Lámfalussy Sándor, az "euró atyja" munkásságának üzenete, hogy a pénzügyi stabilitás alapja, feltétele a gazdasági növekedésnek – hangsúlyozta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke az idén harmadik alkalommal megrendezett Lámfalussy-konferencián hétfőn, Budapesten.

Az eseményen a monetáris politikát és a pénzügyi rendszert érintő aktuális kérdésekről tárgyalnak Európa jegybanki vezetői, meghívott banki szakemberek.

Matolcsy György hangsúlyozta, Lámfalussy Sándor rámutatott arra, hogy minden jól működő gazdaság alapja a pénzügyi stabilitás, a pénzügyi rendszerek instabilitása pedig súlyos gazdasági, majd később társadalmi válságot okozhat.

Szavai szerint egyfajta "mágikus háromszög" működik Lámfalussy munkássága alapján a gazdaságban, a pénzügyi stabilitás kell ahhoz, hogy strukturális reformokat lehessen megvalósítani, ezek alapozzák meg a gazdasági növekedést, a munkahelyek teremtését.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Xartolcsy igen ,,stabilan tudtok lopni,, ez igaz!!!
JAJMÁR
Ugyan, mindenki tudja, látszatstabilitás van. Homokra építette a xartolcsy és bandája, de ha már ennyire okos, nyilván tudatosan, a saját vágyait és hobbiját kiélni, tudatosan is fog érte felelni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.