Békesi László volt pénzügyminiszternél másfél éve diagnosztizáltak végbélrákot. A 73 éves volt pénzügyminiszter élete legnagyobb tévedésének tartja, hogy túl fontosnak tartotta magát. Betegségéről a Demokratikus Koalíció elnökségi tagjának, Kerék-Bárczy Szabolcsnak mesélt, aki a felvételt az ATV-nek küldte el.

Békesi azt mondta, most jól van, a kezelése is szünetel, orvosai szerint még sokáig élhet. A betegsége hatására átértékelte életét, más lett a fontossági sorrend. Korábban a lehető legjobb teljesítményt akarta nyújtani, betegsége után a család és a barátok kerültek az első helyre.

A konfliktus, a belső feszültség oka sokkal inkább az, hogy az ember a megszokott teljesítményképességéből veszít, és ezt sérelemként éri meg

– mesélt az érzéseiről.

Az egykori miniszter élete egyik legnagyobb tévedésének nevezte, hogy túl fontosnak tartotta magát.

Ha valaki a küldetését egy ország javára akarja kamatoztatni, akkor bölcs, ha képes belátni a saját hibáit, és képes változtatni. Ha erre képtelen, akkor saját maga kerül a centrumban, ilyenekből lesznek a diktátorok

– tette hozzá.

A pályafutásom csúcspontja, a kormányfunkcióba kerülés akkor következett be, amikor az elmúlt rendszer a végóráit élte

– idézte fel. Lelkesítően hatott rá, hogy aktívan részt vehetett a reformfolyamatban, ugyanakkor hibának tartja, hogy a változásokat elfelejtették elmagyarázni az embereknek.

Kudarcai között említi, hogy belépett a Horn-kormányba, ahol nem volt meg az a támogatói közeg, amely a Németh-kormányban segítette munkáját.

Fel kellett volna mérnem, hogy vagy megalkuvásra kényszerülök, vagy bukásra. Az utóbbi következett be.

– ismeri el tévedését Békesi a beszélgetés végén.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Jobbulást kívánok neki.
Békesi László azon ritka emberek közé tartozik, akivel kapcsolatban ismerem azt a szóösszetételt, hogy "politikai elit".
justhpeter
Jobbulást kívánok neki.
Békesi László azon ritka emberek közé tartozik, akivel kapcsolatban ismerem azt a szóösszetételt, hogy "politikai elit".
világlátó
@justhpeter: Maximálisan egyetértek veled. Okos, mértéktartó, kulturált őszinte, szakmailag felkészült., emberileg tisztességes.. Lám nem is vitte semmire.- mondhatná egy mai fiatal fideszes yuppi .
Vajon ezek mire viszik? Ezek úgy tekintik az országot, mint egy nagybankot, ahol az előrelépés a karrierlétrán a legfontosabb. Ugyan kit érdekel az ország gazdasága, a társadalom sorsa, a jelen és a jövő harmóniája.
A karrier a lényeg, a mielőbb a biztos beosztás, a főosztályvezető amúgy is öreg és túl bürokrata, pusztuljon az utamból.Az államtitkár pedig ha megkapja amire vágyik és én tudom hogy mi az, akkor engem húz elő a kalapból.Az államztitkár helyettes lopásairól meg már régóta tudok, jeleztem is neki, hogy ne álljon az utamba, akkor még megmaradhat néhány hónapig, addig, amíg a pasaparki lakását nem rendezi.Szóval ez a fidesz nomenklatúra így uralkodik itt nálunk. Minden csak a karrier és az anyagi biztonság kérdése.
Ugye nem tévedek?
Tádé
Békési Úrnak, nyugodt, békés életet
kívánok !
Eriksson
Természetes, hogy Békesi úr akkor, ott, fontosnak tartotta magát. Ez a magas pozíció velejárója, ha nem úgy tesz, semmire se vitte volna. Nincs ezzel semmi baj.
A baj ott kezdődik, amikor gödörásó kisiparosok és trágyaigazgatók csalhatatlan biztonsággal jelentik ki, hogy ki a fontos ember.
Tádé
@Eriksson: KÖSZÖNÖM!
Ez nagyon igaz!
Sajnos ez a tendencia beláthatatlan károkat okoz.
világlátó
@Szeparepa2: Vele eltűnt egy miniszteri magatartásforma, egy kulturált minisztériumi korszak., de eltűnt egy alkotóképes kreativitás, egy a hazai és a nemzetközi pénzpiaci életfelfogás is.
Én világért sem bántanám Varga Mihályt. Teszi a dolgát tisztességgel. Nem tehet mást, mint amit a főnöke diktál.Van eset, amikor ezt a hősies tűrőképességet is el kell és lehet ismerni.
Erre a tűrőképességre Békesi László soha nem váltott jegyet. Az önérzet, a szakmai és emberi önbecsülés nála még a helyén volt. Már ahogy én láttam és látom a magatartását.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.