Ricsipí, vagyis Dósa Richárd, az Animal Cannibals egyik alapító tagja vezeti 2016-ban a Nemzeti Kulturális Alap Könnyűzenei Kollégiumát – szúrta ki a VS.

A kollégiumnak szakmai szervezetek által delegált személykén tagja lett Spigiboy is, polgári nevén Spiegelhalter László. Ő egyébként zenei tevékenysége mellett Vácrátót polgármestere, és a MAHASZ elnökségi tagja.

Az állandó szakmai kollégiumokban korábban a tagok felét az emberi erőforrások minisztere saját hatáskörben, másik felét pedig az érintett szakmai szervezetek javaslata alapján bízta meg. Ez a rendszer megváltozott, mert a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) is jelölési joghoz jutott.

Így a tagok egyharmadát a miniszter saját hatáskörben kérte fel az érintett szakmai szervezetek véleményének meghallgatása után, egyharmadát a Magyar Művészeti Akadémia, további egyharmadát pedig a szakmai szervezetek delegálták.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Nem tudom, hogy a NKA Kollégium vezetéséhez kell-e akadémikusi cím, vagy elég a nyolc elemi úgy, hogy 4X az első és 4X a második, így nem tudok állást foglalni.
Dr. Felipe
Már csak a pataki UFO t kéne még valahogy betolni elvtársak. Vagy az már nagyon hülye és nem fér bele elvtársak? Majd elvegyül a többi között elvtársak.
papa.49
Na kik ezek a kannibálok???Én zenét szoktam hallgatni de ott nem találkoztam ilyen nevű formációval))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.