Ameddig Fidesz-kormány van, marad a rezsicsökkentés, amely akár kétszámjegyű is lehet – mondta kérdésre válaszolva Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő más témában tartott vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

A kormánypárti politikus elmondta: a három éve kezdett rezsicsökkentést az árszabályozás után immár piaci eszközökkel kell folytatni, erre a maga részéről lát is lehetőséget. Mint mondta, egyelőre nem akar százalékokról beszélni, de akár kétszámjegyű is lehet a rezsicsökkentés.

Az áram esetében Paks II. a meghatározó – fűzte hozzá.

Az adatvédelmi biztos napokban kiadott állásfoglalásával kapcsolatban – mely szerint az alaptörvény módosítása közügy, tervezett módosítása nyilvános, az információs alapjogokat pedig terrorveszélyhelyzetben sem lehet rendelettel szabályozni – újságírói felvetésre Németh Szilárd azt mondta: fontos, hogy az adatvédelmi biztos teszi a dolgát, de az is, hogy a kormánypárt tegye a magáét.

"Látjuk a terrorveszély növekedését. (...) A magyar családokat minden eszközzel megvédjük. (...) Cselekedni kell. (...) A megelőzést fontosabbnak tartjuk, mint az utólagos siránkozást" – hangoztatta a kormánypárti politikus.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Rezsicsökkentés Fidesz módra a csóró meg sem érzi a gazdag meg fűtheti télen is a medencéjét.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hofipisti
2014 közepétől mostanáig 110-ről 30 USD/barellre csökkent az olaj ára, ami a nemzetközi energia-árakat alapvetően meghatározza. Nyilván - éppen az adó-tartalom és a szolgáltatási költségek miatt ilyen arányú díjcsökkenés nem lett volna elvárható, de az biztos, hogy pártunk és kormányunk - miután átvették (államosították) a közmű-szolgáltatást, tisztességes nyereségre tudtak szert tenni. A 30 USD-s ár nagy valószínűség szerint nem tartható, s vissza fog menni 50 - 60 köré, de akkor is itt lett volna a lehetőség eddig is egy akár 10 %-os árcsökkentésre. Belengetik a további rezsicsökkentést, amit majd akkor fognak bedobni, mikor - a két "kilóra megveendő" ellenzéki szavazó segítségével - elfogadják az egyszemélyi teljhatalmat biztosító terrorhelyzetről szóló törvényt, s ezzel egy időben kitörlik Lajos bácsi és Erzsike néni szemét a havi 350 Ft.-os gázszámla-csökkentéssel.
Persze arról továbbra sincs szó, hogy ki zsebében lapulnak a bróker-százmilliárdok!
crow0131
Ha mi lennénk hatalmon nem rezsit csökkentenénk hanem lakást építenénk (havi szinten kb. 8-10 db-ot).
Fradigege
Két számjegyű is lehet! Hoppá! 11 forint? Két számjegyű.
Desischado
@zöldszem: A kép önmagáért beszél, köszi érte!
Ezt a "csökkentést" már ismerjük! Mindent ordasan MEGEMELTEK, aztán nagy kegyesen vissza adtak egy morzsát. A piaci árán kellene a gázt is adni, de ezek a férgek lenyúlják/ellopják a különbözetet. Rohadékok!
kukac50
A költségvetést szeretnék átírni az idő alatt amikor Ők szabadon korlátozhatnák az emberek alapjogait. Erre nem kaphatnak felhatalmazást!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.