Hétfőn országos tiltakozás lesz a kormány dilenttáns oktatáspolitikája ellen- minek részeként diákok ezen a napon nem mennek iskolába. A “Nem leszek suliban” mozgalom azonban nagyon szúrja a kormány és a kormánypárti média szemét, sőt a Kettős Mérce blog szerint a megfélemlítés is elindult.

Péntek este 9-kor kapott szerintük levelet egy tanár az iskolája igazgatójától, hogy figyelmeztesse őt és más tanárokat is, még ha nem is nagyon mennek be gyerekek a suliba február 29-én, a tanároknek le kell papírozniuk a hiányzásokat.

Beindult a tanárok megfélemlítése a hétfői óriástiltakozás előtt

Indoklásként csatolta az Emberi Erőforrások Minisztériuma Köznevelésért Felelős Helyettes Államtitkárságának levelét, amiben arra kérik az iskolafenntartó Klik tankerületi igazgatóit és igazgatóit, hogy mindenképp tartsák meg az órákat, nem lehet rendkívüli szünetet hirdetni. A levél elején az azt jegyző Sipos Imre helyettes államtitkár azt írja, a médiából hallottak a hétfői kezdeményezésről.

A Kettős Mérce megjegyzi, a pedagógusok tiltakozása folyamán nem ez az első megfélemlítési kísérlet: Miskolcon a nyílt levél aláírásától intették fentről óva a tanárokat, Szabolcs megyében pedig egy kis általános iskolában érdeklődtek a rendőrök, megy-e tanár a fővárosi tüntetésre.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Tudtommal a Szülő évente 3 tanítási napot igazolhat !! (nálunk így van ) Akkor mi a gondja a senkiházi kliknek meg a bánatom tudja kinek?? Nem értem.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Turok
A jelenkori hatalom lassan már a Kádár rendszeren is túltesz. Gratulálok fiúk, erre szavazott az ország, nem igaz? Kétharmaddal a hátatok mögött történelmi jelentőségű esélyt kaptatok, de lassan visszafordíthatatlanul elbaltázzátok. Szegény Hofi, ha még élne, akkor sem sokáig...
Jozefina
Végre mozogni kezdett az értelmiség!!! Miért kellett eddig várniuk. Le a kalappal a szülők és diákok előtt, akik támogatják őket!!!
Mobil123
Tudtommal a Szülő évente 3 tanítási napot igazolhat !! (nálunk így van ) Akkor mi a gondja a senkiházi kliknek meg a bánatom tudja kinek?? Nem értem.
nyanya001
@Mobil123: Így igaz !
Különben is influenzajárvány van. :)
Turok
@nyanya001: Akárhogyan is nézzük, kétharmad volt hivatalosan.
Mobil123
@nyanya001: De hát nem kell az orvost szarba keverni akkor. Tényleg nem értem mi szart ugatnak ezek az agyatlanok. Direkt googleztam és bizony több iskolánál formanyomtatványt találtam az igazolásra .
Csak odalyukadtam ki hogy be van szarva a hatalom mert bizony elkezdődött valami.
nyanya001
@Turok: Némi csalással megspékelve.
A valóságban úgy másfél millió szavazott rá.
Ez miért is kétharmad ?
nyanya001
@Mobil123: Remélem lesz folytatás is !
Mert attól fosnak !
micfild
A Klikbe dolgozó sgnnyalók biztosan nem mennek ellenőrizni sehova... A suliigazgatók egyszerűen mondják azt, nem kell beírni a hiányzókat... ennyi.
justhpeter
Szerintem, akik annak idején évekig nem jártak be a parlamentbe még melegedni sem, azok most kussoljanak.
nyanya001
@justhpeter: De a fizetést felvették pofátlanul !
Turok
@nyanya001: 2018 - ban el kell menni szavazni mindenkinek, és akkor majd kiderül, kiket is akar az ország. Azért azt ismerjük el, nem igazán van választék...
zöldszem
@Turok: "Azért azt ismerjük el, nem igazán van választék..."
Azt is ismerjük el, hogy ez az irány sem nyerő!
A kaszinók nyereségért átpasszolták Vajnának
A MET nyereségét Garancsinak
A letelepedési-kötvények bevételét nem az állam kapja, hanem Rogán egyik haverjának az offshore cége.
A gázszerelő felvásárolja a "fél megyét" (1400 hektár) üresen kongó stadionok épülnek, 4000 milliárdos orosz hitellel eladósodik az ország, egy előre borítékolható veszteséges Olimpiát rendezünk. Várba költözés, kisvasút... A MNB kuszaszemű elnőke két kézzel szórja az ország vagyonát.Az egészség ügy xarban van, az orvosok ápolók külföldön. Az oktatás a béka segge alatt. Tudod talán nem is az baj hogy ki és mi a miniszter/rek., hanem az, hogy nem hozzáértő tanácsadók, veszik körbe. Ja, és az sem elhanyagolandó, ha már hozzáértő akkor fogadja is meg a tanácsát. Tényleg nincs alternatíva, de ez sem mehet így tovább.
A legnagyobb gond a 2/3 volt, vissza élt a hatalmával Orbán! Pont ellenkezőjét tette annak, amit ígért 2010-ben!!
pbalage
@Turok: azt, hogy kit akar az ország, és ki jön ki győztesként, az két dolog. Ki van az találva.
Azért, hogy ugyanazt folytathassák, amiről zöldszem mesél...
Turok
@zöldszem: @pbalage: Éppen ezt mondom én is, mindegy, ki kerül a mostaniak közül kormányra, legfeljebb az lesz a különbség, hogy ki lopja a többet. 2020 - ig lehet lehívni az EU - s pénzeket, bár szerintem ez 2018 - ig meg fog történni, biztos ami biztos.
pan
Megfélemlítés, aztán cukiság.
Cukiság, aztán megfélemlítés.
Mikor mi.

Végre elkezdené kiismerni a gennyláda orbáni politikát a magyar "néplélek", és végre lekezdene máshogy gondolkodni, hogy ne kajáljon be minden xart?
Desischado
Remélem, nem hagyják abba a tanárok! Hajrá mindenkinek! Ez az akció nem tetszik a bandának, vajon miért? Talán mert félnek? Nagyon helyesen teszik+
Yoda69
arra kérik az iskolafenntartó Klik tankerületi igazgatóit és igazgatóit, hogy mindenképp tartsák meg az órákat, nem lehet rendkívüli szünetet hirdetni.

Ez erdekes ora lesz tanar es diakok nelkul.
Sanyi2015
@Yoda69: Ezt nem tudom értelmezni...
A tanárok ott lesznek az órákon, hiszen nem ők tüntetnek, a gyerekek nagyobbik része is ott lesz, mivel azért a szülők nagyobbik része értelmes, és nem kívánja belevonni a politikai csatározásokba a gyerekeit...
magyarbakancs
Amennyiben félsz a hatalomtól lelki beteg vagy.
Harcolj és álljál ki magadért.
Ennek a mocskos rezsimnek is vége lesz.
Yoda69
@Sanyi2015: Itt nincs szo politikai csatarozasrol, csak a fideSS probalja meg igy beallitani.
Nezd utana mirol szol a tanarok sztrajkja.
Ha nem tudod ertelmezni akkor lassan irom hogy megertsd. Ha a tanarok nincsenek ott az oran, mert sztrajkolnak, es az ertelmesebb szulok akik ertik mirol van szo es nem engedik azon a napon a gyerekuket iskolaba - igy diak sem lesz a teremben, akkor az egy erdekes ora lesz. Se tanar, se diak, csak a klikkes geci fog ott nezelodni, es persze jelentest irogatni, mint a partallam idejen.
Ertheto voltam?
zöldszem
@Yoda69: Hagyd!! (sanyinkat)
Most ez a kiadott mantra: A gyerekeket nem kell a politikába bevonni!
Kivéve, akkor, ha a fideszestálib térfigyelőkamerát ad át óvodásokkal. (vagy a határra buszoztatás...stb)
Ezeknek Orbán az istene, Jézus csak a futottak még kategória.
Orbán szent. Abszolút szent. Igazgyöngy hullik a szájából és bazsarózsa illatút szarik.
Sose volt KISZ vezér.
Sose volt besúgó.
Sose volt Soros ösztöndíjas.
Sose volt liberális pártvezér.
Sose volt a Liberális Internacionálé alelnöke (8 éven át.)
Sose baszogatta a KDNP-s képviselőtársait azzal a szöveggel, hogy "csuhások térdre, imához".
Sose mondta azt, hogy az oroszokkal paktálás hazaárulás.
Sose mondta, hogy a tetteit figyeljék, ne azt, amit mond, tekintve, hogy non-stop hazudik.

Ha nem a fidesztálib a tüntetés hangadója akkor az bűn!!!
Aki nem bonsai Viktorral ért egyett, nem az ő elveit vallja az hazaáruló ballib Soros bérenc.
Sanyi2015
@Yoda69: Én azt ajánlanám neked, először olvass utána hogy mi is lesz holnap...
Semmilyen tanár sztrájk nem lesz, ezt nem tudom honnan veszed...,
Egy szülői szerveződés lesz a tanárok mellett, azaz a tanárok ott lesznek az iskolákban!
Sanyi2015
@zöldszem: Az a probléma, hogy mivel te politikai alapon közelítesz ehhez, nem is érted a lényeget...
zöldszem
@Sanyi2015: Mesélj! Neked mi a lényeg?
A tények!!
Amit a hatalom művel az országgal, az félelemkeltő. Kiszolgáltatott iskolák, fásult, szülők, szorongó gyerekek, bizonytalanságban tartott közszolgák, haldokló egészségügy, visszamenőleges hatályú törvények, melyek alól kivétel a "gyevi bíró" kopaszokkal beadott egyéni népszavazási kérelem...
Ne gyere nekem azzal, hogy a problémákat csak tárgyalásokkal lehet megoldani!!
Jelezték, hogy a klik szart sem ér, és?! Késve kapott fizetések!! A tanároknál és a mentősöknél egyaránt!! 17 milliárd adósságot csinált a klik, nagyon jól dolgozhatott!
Vajon miért csak akkor kerekasztaloztak miután a tüntetés komolyra fordult???
Mert beszartak!!!
A net-adós tüntetések után 3 nappala a kormány hirtelen ijedtségében 30%-os fizetésemelést ígért a rendvédelmi szerveknek! (egyenlőre még mögöttük állnak, mondom egyenlőre)
A taxisoktól is tele lett a gatya, megígérte a ubereseket kicsinálja! (mert a taxis hiénák sokan vannak, és jól szervezkednek)
Nincs más lehetőség, itt most már csak a polgári engedetlenség hathat. Először kicsiben, azután majd egyre többen merik felemelni a szavukat.
Ja, és a lényeg (amit szerinted nem értek) hogy valami hihetetlen nagy szar van a palacsintába. Nem kell ehhez se libsinek, se ballibsinek lenni. Elég nyitott szemmel járni!
Fradigege
Az urakat is le kell papírozni, hogy mikor, miért hiányoznak a parlamentből. Majd úgy alakítani a honoráriumukat.
Sanyi2015
@zöldszem: Olvasva, amit leírtál, megerősített, hogy politikai elfogultságod miatt, még mindig nem érted a lényeget!
Én egy szóval sem írtam, hogy jó vagy rossz az a helyzet, ami most van.
Mindig is voltak megszállottak mindkét oldalon, akik Fidesz vagy MSZP fóbiában szenvednek, és mindent csak politikai szemüvegen keresztül tudnak látni!
De eddig néhány apróbb esettől eltekintve abban konszenzus volt a két oldal között, hogy ebből a csatározásból a gyerekeket ki kell hagyni!
Ugye azt te sem gondolod komolyan, hogy például egy 7 éves kisgyerek az oktatás helyzete miatt azzal fordul a szüleihez, hogy ő emiatt nem megy iskolába???
Lehet erre is nevelni a gyerekeket, de kíváncsi lennék arra, hogy ha ugyanez a gyerek pár hét múlva nem megy be az iskolába, mert nem ért egyet a tanárnénivel, akkor ezt hogyan fogják kezelni.
Azok az iskolaigazgatók és tanárok, akik nem is olyan régen fel voltak háborodva, hogy állami ünnepségre kellett volna menniük a diákoknak, és jelezték hogy a politikának semmi helye az iskolában, azok most szembe köpik saját magukat...
zöldszem
@Sanyi2015: Eddig miért nem aggasztott a gyerekek nevelése jövője?
3 éven azt csinálnak a közoktatásban, amit akarnak! Minden új kinevezett, játszótérnek tekinti az amúgy " hosszútávú" oktatáspolitikát.
Eddig nem volt szempont a gyerekek jövője, tök mindegy volt, mit mondanak a pedagógusok az oktatás valós problémáiról.
Pont. Vége!!
verum
Azokkal a papírokkal törölje ki a kedves iskolaigazgató.
Bár talán nem is tudja, hogy a papír törlésre is való, mert ő bizonyára a nyelvét szokta használni!
Sanyi2015
@zöldszem: Most nagyon mellé lőttél, mert én jelenleg is gyerekek között dolgozom, és eddig is aggasztott a jövőjük, de nem pártalapon, mint nálad!
Ezek a problémák, már 10-15 éve fenn állnak, a pedagógusok rendszeresen jelezték is!
Bár szelektív az emlékezeted és csak 2010-ig tudsz visszaemlékezni elmondanám neked, hogy előtte is voltak pedagógus tüntetések, amikor tanítás nem volt, csak ügyelet azoknak a gyerekeknek, akiknél a szülők nem tudták megoldani az elhelyezést!
Pénzhiány is rendszeres volt, csak most egyben látod a 17 milliárd mínuszt, előtte ez külön iskolánként és Önkormányzatonként jelent meg.
Bizonyára arra sem emlékszel, hogy telente hány iskolában szünetelt az oktatás hetekig, mert nem volt pénze az Önkormányzatnak a fűtésre!
Voltak gazdag Önkormányzatok, gazdag iskolákkal, ott nem volt gond, de ez volt a ritkább!
bencemacska
@zöldszem: ma, 11:20

Kihagytad, hogy ő küldte haza az oroszokat! Egyébként még most is itt lennének, és nem kellene neki most a visszahívásukon fáradozni!!!- :)))))
zöldszem
@Sanyi2015: Bár nem akartam folytatni! De!!
(2010 előtti) 2002-2010 között hallgattuk, hogy "minden csak akarat kérdése" meg " a Fidesz mindenre tudja a megoldást" ..
Hát most lehetne bizonyítani, az akkor oly nagy pofával harsogott szakértelmet!
Pont leszarom mi volt 10-15 éve, azért kaptak 6 (hat) éve kormánypálcát a kezükbe hogy rendbe rakják, Ennyire tellett tőlük.
Mi az, hogy pénz hiány? Szárnyal a gazdaság, jobban teljesítünk nyugatnál...
"Bátran jelentjük ki, hogy van pénz, csak nem oda teszik, nem oda juttatják, ahova kellene" - fogalmazott a Fidesz elnöke, aki hozzátette: ha összeadnánk, hogy propagandára, hirdetésre, tanulmányokra, új autókra, telefonokra, bútorokra mennyi pénz ment el, akkor valahol a 120 milliárd forint körül lenne az összeg."
/Orbán Viktor 2008/ ez is 2010 előtti!!! (csak úgy a szelektív dolog)

Én egyik párt elkötelezettje sem vagyok, mindig programra szavaztam, volt, hogy a Fideszre! Most már olyan a szavazás mint egy nyilvános WC. Benyitsz, és próbálod a kevésbé szarosat kiválasztani!
Yoda69
@zöldszem: Szivembol szolottal minden hozzaszolasoddal.
Az ilyen @Sanyi2015: felek, vagy nem ertik az egesz szituaciot, vagy a fideSS altal fizetett trollok, bertolnokok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.