A Demokratikus Koalíció szerint a kormánynak be kell ismernie, hogy tönkretette az oktatást és el kell kezdenie megvalósítani a tanárok követeléseit.

Niedermüller Péter, a párt alelnöke, aki pénteken sajtótájékoztatót is tartott a témában, az MTI-nek úgy fogalmazott: Orbán Viktor miniszterelnök nem tartja tréfának az oktatásügyet, csak tisztában van vele, hogy "alkalmatlan a megoldására".

A politikus szerint a kabinetnek meg kell szüntetnie a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot (Klik), vissza kell adnia az tanárok szabad tankönyvválasztáshoz való jogát, vissza kell állítania az oktatás GDP-arányos támogatását a Gyurcsány-kormány idejében lévő 5,5 százalékra, valamint abba kell hagynia a tanárok elleni fenyegetőzést és az "aljas lejárató kampányt".

Az EP-képviselő úgy fogalmazott, hogy a kormány azért támadt a saját nemzetének tanáraira, mert tudja, hogy igazuk van, és tudja, hogy alkalmatlan a feladat megoldására. A DK szerint a kabinetnek nem társadalmi csoportok elleni támadásokat kellene vezetnie, elég lenne, ha egy kicsit tudna kormányozni – jelentette ki.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
A DK alakítson egy árnyékkormányt, és az illetékes árnyékminiszter majd megmondja minden nap, mit is kellene tennie a hatalomnak..

Az árnyékkormány lenne az egyedüli hiteles megmondó, nem holmi szóvivő kockás ingben...

...még annyit, hogy jó lenne észbekapni kedves DK, és pik-pak megalakítani egy lehengerlő árnyékkormányt. ...Ha másik párt alakít, akkor a következő választásokat már baszhassák..
I am a beautiful and smart.
Degeneráltak Közössége,ha lehet Kósa "kupak" Lajos.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.