Amikor három hete Németh Szilárd benyújtott egy törvényt, ami a Magyar Postát lényegében felmentette a közérdekű adatok közlése alól, akkor azt írtuk, hogy „e törvény szellemisége jobban fenyegeti a magyar demokráciát, mint száz másik, amit az utóbbi években hoztak”. Azért aggódtunk, mert már akkor terjedtek olyan hírek, hogy ez csak a kezdet, és újabb állami cégek következnek, és a Fidesz végső célja a közérdekű adatok megismerhetőségét előíró törvény szétrombolása, csak ezúttal nem a törvény szűkítésével, hanem azzal a módszerrel, hogy sorra szedik ki a fontos állami cégeket a törvény hatálya alól. Nem kellett sokat várni, máris itt a következő hasonló törvény, ami alapján a Magyar Nemzeti Bank az érdekeltségébe tartozó gazdasági vállalkozások és alapítványok dokumentumait titkosíthatja. Az MNB-s cégek esetében a magyarázat nagyon hasonló mint a Posta esetében volt: a gazdasági érdekek védelme. Központi pénzügyi vagy devizapolitikai érdekekre és üzleti titkokra...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Orbán majd elmagyarázza, hogy a titkolózás az átláthatóság és az emberek megnyugtatása miatt szükséges.
kamazuka
@human: Nem nem!
Más itt a palacsinta!
Manhattan
Vesztésre áll a perekben, ezért törvényt módosítanak, ráadásul visszamenőlegesen. Ez nem jogállami, hanem magát annak feltüntető fasizmus. Egyszerűen jelző nélkül fasizmus.
human
Így már érthető, hogy Matolcsy miért vásárolt fegyvereket és lőszereket a magánkatonáinak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok