Valószínűleg már meg is van a vevője azoknak a Dél-Pest Megyei Mezőgazdasági Zrt. (DPMG) által bérelt földeknek, amelyeket hamarosan árverésre bocsátanak – írja a Magyar Nemzet.

A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet a 2051-ig a DPMG használatában lévő parcellákat gyanúsan alacsony kikiáltási áron írta ki licitre. Az árveréseket 2015. november 24. és december 18. között tartották, illetve 2016. március 1. és 29. között folytatódnak.

A tavalyi kiírásokban a társaság által használt földrészletek esetében 55.500 forint körüli aranykoronánkénti árak szerepeltek, és mivel licit jellemzően nem volt, ezen az áron is keltek el az említett földterületek. Az idei kiírások szintén ilyen árakat tartalmaztak.

Az MNO.hu úgy értesült, az alacsony áron kiírt területeket az NFA korábban külön felértékeltette a Seratus Ingatlan Tanácsadó Igazságügyi Szakértő Kft.-vel. 

Úgy tűnik azonban, nem arról van szó, hogy egy korábbi, sikertelen árverés miatt engednének az árból, sokkal inkább az valószínűsíthető, mintha valaki kiszemelhette a földeket.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Fogadjunk, hogy nem a baloldalhoz kotheto tulajdonosok fogjak elnyerni ezeket a foldeket... Vajon mitol van bennem ez az erzes?
Toby
Szilágyi Imre ! Talán végig kellett volna olvasni a cikket, mielőtt bedobod a nulla bölcseletedet:
Figyu csak:

"...és mivel licit jellemzően nem volt,..." Teccel érteni - okostojás ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.