Minimálisan ugyan (2 százalékkal), de csökkent az importból származó zöldségek átlagára a Budapesti Nagybani Piacon. Előfordult áremelkedés és csökkenés is az elmúlt héten: a marokkói tölteni való édes paprika például 18,6 százalékkal drágult, ezzel szemben az olasz karfiol 23 százalékos árcsökkenésen ment keresztül.

Forrás: magro.hu
Feltöltő: Patkovics Péter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Január
@Szókrakész: A boltok lenyelik az olcsóbb beszerzési árat nem érvényesítik a fogyasztói áraikban.
Azért annyi megfigyelhető az árak alakulásában, hogy az Európában termelt zöldségek árai csökkennek, minden egyéb helyről érkező termék beszerzési ára nő. Akkor ez szerintem az orosz bojkott eredménye, az az nem veszik az oroszok az európai zöldségeket, és ezért kénytelenek eladni olcsóbban a termelők itt Európában.
Amíg tehát tart a bojkott, van olcsó dél-európai zöldség-gyümölcs, a bojkott elmúltával visszarendeződhetnek az árak akkor, ha találnak piacot Oroszországban a termelők.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.