Fele-fele arányban alapított projektcéget a Fővárosi Önkormányzat és a Magyar Olimpiai Bizottság a 2024-es budapesti olimpiai pályázat előkészítésére.

A 250 millió forintos alaptőkével létrehozott Budapest 2024 Nonprofit Zrt. igazgatóságában egy régről ismert név is felbukkan: a plágiumbotrányába belebukott Schmitt Pál volt köztársasági elnöké – írja az Átlátszó. Jelentős szerephez juthat a cégben Borkai Zsolt MOB-elnök győri kapcsolatrendszere is.

A Budapest 2024 határozott időre alakult, 2017 végéig működik, alaptőkén felüli költéseit a központi költségvetés állja.

A főpolgármester által a Fővárosi Közgyűlésnek megküldött előterjesztés értelmében a cég

szervez minden pályázattal kapcsolatos tevékenységet és irányítja az olimpiarendezés népszerűsítését szolgáló hazai és nemzetközi kommunikációs kampányt.

- írja az Átlátszó, utalva arra, hogy mennyire "erős jogosítványai" lesznek a Budapest 2024 Nonprofit Zrt.-nek.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
Jobban teljesít,aki más tollával ékesít?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szókrakész
@vadnarancs: Ezzel mind tisztában voltam.

Pont azért az utolsó mondatom, kérdésem.
Szókrakész
"Fele-fele arányban alapított projektcéget a Fővárosi Önkormányzat és a Magyar Olimpiai Bizottság a 2024-es budapesti olimpiai pályázat előkészítésére."

Fele-fele?

Akkor azt a részt amit csak bemásolnak valahonnan, azt Sitt Pali fogja "kidolgozni" ?
Desischado
Pénzmosoda! Egy újabb! plágium palikának vajon miből van a bőr a képén? Eddig nem markolt fel eleget a semiért? Nem emberi, ilyet is csak nálunk lehet megtenni. Ilyen elcseszett ország alig akad még egy! Csak Észak Korea és Oroszország vetélkedhet velünk, sajnos!
Rumcájsz
Az évszázad lopása az olimpia és paks.
Ej emberek, keserű ez a kenyér...
eszegfu
@Szókrakész: 1:34 Valószinüleg, mert hogy az egész "csapatban" Schmitt Pál ebben a "legtehetségesebb". Egyébként meglehetősen érdekes... a Fővárosi Önkormányzatnak nincs pénze a BKV üzemeltetésére (Bp. környéki közlekedés, metro felujitás...), de sitty-sutty előteremtik a 250 mill. törzstőke felét, igaz, hogy a müködését a költségvetés állja. Tudom, hogy a 2 pénzügyileg nincs arányban, de akkor is...ha szegény vagyok, akkor minden fillér számit! Hány ilyen "nonprofit" cége lehet a fővárosnak, ahol nemcsak a törzstőkét, hanem esetleg a müködését is finanszirozza?
human
@Toby: A maffia védelmi szolgáltatása nagyon drága. Sokat kell a jövedelméből visszaperkálni, hogy védjék a seggét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.