Egy hét alatt eljutottunk oda, hogy képtelenség eldönteni: az Orbán-rezsim annyira törékeny, hogy elég egyetlen karcolás, esetleg autokratikus és kikezdhetetlen. A hét elején azt érezhettük, hogy a Fidesz annyira fél az MSZP népszavazásától a vasárnapi boltzárról, hogy képes befenyíteni Nyakót és a komplett jogállamot 15-20 kopasszal és egy idős nővel. Ugyanis: ha csak egyetlen ponton engednének, repedne, majd rövid időn belül darabjaira hullana az egész. Autoriter rendszer ez? Nem. Mert a félelem tartja össze és egy megingás is a végét jelentheti, ahogy a netadós tüntetések során igen közel kerültek ehhez. Aztán Orbán igen hamar, egy populista huszárvágással elérte, hogy a Nemzeti Választási Irodánál történt megingás után ismét sziklaszilárd arcélét mutassa. A kvótaellenes népszavazással az EU ellen fordult az egész ország, ami egyetlen ember döntése volt. Autoriter rendszer ez? Igen. Mert ha kell, kopaszok mutatják meg mindenkinek, kinek hol a helye és igen, mert Orbán a tábor egyben...

Forrás: 24.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szókrakész
És még Orbánra mondják, hogy úszít, kettészakít, árkot ás ...
A média mást se tesz nap mint nap.

Mellé ezek:
Szerinte ez nem is rendszer, hanem rezsim, két ok miatt.

1.Minden egyes változás egyetlen emberhez, Orbán személyéhez köthető.
2.Ideiglenes az egész, úgy, ahogy van és erősen kétséges az is, hogy képes a konszolidációra és a kiigazításokra. Ha mégis, nem biztos, hogy azokat túlélné Orbán.

Gyurcsány idején pedig Gyurcsányhoz volt köthető. És az is ideiglenes volt.
Még Bajnai kőbe vésett számai is módosultak.
Az se volt időtálló.
És se Gyurcsány, se Bajnai nem élte túl.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.