Mendrey László PDSZ-vezér után a Civil Közoktatási Platform is helyrerakta Lázár János csütörtöki kormányinfós megszólalásait – tudósít az Origo.

A tanárok először is cáfolták azt a miniszterelnök által is hangoztatott érvet, hogy a tanároknak 18%-os, bérjellegű követeléseik lennének. Valójában a bérekkel kapcsolatban egyetlen követelésük van, az, hogy az nevelő-oktató munkát segítő kollégák bérét rendezzék, mert ők 2008 óta nem kaptak emelést.

Visszautasították, hogy felhasználnák a gyerekeket: mint írják, a gyerekek maguktól, magukért harcolnak. A tanárok szerint a gyerekek érzékelik, hogy a közoktatás nem megfelelő színvonalú tudást és készségeket nyújt. 

Minőségi informatika és idegen nyelv oktatása, társas kompetenciák, problémamegoldó és tanulási készségek fejlesztése a valódi szükségletek – avuló holt adatok és tények bemagoltatása helyett.

- magyarázzák a nyilvánvaló problémát a pedagógusok.

A tankönyvekkel kapcsolatban pedig azt látják a legnagyobb gondnak, hogy a kormány politikája

bevált, korszerű és hiánypótló tankönyvekhez nem enged hozzáférést, miközben saját egyentankönyveinek minősége nem állja ki a szakmai kritikát.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Lázár rekordot döntött. Pillanatok alatt lesüllyedt a Pléh Bános "színvonalára". Most már Orbánnal, Baloggal hárman bitorolják az ostobaság trónját. Ahogy nézem nehéz lesz bármelyiket leszorítani onnan.
justhpeter
Lázár rekordot döntött. Pillanatok alatt lesüllyedt a Pléh Bános "színvonalára". Most már Orbánnal, Baloggal hárman bitorolják az ostobaság trónját. Ahogy nézem nehéz lesz bármelyiket leszorítani onnan.
Fradigege
A gyerekeket épp a zsidesz használta és használja. Lásd kormányablak átadás valamelyik faluban, a rendőröket meglepték velük, amikor a kerítésnél túlóráztak a déli határnál, vagy ha valami buli volt a parlamentben. A felcsúti kisvasútnál is odacsődítik a kis nebulókat átadáskor. Jó, mészároslőrincstróman sertéstelepén nem voltak gyerekek.
Desischado
lézer sorra kapja a sallereket. De ez nagyon is jól van!
herczeg0210
Mi ez a kockás ing lézer Jani? Most, éppen, melyik oldalon állsz?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.