Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt vádat emeltek pénteken Simon Gábor volt országgyűlési képviselő ellen.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Ha bűnös, bűnhődjön !
A roma felzárkóztatásra szánt 1 milliárd elsikkasztásáért mikor fog
felelni a Farkas Flórián ???
Vagy a haveri körökbe tartozó csirkefogókat nem vonják felelősségre ?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Szókrakész
Isten malmai nagyon lassan őrölnek.

De most remélem teljes kiőrlésű lesz az ítélet.
papa.49
Ismerve a szÜgyészség ,,munkáját,, biztos eltart vagy 3-4 évig mire kiderül hogy semmit nem tudnak bizonyítani!!!
nyanya001
Ha bűnös, bűnhődjön !
A roma felzárkóztatásra szánt 1 milliárd elsikkasztásáért mikor fog
felelni a Farkas Flórián ???
Vagy a haveri körökbe tartozó csirkefogókat nem vonják felelősségre ?
papa.49
@nyanya001: Neked hiányzik, mert nekem nem)))))))
nyanya001
@papa.49: Egyre jobban kedvelem a debil irományait :)))
eszegfu
@nyanya001: Ha valami már olyan csunya, hogy azért lehet már szeretni...valahogy igy vagyok Preparátorral is, csak nem a csunyasága miatt!:)))
Mangu
@Szókrakész: Nem hallottál kifutási időről? Nem marad elvarratlan szál.
Mangu
@eszegfu: Mint az anya az ő kis hülye gyerekével?
eszegfu
"Költségvetési csalás" is benne van a vádban...erre is nagyon kiváncsi vagyok! A zárolt bankszámlájából annyit tettek "szabaddá", amennyi kellett a Nav által FELTÁRT ADÓHIÁNYRA + a klf. pótlékokra (amiben már a max. 50 % mulasztási birság is benne van!). Elvileg u.azért a "bünért" lehet 2x büntetni valakit?!
nemkati
"Az ügyészség a közügyektől is eltiltaná a volt képviselőt." Egyelőre csak vádemelés van, az ügyészség meg már a büntetésről álmodozik.

Kíváncsi vagyok, mennyi az a különösen nagy vagyoni hátrány. És hogy ugyanez a mérték vonatkozik-e a fideszes bűnözőkre is. Azt ugye tudjuk, hogy van, amikor a 2 milliós végkielégítés pofátlan, majd később a 10 milliós meg jogos és természetes.
nyanya001
@nemkati: A fideszes bűnözőknél a mérték Kubatov !
Az összeset alkalmazza és igény szerint beveti őket, aztán meg sajnálkozik
a gerinctelen retek !
human
Ez a lényeg emberek:
"A Magyar Idők korábban arról írt, hogy mivel az ügyészség sem jött rá honnan van a , így könnyen megtörténhet, hogy nem vagy csak rövid időre kerül rács mögé, a bankszámlákon lévő maradék pénzt pedig nyugodtan használhatja majd. (MTI)"

"Pelikán elvtárs. Majd egyszer kérünk valamit."
Orbánék szépen lepaktáltak Simonnal. Teljesítette a feladatás a választáskor. Ő lesz a fidesz új Zuschlagja.
nyanya001
@eszegfu: 11.18 úgy tud gügyögni a maffia bandáról :))
zöldszem
Simon Gábor 200 milliójáról mindent tudnak, még a bécsi bank pénztárosának a szem és hajszínéről is pontos leírást adott a meg nem nevezett informátor!
Remélem előbb utóbb majd azt is megtudjuk, hogy Gíro-Szásznak honnét lett (a vagyonbevallása szerint) 750 millió készpénze, valamint fény derül arra is Ráhel milyen pénzből szeretné megvenni a 9 milliárdba kerülő Salaris hotelt, így hogy most került ki az iskolapadból, Habonynak miből telik ibizai kokain nyaralásra...és a sor végtelen!
human
@nyanya001: "Ha bűnös, bűnhődjön !"
Na ez az amit egy fideszes soha nem fog fideszes politikusról mondani. Ott az ilyen önkritika nem erény, hanem a gyengeség jele.
nyanya001
@human: A fideszben a bűnözés természetes.
nemkati
@nyanya001: És mennyi 1 kubatov? Mondjuk forintra átváltva? :)
adrenalink
@zöldszem: 11:36-ra Segíts! Én még ott maradtam le, hogy senki sem tudja honnan van 240 millió forintja.
dr. prédikátor
Mennyivel szebben hangzana:::Az ügyészség vádat emelt hazaárulás ,lopás ,hütlen kezelés gyilkosságra való felbujtás,különösen nagy anyagi hátrányt okozó sikkasztás miatt az egész Fütyi-sz banda ellen!!! elsőrendű vádlott:Viktor szopkin!!!
Dr. Felipe
Kell a gumicsont a birkáknak, mert már Salgótarjánban is kezd szétszéledni a nyáj.
zöldszem
@adrenalink: Hogy mennyi az annyi nem tudom! De! Valamennyit fizetett vissza, az ügy kirobbanásakor! Ha, becsületes úton szerezte volna nem fizet! Az meg, hogy másik politikus is ezt teszi ne legyen mentség!
eszegfu
@adrenalink: Én is kérem a segitséget!!!
eszegfu
@zöldszem: Én ott vesztettem el a fonalat: külföldi bankszámlán van a pénz, de nem tudják honnan származik. Mivel a Nav ugy itélte meg, hogy ez Simonnak "bevétel" -- Az adóhatóság szempontjából az eredete lényegtelen, mint ahogy az is tisztességes, vagy tisztességtelen uton jutott a pénzhez! Egy esetleges vizsgálatkor ugy általában megnézik 5 évre visszamenőleg a bankszámládat és Neked kell bizonyitani, hogy a befolyt pénz az nem bevétel, hanem mondjuk egy kölcsön visszafizetése. Ha ez nem sikerül, akkor bizony a bevételre eső adókat határozattal megállapitják. -- ezért "ellenőrizték" és megállapitottak adóhiányt + birságot + kamatot. A bankszámla feloldását az előző összegek erejéig "feloldották", Simon befizette a Nav-nak.
eszegfu
@nemkati: Jó lesz a "közönség" is!:)))
zöldszem
@eszegfu: Én tényleg nem tudom, hogy ki mikor mennyit lopott,(ha lopott).
Én csak azt olvasom, hogy 180 milliós ház, 70 milliós ház, 330 milliós kikötő, 200 milliós bankbetét,1 év alatt 750 millióval nőtt a vagyon, 1400 hektárföldet vásárolt...egy milliárd forint került elő a sufniból,A kaszinók nyereségért átpasszolták Vajnának
A MET nyereségét Garancsinak
A letelepedési-kötvények bevételét sem az állam kapja, hanem Rogán egyik haverjának az offshore cége, a MNB tulajdonát a kuszaszem bankár talicskázza haza ...folytassam minek?
Az elmúlt "nyolcévben", és az elmúlt "hatévben" nem ítéltek el egyetlen politikust sem!!
adrenalink
@eszegfu: tegnap 13:23-ra Fájdalom, de nem tudtuk meg, amit mindenki tud a 200 millióról:-))
Dr. Felipe
A salgótarjáni eltaknyalás után ismét be kell mutatni zu-slaggot és simon elvtársat a birkáknak, mert a fideSS birka olyan állat amelyik nehezen tanul de könnyen felejt.

Amúgy az nem lehet elvtársak hogy simon elvtársnak is széleskörű családi összefogásból jött össze a 200 milla, mint szíjj-ártó elvtársnak. Ez nem lehet elvtársak?
eszegfu
@zöldszem: Én azt gondoltam, hogy konkrétan Simonról beszélsz és nem ugy általánosságban!
eszegfu
@adrenalink: A legnagyobb "fájdalom", hogy a nyomozóhatóság sem tudta meg!!! Kétlem, hogy a vádiratban benne lesz a sikkasztás, lopás, vagy egyáltalán a pénz eredetére utaló bizonyiték! Én mindenképpen arra gondolok... nem is olyan fontos már az eredete, hiszen mint valahonnan származó "bevétel" után a Nav már behajtotta a meg nem fizetett adóját, birsággal, kamattal növelten! (Ez kb. 50-60 millió lehetett.) Ez lehet a költségvetési csalás?! Na püff! Meg esetleg a hamis utlevélért (ha valóban volt) okirathamisitás?! Számomra egy biztos, hogy nem "tiszta" uton került hozzá a pénz...egy pillanatig sem próbálta magát ez ügyben mentegetni. Ha Simon "kifogott" a nyomozó szerveken, akkor elgondolom, hogy a mai "fidesz-holdudvar" lopásaihoz már törvény is van, tehát a büdös életben elszámoltatni nem lehet őket: miből mit szereztek és mennyit!
TASzSz
@nyanya001: Flóri több szavazót visz...
adrenalink
@eszegfu: Pedig, ahogy a fityiszeseknél, S.G.-nél is a pénz tényleges eredetére lettem volna kíváncsi! Tegnap este hattérzajként ment a tv, azt hiszem az ATV híradóban mosolyogva nyilatkozott az ügyvédje, hogy szerinte kb 3 évig is elhúzódhat a per, és egy számomra, aki nem vagyok jogász, elég faramuci megfogalmazása volt, hogy miről is fog szólni, de az biztos, hogy nem a pénz eredetéről. Bennem már az is felmerült, hogy valamiért a fityisznek sem érdeke, hogy kiderüljön az (i)gazság...
zöldszem
@adrenalink: @eszegfu: Lehet, hogy nem voltam elég érthető az első hsz.-ben.
Talán úgy kellett volna kezdenem "érdekes"...(Simon Gábor 200 milliójáról mindent tudnak, még a bécsi bank pénztárosának a szem és hajszínéről is pontos leírást adott a meg nem nevezett informátor!) Folytatnom pedig úgy kellett volna, nem lenne baj, ha az elképesztő méretű fideszes korrupciót is ilyen lelkesen üldözné az ügyészség.
Mint már írtam, a NAV vizsgálat után fizetett mint a katonatiszt! Ergo valahonnét valamennyi eltitkolt pénze volt. Ennyi pénzt nyilván nem szerezhet tisztességes úton senki.
Jogállamban az ügyészség feladata a bizonyítás.Simon esetében ez valahogy valamiért gyenge lábakon áll.
Ha bűnös ítéljék el, de a vád ne úgy kezdődjön, hogy informátorunk... szerintünk... hanem bizonyítékok után. Simont azután mikor kiderült a bécsi bankszámla, másnap vezetőszáron vitték a sittre, a kancsal bankár nyíltan talicskán tolja ki az ország vagyonát és nincs vezetőszár. És, nincs vezetőszár az első hsz-ben felsoroltak lábán sem.
eszegfu
@adrenalink: Pontosan erre lettem volna én is kiváncsi: honnan van... na meg miről is szól a vádirat! Valamivel csak meg kell vádolni, mivel annyit volt előzetesben, nehogy még kártéritést kérjen... de ahogy irod: "az ügyvéd faramuci megfogalmazása" is arra enged következtetni, hogy ez amolyan "nesze semmi, fogd meg jól" lehet és ezt fogják kenni, maszatolni...Utolsó mondatodhoz: ez a tipp is belefér... ugyan az okát még elképzelni sem tudom...
eszegfu
@zöldszem: Én valóban félreértettem... nem éreztem meg a kimondatlan gondolataidat... de most már világos! Tulajdonképpen egyről beszélünk, csak más megközelitéssel!
adrenalink
@eszegfu: "Hajnalka"!:-) Azt sosem fogjuk megtudni, hogy mi zajlik a szinfalak mögött...
eszegfu
@adrenalink: Szerencséd, hogy "öreganyádnak szólitottál"...és nem mondjuk "Szőkeségnek"!:))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.