Tarr Péter, a HírTV vezérigazgató-helyettese a mediapiac.com-nak mesélt részleteket az elhíresült G-napról, a puccsról és az utána következő ostromról, amikor pénzzel és fenyegetésekkel próbálták szétverni a HírTV-t. Tarr szerint a HírTV korábban kiszolgálta a Fideszt, az elmúlt egy évben viszont mérsékelt ellenzéki tévévé vált.

Visszanézve, kik menekültek el a hajóról, utólag nyilvánvaló, hogy nagyon is készültek a puccsra. (...) A puccsisták talán arra készültek, bedöntik a lapot, hogy másnap meg se jelenjen.

- vélekedett, kiemelve, hogy

az emberi része tényleg a legfájóbb.

Elmesélte, hogy a 2010-es választás után vitáik voltak arról, hogy milyen irányba menjen a televízió, noha abban egyetértettek, hogy

tarthatatlan az addigi ellenzéki mentalitás.

Tarr azonban versenyzett  volna az M1-gyel, néhány dolgot nehezményezett, ami szerinte rossz pontokat jelentett neki. Ismét megerősítette, hogy a Fidesz valóban tartott eligazításokat a HírTV szerkesztőségének:

Így volt. A kormányzati kommunikációért felelős illetékesek mondták meg, mi a heti aktuális pártüzenet, mire készüljünk, mit kell a műsorokba ágyazni, kit hívjunk meg, ki milyen ügyben nyilatkozzon, hol és mit hangsúlyozzunk.

Tarr saját bevallása szerint

voltak napok, amikor ellenálltunk egy kicsit. De nem akarok nagy ellenzékinek látszani. Az igazság az, hogy kiszolgáltuk a rendszert.

Úgy látja azonban, hogy a múlt ellenére az új HírTV túl fog élni, mint

országos hírtelevízió kormánykritikus, de objektív híradókkal és kiegyensúlyozott véleményműsorokkal. (...) Azt mondhatnám, hogy mi az ATV és az M1 között középen vagyunk.

Ebben a Fidesz-bojkott sem okoz problémát:

Léteznek technikák a pótlásra, például több és hosszabb kormányzati, valamint fideszes szinkronnal, bejátszókkal kell tarkítani a beszélgetéseket. Ha ők nem jönnek be, mi megyünk a rendezvényeikre, ahol elcsípjük őket, és kierőszakoljuk a kérdéseinkre a válaszokat.

Március végén publikálják az első friss nézettségi adatokat, de Tarr annyit már most elmondott, hogy

több néző jött, mint ahány ment.

A vezérigazgató-helyettes azt is állítja, hogy

a politikailag hardcore csapat

ment el:

viccesen azt szoktuk mondani, hogy a CÖF-ösök. Azok, akik a Facebookon a műsorajánlóhoz előre bekommentelik, hogy „nem nézem”.

Ami az épülő új fideszes médiabirodalmat építi, Tarr fél attól, hogy a Fidesz nem fejezte be még HírTV-s bomlasztó tevékenységét:

Nem foglalkozom a TV2 jövőjével. De attól félek, hogy megint innen akarnak majd elvinni embereket. (...) A tervezett új fideszes rádió, a Karc FM például éppen most szőnyegbombázza a Lánchíd Rádiót. Ahogy korábban tőlünk, most onnan próbálják meg fenyegetéssel és pénzzel elvinni a szakembereket.

Visszautasította egyébként Rogán Antal azon vádját, hogy a HírTV a Jobbikhoz közeledne:

Nálunk a BBC-s etikai szabályok működnek. Én még abba az iskolába jártam, amely szerint hírműsorban a pártoknak a parlamenti arányuknak megfelelően kell helyt adni. Valóban nem hívhattunk be jobbikosokat sűrűn a stúdióba a G-nap előtt, miközben ekkorra a Jobbik lett a legerősebb ellenzéki párt. Most csak betartjuk a szabályokat, a Jobbik kb. annyit szerepel, mint az MSZP. És ez már önmagában feltűnő a HírTV régebbi nézői számára. És ha nem jönnek be a fideszesek, igenis megmutatjuk a Jobbik, az MSZP, a DK, az LMP és minden más ellenzéki párt véleményét, arányainak megfelelően. Erről statisztikát is vezetünk.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
A közszolgálati és a Habony-Vajna tévék miatt nem kell izgulnia a Hír Tv-nek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Felipe
Sosem gondoltam volna hogy valamiben is egyet tudok érteni egy hír-tv s faszival, persze továbbra sem nézem őket mert egyszer majdnem kiokádtam a belem tőlük.
A saját kárukon rájöttek hogy lehet objektíven is televíziózni ami több nézőt hoz mint amennyit visz.
Ami nem mondható el a 80 milliárdból működtetett m1 g..i tv ről. A g..iknek lehet akármennyi tévéjük és rádiójuk ha csak egy szűk agymosott réteg nézi és hallgatja őket.
simmering73
Fideszes rádió Kvarc FM? Talán Svarc FM.
szép új világ
Való igaz, hogy a HÍR TV-t a fidesz irányította teljes egészében. Ez meg is látszott a színvonalon és a töméntelen sok hazugságon. Azonban az utóbbi hónapokban teljesen megváltozott a műsorpolitikájuk. Nem sok híja, hogy egy objektív szemléletű hírcsatornává váljanak. Csak így tovább!
öcsi55
Igen ,én is egyre gyakrabban kapcsolom a HÍR TV-re . Sajnos csak most jöttek rá mióta a főnökük is belátta,hogy milyen geci is az Orbán,lehet objektíven is tudósítani.Főleg annak örülök , hogy az a két hülye liba eltűnt a HÍR TV-től.
Toby
"Még nyílnak a kertben az"...csípás szemek, csak sajnos lassan és több tapasztalat elteltével !
nezelodo
Nem mondott sok újat az úr, mindig is látszott rajtuk, hogy még Kádár emberei is pironkodva ültek volna be hozzájuk az első elemista kommunikációs tanulmányokra. A fijjuk ezt a szakmát akkor már a pártállamot megszégyenítő profizmussal űzték. Nem is szoktak megsértődni ha a Göbbels-hez hasonlították őket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.