Demokráciában természetes, hogy az ország jövőjét meghatározó kérdésekben az emberek mondanak véleményt és döntenek – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán az MTI-nek.

A tárcavezető arra reagált, hogy Paolo Gentiloni olasz külügyminiszter szerda délutáni sajtótájékoztatóján a magyar kormány kvótákkal kapcsolatos népszavazási kezdeményezésére vonatkozó újságírói kérdésre kijelentette: "minden országnak joga van saját nemzeti döntéseket hozni, az én politikai értékelésem azonban kritikus". "Nem hinném, hogy ma Európa úgy tudná kezelni a migrációs válságot, hogy egyes országok a saját polgáraikra testálnak bizonyos kérdéseket annak érdekében, hogy aláássák a közösen európai szinten elfogadott döntéseket". Gentiloni egyúttal óva intett olyan precedensektől, amelyek "negatívak, vagy akár veszélyesek is lehetnek".

Szijjártó szerint demokráciában természetes, hogy az emberek döntenek a meghatározó kérdésekben

Szijjártó Péter mindezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: demokráciában teljesen természetes, hogy az ország jövőjét alapvetően meghatározó kérdésekben az emberek mondanak véleményt és hoznak döntést. Ráadásul még egyetlen olyan közös európai megoldás sem született, amely eredményes választ adna a bevándorlási válság kihívásaira – vélekedett.

Szijjártó Péter úgy látja, nem megoldás az, hogy "egyes országok nem tartják be a közös szabályokat, majd ennek terhét szét akarják osztani azok között, akik mindent megtesznek a közös szabályok betartása érdekében".

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Csak Paks II. ről és az olimpiáról nem dönthetett a nép.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sentinel216
A demokráciának többet kellene jelentenie annál, mint amikor két tucat farkas és egy sánta borjú szavaz arról, mi legyen vacsorára.
Gemüs52
Hú de felszaladt az iszapom mikor olvastam Petike mondását ! Most csinálják ,hogy ők mindent a nép érdekében ! Stadion ,egészségügy,oktatás ,adó ,pénzmosás, földeladás ,atomerőmű ...ez is minden a nép érdekében!!!
nevemnick
,, ...egyes országok nem tartják be a közös szabályokat."
Azt hittem, hogy még messze vagy az időskori demenciától .
Aki Én
Furcsa értelmezése ez a demokráciának. Szavazhattok, de mi mondjuk meg miről. Ezt hívják önkénynek, diktatúrának.
Hellcat
Se PAKS 2 ről se az Olimpiáról se a Vasárnapi boltzárról nem lehet szavazni...egy olyan migráns kérdésről aminek az eredménye sem fog befolyásolni semmit arról meg lehet?
Eriksson
@Dr. Felipe: Ebben a két esetben a csóró nép nem kompetens. Aki fizet, az dönt. Evidens, nem?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.