A Jobbik támogatja a bevándorlási kvótáról szóló népszavazást, érdekelt abban, hogy érvényes és eredményes legyen a referendum és a nem szavazatra buzdítja szimpatizánsait - közölte Vona Gábor pártelnök csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Forrás: ATV.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
világlátó
Ha a baloldalnak nevezettek ennyi idő távlatából sem tudtak egy tisztességes átfogó álláspontot kialakítani erről az egész Európát érintő problémáról, akkor az sajnálatos.Ez bizonyára nem így van, legfeljebb kevesebbet és azt is alig halljuk. Nem kell ahhoz baloldalinak lenni, hogy egy emberséges, normális véleményt tudjunk kialakítani.Véleményt, ami most itt Európában, a világban alig hallatszik. Elnyom minden normális véleményt a HÍR a migránsok durvaságáról, vallásuk miatt életvitelük nálunk visszatetszést okozásáról, a terrorveszély szörnyűségeiről, a Calais - i dzsungel borzalmairól, a német városokban történő provokációkról. Ömlik a hírekből a félelmet keltő történetek tömege. Már az is átveszi ezt az őrültséget, aki eddig még tűrtőztette magát.
Minden hír arra irányul, miként lehetne ezektől egyszer és mindenkorra megszabadulni, lezárni a határokat és tudomást sem venni ezekről a népekről és a történésekről.
Pedig az érintett térségekben nap mint nap újraéled a hír, vagy álhír arról hogy Németország még mindig nyitott a befogadásra, legfeljebb irányított módon, összehangolva a feladatot Törökországgal.A görög őrhajók nem tesznek mást, mint mentik a veszélyben lévő gumicsónakokban kuporgó menekülteket. Nincs lezárva a tengeri út, még a török partok mentén.Nincs leállítva a komphajó járat. Kézenfekvőnek látszik, a közlekedés lehetőségét kell megállítani, szárazföldön és vizen. Ez a török és a görög hatóságok feladata lenne. Amíg viszont Európa még nem zárta le a kerítéseit, addig ez a két ország sem állítja le a kiáramlást.
Európa állítólag még nem folyósította az első 3 milliárdot sem, nemhogy a második 3 milliárdot. Hogy nincs kinek? Amíg itt rostokol a helyzet, csak nő a feszültség az első lövésig.Ki lesz a felelős az áldozatokért? Ez itt a legnagyobb kérdés. Nem a mai magyar " baloldal " az már bizonyos.
Apatszerek
@világlátó: Így van az amikor az eredő okokat nem ismeri fel a a kommentelő csak gondolkozás nélkül hablatyol, A miértek okainak megismerése nélkül, liberális segítséggel igyekszik a háború menekültjeinek emberi segítséget nyújtani..Háború miért is robbant ki?
kinek az érdekében? Miért is nem a háború kirobbantója fogadja be országába azokat a menekülteket,: akiket ők kényszerítettek háborús játszmájukkal menekülésre saját országukból. Miért is nem lehet a háborút kezdeményezőt háborús bűn elkövetőjeként háborús bűnösé nyilvánítani a hágai bíróságnak, az emberiség ellen elkövetett bűnért? Miért,miért? és miért,,, miért is nem lehet? Erre kell válaszolni valamely nem hatalmi pártnak, de ilyen párt még a nagy demokráciában nem létezik miért is nem ?
Apatszerek
Az amerikai neokonok most óriási pánikban vannak attól, hogy Donald Trump személyében egy olyan elnök kerülhet hatalomra az Egyesült Államokban, aki nemhogy Amerika állandó háborúzásainak vetne véget, de békét kötne Washington mostani fő riválisaival, beleértve az általa többször elismert Putyin elnök vezette Oroszországot és Kínát. Miközben – és a neokonok számára ennél fájóbb pont nincs – semleges szerepet kíván elnökként betölteni az izraeli-palesztin „konfliktus” (értsd a palesztin területek izraeli megszállása) rendezése érdekében. A tét óriási. A mértékadó Politico portál március 10-én úgy értékelte Donald Trump elnökségét, hogy azt megvalósulása esetén a ma ismert Nyugat nem éli túl.
világlátó
@Apatszerek: Nincs elviselhetetlenebb a buta hablatyolásnál. Egyetértek. De hát azt is hozzá kell tenni az ítélethez, hogy a kommentelők egyszerű hírolvasó és nem hír gyártó emberek. Az aggodalom az önbecsülés, a magyarok híre , elismertsége Európában és a világban féltése minden normális magyar emberben ott él. Nem látjuk a hátsó paktumokat, már nem hiszünk az európai politikusok tisztességében, felütötte a fejét a gyanú, hogy ezek mind a saját érdekeiket látják fontosabbnak, mint az összeurópai érdeket. Mintha már lemondtak volna erről, csak még úgy tesznek, mint ha még nem.Itthon is ezt vélem érvényesülni. Emlékezz, mit mondott Orbán ezekről ...még egy vidéki kócerájt sem tudnának elvezetni, nem Európát. Ezek után nem lehet csodálkozni Magyarország álláspontján. Ugyanakkor valamennyiünknek látnia kell, nem járunk jó úton. Nem csak mi magyarok, de a többiek sem. Nem kell jósnak lenni ahhoz, hogy előre vetíthessünk egy csúnya végkifejletet. Nem vagyok vészmadár. Csak annyit, hogy a történések nagyon sok pénzbe kerülnek. A béketeremtés a közel keleten, a helyreállítás, az élet újra indítása, miközben a sííták szunniták és a többi felekezetek egymáshoz békítése közben vadászni kell az elveteműlt gonosztevőkre.stb. stb. Európának is, az USA.-nak is drága árat kell fizetnie a békéért, mert ha nem, akkor háború lesz, amit már nem tudunk pénzre váltani.
Most még lehet tenni valamit. Mint vizionáltam, csak egyetlen határőrt lőjön le egy provokátor, beláthatatlan a következménye. Mi itt kommentelünk, alig tájékozottan, de Európa vezetői, a miniszterelnökök pedig várnak, kivárnak, úgy tesznek, mint akik felelősen dolgoznak az ügyön. Várják, hátha a migránsok majd megúnják és hazamennek. Ismerős álláspont Ugye?
Nem mennek haza, Áttörnek és balhé lesz. A felelősök majd néhány macedón rendőr lesz.
Apatszerek
2001. szeptember 11-én az Oszáma bin Láden vezette al-Káida lerombolta a New York-i World Trade Centert, két eltérített utasszállító repülőgépet vezetve belé. Ezzel egyidejűleg egy másik gépet belevezettek a Pentagon épületébe, egy negyedik eltérített repülőgép pedig lezuhant Pennsylvania államban, miközben utasai megkísérelték visszafoglalni a terroristáktól. George W. Bush, az Egyesült Államok republikánus elnöke válaszcsapás-sorozatot indított. Az első lépés 2001. novemberében az Oszama bin Ládent és az al-Káida más vezetőit rejtegető, Omár molla vezette radikális iszlám állam, az Afgán Iszlám Emirátus megszállása volt.
Apatszerek
Az amerikai David Petraeus tábornok irányítása alatt működő Nemzetközi Biztonsági Közreműködő Erő egy 42 ország katonáit tömörítő katonai csapat. Az itt szolgálók fele amerikai. Az ISAF-ot eredetileg 2001. december 20-án az ENSZ BT azért hozta létre, hogy fenntartsa Kabul környékének a nyugalmát. Pár évig csak ezen a területen fejtette ki tevékenységét. 2003. augusztus 11-én a NATO vette át az ISAF politikai irányítását és koordinálását. 2006. július 31-én az ország déli, majd 2006. október 5-én a keleti részei is az ISAF felügyelete alá kerültek.
Magyar részvétel
Magyar katonák – az MH Tartományi Újjáépítési Csoport néven – szinte a kezdetektől részt vettek a NATO-hadműveletekben. Először csak egy orvosi kontingens, majd 2003 óta egy lövészszázad is kiutazott Afganisztánba. Munkájuk állítólag: főleg járőrözésből, kísérési és szociális feladatokból állt.
Forrás: International Security

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.