Az oktatás ügye szakmai, nem politikai kérdés, a vitáknak elsősorban a gyerekekről kellene szólniuk – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Apátfalván.

Nagyon sok szülő komoly várakozással van az oktatás felé – mondta Lázár János a Csongrád megyei községben rendezett falugyűlésen.

A térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus úgy fogalmazott, a tanároknak az iskola munkahely, az "én választókörzetemben a gyerekeknek az egyetlen lehetőség, hogy kiemelkedjenek onnan, ahova születettek".

Sok tennivaló van az oktatás területén, javítani kell az iskolák állapotán, a tantermek felszereltségén – közölte Lázár János. Hozzátette: a pedagógusoknak is sok problémája van, de ezek részben szakmai, részben munkáltatói kérdések.

A miniszter hangsúlyozta, az oktatás tartalmi kérdései sokkal jobban foglalkoztatják, mint hogy a pedagógusoknak 22 vagy 24 órát kell hetente tanítaniuk, illetve az, hogy a nyári szünet két és fél vagy három hónapos.

A munkakörülményeken kész javítani a kormány, ehhez szakmai egyeztetésekre van szükség – mondta a politikus.

Lázár János rámutatott, az iskolákban nincs helye a politikának, a gyerekeket nem szabad politikai célokra fölhasználni.

A képviselő szerint március 15-én Budapesten politikai demonstráció tartottak, nem a gyerekekért, hanem Orbán Viktor és a Fidesz ellen tüntettek. Ha sztrájkolnak a pedagógusok nem a kormánnyal tolnak ki, hanem a gyerekekkel – tette hozzá.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nagy Mária
Lázár úr! Saját magát hazudtolja meg, a politikát a FIDESZ, KDMP nyomásra vitte be az iskolába, s ennek megfelelően alakította a tantervet is. Koromból adódóan én ezt lesz..., tudom saját kútfőből mi kell a továbbtanuláshoz, s magammal kitolva úgy sztrájkolok, hogy sokat készülök más (nagynevű tankönyvkiadók) könyveiből, s fénymásolom saját pénzen. Azt a rengeteg pénzt, amit folyton a fejünkhöz vagdos a haveri tankönyvfejlesztőknek fizették ki, fércmunkákra. Mi szóltunk, hogy ROSSZ a könyv, ROSSZ a tanterv! Akart valaki velünk EGYEZTETNI? Ezek után még a tanár a hibás? Ha nem kezeltünk volna mindent a helyén, ez a rendszer már régen összeomlott volna. De a nemzet napszámosa, hivatástudatból eddig bírt kompenzálni, s bármilyen hihetetlen Lázár úr, a GYEREKEK érdekében.
Azt is szégyellem, hogy a kezdetekben Önökre szavaztam. Akkor még naivan hittem az ártatlan arcú, lázadó ifjúságnak. Ebbe az utcába többé nem sétálok bele.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Igen az. Csak ugye ha a szakma nem a kormány álláspontján van, akkor a fidesz szerint politikai balhézás. Sőt mintha rezsiszilárd le is komcsizta őket. A tény az, hogy a fidesz szavazók többsége legalább a közvélemény kutatásban elismeri, hogy ezt elcseszte Orbán.
nezelodo
Nem érdemes a lézeressel foglalkozni, majd holnap mást hazudik, mert a szokás nagy úr.
bra048
Jánoska, ha ez így van az esetben nem kellene az oktatási szakembereket válogatás nélkül a
politikai terepre üldözni !
bencemacska
Aki pusztán szakmai kérdésnek tekinti az oktatást, hazudik! Saját magának is meg a magyar népnek (nemzetnek?) is.
Államosították a közoktatást, elvették az egyetemek autonómiáját. Mindennek a tulajdonosa az állam. Az államot pedig a kormány testesíti meg. A kormány csak OV haveri köre. OV pedig a Fidesz elnöke és teljhatalmú ura. Akkor ki irányítja itt az oktatást?! Hol van itt szerepe a szakmának???
A tanárok és főleg az oktatás irányítóinak kontraszelekciójáról még nem is szóltam!!!
Ezt pedig a lézer is tudja! Ha annyira hülye, hogy azt hiszi. más nem tudja, arról én nem tehetek!!!
Toby
Nem a birkák bégették, hogy a pedagógus tüntetést a baloldal vezényli ?
Hülye vagy lézer-piszkos, tényleg ?
HellBrain
Jó lenne egy nagymosás. A pofátoknak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.