Nem szórakozott sokat a parlament költségvetési bizottsága: húsz percnyi vitatkozgatást követően át is engedték változatlan formában Lázár János elképesztő ötletét, aminek értelmében Orbán Viktor mostantól bármilyen költésről rendelkezhet saját hatáskörben: meg sem kell szavaztatnia a parlamenttel a kiadásokat, elég egy rendeletet meghozni, a költségvetésbe meg majd utólag megteremtik rá a forrásokat. Magyarul bevezetik a rendeleti költségvetést, amivel egy pillanat alatt a rendszerváltás előtti időkbe kerülünk vissza. Kikerülik tehát a parlamentet és a – már csak névleg létező – költségvetési tanácsot is. Legfeljebb a Magyar Közlönyből fogunk értesülni a kormány költéseiről, de stratégiai fontosságú ügyekben (=ennél a kormánynál bármi) talán még ott sem. A húszperces ülésen két ellenzéki módosítóról is szavaztak, mindkettőt 10:3 arányban leszavazta a fideszes többség, és hasonló arányban tovább engedték a javaslatot. Hamarosan a plenáris ülés elé kerülhet a javaslat,...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Orbánék gyakorlatilag feladták. Fogalmuk sincs, hogy mire mennyit kellene költeni. Így már csak remélni tudjuk, hogy nem verik el urizálásra az összes pénzünket.
nemkati
Ezzel, ha törvény lesz belőle, Magyarország lehúzza a rolót. Aki teheti meneküljön innen, amíg teheti. Aki marad, annak nem marad más... mint a kasza, kapa, és a bekészített kötél ennek az elszabadult aljas, gonosz bandának!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.