A Fidesz szerint a Gyurcsány-korszakban volt egészségügyi vészhelyzet, amikor 600 milliárd forintot vontak ki az egészségügyből, a kórházakat eladósították, bezárták vagy leamortizálták, a betegekkel vizitdíjat és kórházi díjat akartak fizettetni, egészségügyi dolgozók ezreit tették az utcára és több száz települést hagytak háziorvos nélkül.

A kormánypárt az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében a Demokratikus Koalíció egészségügyi szakpolitikusának sajtótájékoztatójára reagált, amelyen László Imre arról beszélt, hogy Magyarországon nem migrációs, hanem egészségügyi vészhelyzetet kellett volna kihirdetni, mert az alapellátásban folyamatosan emelkedik a tartósan betöltetlen praxisok száma.

A Fidesz azt írta, hogy a polgári kormány 2010 óta juttatja vissza a pénzt az ágazatba, ma fejlesztés és béremelés van az egészségügyben. Hangsúlyozták, hogy 500 milliárdos egészségügyi fejlesztést hajtanak végre, országszerte megújulnak a kórházak és a rendelők, csökkentik a kórházak adósságát, emelték az egészségügyi dolgozók bérét, magasabb bért és ösztöndíjakat biztosítanak a fiatal orvosoknak.

Hozzátették, hogy idén is jelentős pénzügyi támogatással – háziorvosonként 6-10 millió forinttal – ösztönzik a tartósan betöltetlen háziorvosi praxisok betöltését, illetve akár 4 millió forinttal a praxisvásárlást.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
Akkor az egészségügy még nem volt ilyen romokban. Gyurcsánynak terve volt a jobbításra és nem stadionokat készült építgetni, meg nem akart milliárdokért a Várba költözni.
Viszont a vizitdíjat, ami picit segített orvosnak, betegnek kórháznak egyaránt, Orbánék megvétóztatták.
Szóval mutogassanak, ahova akarnak - én is azt teszem!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Nem gondolom, hogy Gyurcsány akár 5 fillér hasznot hajtott volna, de azt igen, ha Gyurcsány lopta volna el a 3000 milliárd manyupot, 2006-ban nem csak a tv székház égett volna, hanem a parlament is. Ennyit a politikusok lopkodásáról.
mariaberta
Remélem,egyszer eljön egy ragályos betegség, és minden fidesz vezető elkapja. Élvezhetik a tökéletes kórházi ellátást. Természetesen abban az ellátásban részesüljenek, amelyben egy mezítlábas részesül.
Mézike
Baxki a vizitdíjat nem a nemzeti erőforrásaink, és a többi rászoruló fizette volna!
Én szivesen fizettem volna, ha nem kell órákat várni egy egyszerű receptre!
Desischado
Csodálatos, hogy ennyi hazugság után nem szakadt rájuk a plafon. Tönkretették az egészségügyet, és van bőr a képükön hazudozni!
pbalage
Orbán Viktoros szotyola eladó!
600 Ft/zacskó! AKCIÓS ÁR!
75 grammos kiszerelésben.
Ezt szokta pöködni a Főnök is!

Az igényeket "eztisbeszoptam" jeligére a kiadóba jelezni szíveskedjenek!
szaboria1
@verum: A Gyurcsány idején nem kellett pl. infúziót kiváltani ha szakrendelőben volt az infúzió kezelés. Meglepett, hogy most fizetni kellett érte.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.