2016-tól három évig nem esnek tanfelügyelet hatálya alá a minősített pedagógusok – jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere szerdán az Országjárás az oktatásról elnevezésű programsorozat első fórumán Miskolcon.

A több mint száz pedagógus, intézményvezető, valamint diákok részvételével tartott megbeszélésen a miniszter elmondta: a köznevelés átalakításánál szükség van belső korrekciókra, ezért tartja fontosnak a párbeszédet a pedagógusokkal.

A fórumot követő sajtótájékoztatón a tárcavezető kijelentette: a pedagógusokkal együtt szeretnének javítani a rendszeren, a tanárok, tanítók megbecsülését fontosnak tartja a kormány, ezt jelentős béremeléssel is kifejezte.

A miniszter bejelentette azt is, hogy 77 ezer informatikai eszközt juttatnak el az iskolákba a következő hónapban.

Közölte, hogy a fórum résztvevői tapssal fogadták azt a bejelentését, miszerint a minősítés rendszerében csökkennek a pedagógusok terhei. "Azokat a tanfelügyeleti vizsgálatokat, amelyek a minősített tanárokat érintik", 2016-tól eltörlik. Ez több mint kilencezer pedagógust érint, nekik "könnyebb lesz az életük", az ő esetükben három évig nem kerül sor tanfelügyeletre – tette hozzá.

A kormány nemcsak kíváncsi a pedagógusok problémáira, hanem arra törekszik, hogy velük együtt oldja meg azokat – jelentette ki a miniszter, aki emlékeztetett arra, hogy már aláírt egy olyan útmutatót, amely a bürokrácia csökkenéséről szól.

A következő lépéséket a köznevelési kerekasztal kereteiben beszélik majd meg – tette hozzá.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Én viszont madzagon lengetném ezt az ,,ájtatos esztergányolót,,))))))))))))))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bakegya
@Szókrakész: 99-óta nem értek rá-már akkor is a leépítési trükkel csapták agyon azokat akik még oktatás mellé nevelni is képesek voltak-ezek az emberek elhagyták már az akkor sülyedő hajót,mert már akkor is FÜLE VOLT A FALNAK IS.
Szókrakész
@bakegya: Hát igen.
Valahogy létre kell hozni egy homogén, fidesz szavazógép szalagmunkás társadalmat.
Tiszta Lenin-Trockij ideológia.
Kiirtani az értelmiséget.
Csak ma már nem lőhetnek.
Hari
A szokásos ósdi taktikázás, ígérni valamit a kedélyek pillanatnyi csillapitására (pl. Kerekasztal, ahol meglehet ott ül mindenki, aki "számít", hogy meglegyen a látszat, de a döntés már rég a fiókban van), aztán mindenféle logikai csůrés-csavarással visszakozni. Tárgyalásrá, de főleg a másik oldal véleményének az elfogadása és megvalósítása elképzelhetetlen számukra. Röviden és erősen ez a diktatúra egyik rafinált változata.
bakegya
@Szókrakész: a jobbik már bajban van,mert a helyét-fenekét befoglalta a teknős...az a véleményem...lőni is fognak,de még egy kicsit megnyúzzák a népet-már házhoz mennek a bűnözők évtizedek óta,nekem már ez is bőven sok! Sokkolni is remekül tud ez a bunkó banda,miközben egy feudális hierarhiát szervez ,de azt is ivarsejtfogyatékossággal és nagyondrágán túltolva teszik,de csakkk a brancsnak,,,,folyamatosan hadarva a hazug üres mantrájukat..."locsog a felszín,hallgat a mély...!!!
glorianna
Kedves tanerők, csak nem bedőlni az ígéreteknek!
Kutyuska
A Grimm testvérek is megirigyelnék Balogot.
A pedagógusoknak pedig úgy kell, ha egy szavát is elhiszik.
Le sem kellene velük ülni tárgyalni, az sem igaz, amit kérdeznek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.