Házi feladat (fordítás): "Egy nyugati kultúrnemzet életére rátelepedett a Kelet uralma, amely megmételyezte és tönkre tette országunkat. Nyugatos nép a keleti önkény hálójában. Ez a magyarok tragédiája, amelyet a XX. századi kommunizmus hozott a nyakunkra. " "Kékcédulás választás, a szovjet felszabadítás hamis mítosza, a vas és acél országának lázas látomása, a munkásosztály hatalmáról és a Nyugat bukásáról táplált beteges propaganda. " "A keleti politika nem tűri az önállóságot, nem tűri a függetlenséget, és nem tűri a szabadságot. Felszámolja az emberek független életét védő védvonalakat. Vagyontalanná tesz, elszegényít, kiszolgáltatottá vetkőztet, ha kell, megfélemlít. A hatalomtól függő élet láncába fűz. "

Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
@Toby: Ha ez a degenerált marad hatalmon, vissza is jönnek "ideiglenesen "
újabb 40 évre.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@nyanya001: Ha csak így tud kormányon maradni a fidesz, akkor igen. Szerinted egy Habony Árpád megkockáztatná, hogy egy új kormány kivizsgálja, hogy 0 munával hogy lett milliárdos és hogy lett olyan befolyása, hogy ingyen lagzizhat a szépművészeti múzeumban?
kamazuka
A szabadságot a változást kivívni békés eszközökkel ,csak ennek ellenzőjének térfelén,az ő szabályai szerint, bűvkörén bellűl lehet!
John J. Dunbar
@kamazuka: .
"Hol késel, kommunizmus,

boldogságom, tiszta szerelmem?

Boldogságunk, tiszta szerelmünk."
.
Szentmihályi "Kamunosztradamusz-Ősmatyar" Péter
John J. Dunbar
Kedves Pajtások! Ha kedvetek lenne hozzá, és jobban szeretnétek megérteni az idézett szöveget, próbáljátok meg dúdolgatni magatokban. Sikeres fordítást kívánok!
www.youtube.com/watch?v=0r_CIlvteDY
John J. Dunbar
@Toby: Bencsik András méltatása a pedagógusok munkájáról - 1986-ból. Kérem, olvassák el a teljes cikket is a linken! (Nem lehetséges, hogy Bencsik elvtárs is a tüntetőkkel érez, csak szörnyen szégyelli a mocskos múltját?) Íme:
.
ТОВАРИЩ АНДРАШ БЭНЧИК
.
Érzelmi kötődés
.
„Legendája volt a gimnáziumi orosztanárnőnek, pedig szokatlanul szigorú volt. Legendáját mégis az táplálta, hogy az osztályokban tanulók az átlagnál sokkal jobban tudták, szerették és használták az orosz nyelvet...
.
Ha nem is az ő személyes példája, de hozzá hasonló jó, s a vele pörölő rossz példák tapasztalatai indították talán egyebek között a Magyar-Szovjet Baráti Társaságot, hogy új utakat, lehetőségeket keressen, s találjon a magyar ifjúság internacionalista nevelésére, a Szovjetunióhoz fűződő viszonyuk világlátásuk tisztázására.
.
Amint az MSZBT országos elnökségének állásfoglalása hangsúlyozza, az ifjúság nevelésében a formális elemeket kerülve, a gazdag tudásanyag megszerzésén túl olyan lehetőségeket kell találni amelyek erősebb élményeket rögzítenek a fiatalokban.
.
Van mit tenni ezen a téren, hiszen az összefüggéseket nem minden esetben feltáró történelemoktatás, a tájékoztatás hiányosságai akadályozták a szilárd és mozgósító erejű történelmi és nemzettudat kialakítását. Az ifjúság szinte minden rétegében találhatók olyanok, akik elfordultak a politikai, közéleti tevékenységtől. Egyebek között azért is, mert ma a pályakezdés és családalapítás éppen erre a korosztályra ró fokozott terhet.
.
A lehetőségek gazdagok, legyen szó általános iskolásról, gimnazistáról, vagy szakmunkás fiatalról. De kétségtelen tény, hogy általános érvényű recept erre sem létezik. Helytől, kortól, érdeklődéstől függően lehet és kell megtalálni azokat a módozatokat, amelyek a két nép kapcsolatainak hagyományait az ifjúság körében tovább gazdagítják.”
.
(Bencsik András írása eredetileg a Népszabadság Pártélet rovatában jelent meg 1986-ban.)
mandiner.hu/cikk/20140124_bencsik_andras_erzelmi_kotodes

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok