11 ezren keresnek munkát a megyében, de 36 ezer üres álláshely van. A szakemberhiány náluk is állandó. Örömest beszállnának a szakmunkásképzés gyakorlati oktatásába, de kevés intézmény él a lehetőséggel.

Forrás: delmagyar.hu
Feltöltő: 1magyar
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
"11 ezren keresnek munkát a megyében, de 36 ezer üres álláshely van."
Akik nem a közelben laknak azoknak szinte lehetetlen, a felkínált munkát elvállalni.
30-40 km utazni reggel este?Félig, vagy, sehogy fizetik a bejárást. Ha pedig 100 -150 ezerből albérletet fizet, akkor??Külön élni a családtól? Ennyi pénzből szinte lehetetlen. Akkor inkább választja a külföldet!-:(( 50 felett! Egy eset, vágóhíd, takarítás a bélüzembe. Jelentkezés, a nő 56 éves. Mit mondtak? Fiatalabbat keresünk...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
emerencia
@nemjoezigy: Nagyon sokszor álprobléma. Tudok olyan munkahelyről, ahol megállító táblával toborozták a dolgozókat miközben minden valós ok nélkül rúgtak ki embereket vagy fenyegettek meg kirúgással, csupán "fegyelmezés" céljából.
1magyar
@emerencia: Igen,ahol viszonylag jó fizetéssel,havi 170 eft, állandóan keresnek új munkaerőt -az már nagyon gyanús.
emerencia
@1magyar: Ahol van vevőorientáció, ott láthatsz megálló eladót, sőt fordulhatsz is hozzájuk. (Pl. barkács áruházak.) Segíteni fognak, ha nincsenek arra terrorizálva valamely tehetségtelen vezető által, hogy az egyéb munka gyors elvégzése fontosabb a vásárlók szakszerű kiszolgálásánál.(: Eladni, szaktanácsot adni, egyedi rendelést írni, stb. ugyanis nem lehet polcpakolás, szemétkihordás, árváltoztatás, akcióváltás, reklamációs ügyintézés, veszélyes gép kezelés, stb. közben. Azért az ilyen helyeken is "gondoskodnak" a vezetők arról, hogy még a számítógép használat idejére sem ülhessen le a munkavállaló. Lehetőleg még a hátát se támaszthassa meg a billentyűkezelés közben a 10-12 órás munkaidőben és akkor is kötelező nehéz, lábtörő cipőt viselni, ha az éppen végzett munka nem indokolja. Ahol mindenki polcpakoló beosztásban van, ritkábban láthatsz megálló embert (pl. hipermarketek) mert ők kénytelenek a hozzájuk forduló vevőt seccperc alatt udvariasan lerázni és folytatni a pakolást.
emerencia
@enslaved: Jól teszik, ha nem mennek el cselédmunkára feketén csak úgy. Több ismerősöm megjárta már. Elment, dolgozott egy napig majd kapott érte egy tányér sárgaborsó főzeléket és egy pohár bort. Volt akit egyszerűen elzavartak amikor a fizetésre került a sor, ráadásul ez így fekete munka, büntetendő úgy a munkavállaló mint a munkaadó részéről. Azt sem értem, hogy honnan tudod, hogy a kocsma vendégei közül kinek milyen a munkaügyi státusza. Ez ma már még a személyiben sincs beírva, személyes adat.

Nem ez a munkanélküliség megoldása. Tisztességes vállalkozások kellenének, akiktől szabályosan megrendeled a munkát melyet a cég munkavállalója elvégez nálad te pedig számla ellenében kifizeted.
enslaved
@emerencia: Ne aggódj, nálam minden ház körüli munkát bejegyzett cégek végeznek, csak tudod amikor hirtelen szükségem lenne néhány erős emberre, még jó pénzért sem sikerül találnom egyet sem. Ezek az emberek máshol sem dolgoznának, elhiheted nekem.
enslaved
@1magyar: Tulajdonképpen minden drog, amit képtelen vagy abba hagyni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.