztálya nyomozott.

Az Átlátszó tavaly októberben adatigényléssel fordult az Országos Rendőr-főkapitánysághoz tájékoztatást kérve arról, hogy a DNS-minták elemzésén túl összesen mekkora összeget tesz ki a nyomozás teljes költsége. Először erre azt válaszolták, ez nem közérdekű, hanem bűnügyi személyes adat, így nem adtak tájékoztatást.

A lap írása szerint mára meggondolták magukat és bár költségekkel kapcsolatban ugyan nem, de másra válaszoltak. Például kiderült, hogy az eljárást felfüggesztették, mert nem tudták megállapítani a tettes kilétét, illetve az is, hogy csak egy nyomozó foglalatoskodott az üggyel.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Nem csodálom, hogy nem találták meg őket. Azon az esküvőn az egyik tolvaj olyan volt mint a másik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Most is azt mondom, nagyon fontos infók lehettek a telefonon, ha ekkora erővel keresték. És nem véletlenül nem akarja a rendőrség kiadni, hogy menyibe került a "nyomozás". Még meg találnánk döbbenni egy kicsit, hogy mennyi pénzt pocsékoltak erre!
Yoda69
Nehany milliard az adofizetok benzebol. Szamit? Ezeknek semmi se
szaboria1
@Toby: A három szervnek is dolgozott egyszerre az az egy rendőr?
Toby
@szaboria1: Egyéb okból ismetem a dörgést, s ennek alapján a gyakorlatot is. Az első 3 - 10 napban egy egész csoport dolgozik az ügyben, mert amelyik ügyben 3 napon belül nincs meg a tettes, akkor csak hetekben, hónapokban lehet bízni. Tehát miután nem jelentkezett megtörten az elkövető, magára hagyták azt, akinek a nevére szignálták az ügyet. Egy ilyen ügyben még ekkor is rengetek tennivaló van, nem mindegy, hogy 10 ember közt van elosztva a meló, vagy csak egy darab szegény gürcöl benne. Végül - évek múlva mindenkiben csak az marad meg, hogy X Y "nem fogta meg a tettest" !
Sunyi az arra való hivatkozás, hogy személyes adatokat érintene a szaértői vizsgálat költségeinek közzététele, ugyanis nem neveket kért az Átlátsuzó, hanem összeget, amely amúgy is fel van tüntetve minden bűnügyben a "Költségjegyzék" című nyomtatványon még a Robotzsaru informatikai rendszerben is !
Az elsunnyantás jelzi, hogy tetemes összegről lehet szó !
Mert " a jognak asztalánál..."
eugen4402
Egyszer valaki a tűzijáték árát kérdezte illetékes elvtárstól. Mit is válaszoltak?
Ja, hogy az ünnepi bejglibe kerülő dió (vagy mák) árát sem illik megkérdezni.
Nehogy a következő kampány idején kerüljön elő az a fránya telefon, meg a rajta lévő fotók, videók.
kukac50
Remélem azt elárulják,hogy a korrupció elleni pénzt ki lopta el! Vagy ki mennyit?
Fizessék vissza azok akik ellopták!
Orbán nem vezet be adót nem tervez megszorítást,mert Az Ő döntése volt Ő fizeti vissza amit kell saját zsebből vagy azokkal közösen akik megszavazták.!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.