Annyira sok mostanában a kormányzati lopás, hogy alig tudunk másról írni. De mi van, ha már nincs kit túllopni, és a napnál is világosabb lett, hogy vazallusi rendszert szült a kleptokrácia? Olyan legálisnak vagy féllegálisnak tűnő módszereket fejlesztettek ki, amelyekkel a politika által kiválasztott cégeket, tulajdonosokat lehet helyzetbe hozni, a számukra kedvezően alakított jogszabályok garantálják a profitot.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: pbalage
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
@spu00: Szétloptatok mindent, az EU-s források tartják életben a gazdaságot meg az autógyárak !
A fiatalok a "hanyatló nyugatra" mennek 2020 után jönnek a kemény idők ...
És ti még a nyakunkra vettetek 12,5 millió Euró orosz hitelt!
Elbasztátok a 3000 milliárd MNYP-i megtakarítást, és 5000 milliárddal növeltétek az államadósságot!
Nincs korrupció??? Még a korrupció kivizsgálására adott EU-s pénzt is ellopták!!
Ez éppen nem friss hír, de!!
Mészáros Lőrinc 1400 hektár
a paksi biznisz vezetője, aki Londonban él 250 hektár ...
Győrfi Balázs 80 hektáros (államtitkár)
L. Simon László miniszterelnökségi államtitkár felesége, Vass Eszter egy 34,4 hektáros természetvédelmi területet nyert el a földalapkezelő földárverésén december elején...
Mikor nyomod ezt a fideszes mantrát..nem jut eszedbe Andy Vajna aki talicska szám offshore-za ki az adófizetők pénzét...vagy Garancsi aki Svájcban offshore céghálózatot tart fenn...vagy Rogán Toni aki eddig 50 milliárdot menekített ki egzotikus helyekre, és böfögésre tágul a lakása? Elmondanád, hogy miből van az iskolapadból kiesett lánynak hotelra kastélyra több milliója? Ez az ország maga a paradicsom. A kormánypárt egyik fővezére nem vesz 70 milliós házat a 10 éve fiának, a szakrális fejedelem háza mellett nem épül stadion, a veje meg a gázszerelője nem nyeri sorban ellenfél nélkül az állami pályázatokat. Nincs itt semmi korrupció. Szerinted!!!
Áruld már el mi lett neked attól jobb, hogy most a fideszes gazdasági körök lopják el a pénzt?
Mert ha csak annyival, hogy legalább nem "ők", akkor az nagyon szánalmas.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wpym
Szigorúan a címre reagálva:

Mert (itt és most) megtehetik.

Erősen él bennem a remény, hogy (uniós tagság ide vagy oda) ezek rabló patkányok valamennyien kötélre jutnak, természetesen teljes vagyonelkobzás mellett.
spu00
@zöldszem: Az,hogy Önök jobban gyűlölik Orbánt, mint Hitlert és Sztálint egybe véve, már az érthetetlen, de hogy az országban történtekkel sincsenek tisztában, s egy buta, hatalomra törő pártok által kitalált, s mantrázott szöveggel etetik önmagukat, s környezetüket az már egy kicsit sértő.Nem amit mondanak, hanem az esetleges eredmények hatásának következményei, melyek nem olyanok lesznek, mint a 2002-2010-t eredményezőek, hanem tragikusabbak, s ennek ódiumát nem a pártoknak kell vállalni, hanem Önöknek.
Tudja, ha valaki kint akar maradni, akkor nem küldenek haza évente ezer milliárd Ft. értékben devizát.
Paks nem 12,5 millió, hanem 12,5 milliárd, de megéri.
Aki a Manyup témát felhozza az közgazdasági analfabéta, mit gondol , miből fizették ez után a nyugdíjakat, HITELBŐL, aminek 2010-ig 350 milliárd volt az országra nézve a vesztessége.
Talán részletezné az 5000 milliárd hitelt, mert ilyen felvétel nem volt, s gondolom nem is lesz.
Mészáros L. megvette azt a Hercegfalvi gazdaságot, melyet 2001-ben az Orbán kormány privatizált, s a Meggyesy kormány 2004- ben eladott / fel tudja fogni ennek az értelmét ?/, s további 2000 hektárt meg bérbe adta ugyan ezen vevőnek. Remélem nem túl komplikált, de igaz..
Andy Vajna az USÁ-ban is nagyon gazdag ember volt, de tudom a magyarság Önöknél nem téma, s ezért érthetetlen a hazajövetele.
Hiába, ha valaki beépít egy nyitott teraszt, az már politikai bűncselekmény, egy földalatti uszoda, az egy elvtársias elvárás, s ezt Önök meg is védik.
Felcsút egy alapítvány, melynek kezdő tőkéjét, 50 hektár területet Orbán Viktor adta 50 évre. Tudom, az Önök politikus ideáljaik 100-500 hektárokat szoktak adni, de ennyire tellett. Látták már mennyi fiatal jár oda edzeni, sportolni? Tudják mennyiért tervezték meg az egész létesitményt? Gondolja, hogy Ön annyi pénzért lemenne a sarki trafikba egy doboz gyufáért?
Tudja, ha valaki több mint 1200 embert foglalkoztat, akkor annak mennyi nyereséget kell produkálni évente?
zöldszem
@spu00: Nem baj, hogy kilopják a szemedet is? Nem hát. Legalább látnod nem kell azt, amit úgysem értesz.
Amiket felsoroltam (És még vagy ezer ügy.) tök nyilvánvaló lopás. Téged ez nem zavar. Még az sem, ha éhen döglesz havi 50 ezerből. Te örülsz neki és élteted aki meglop.
Jogod van hozzá. Hülyének lenni alanyi jog. Élj csak vele továbbra is! Sok máshoz úgysincs jogod...

Ezzel a magázással, nehogy azt hidd, hogy az illendőséget mutatod ki, ép ellenkezőjét. A net világában a tegezés a dívik!
Nem kell válaszolnod! Menthetetlen vagy!!!
spu00
@zöldszem: S Ő egyedül kezdte.
Meg kell nézni a veszte vállalkozókat, hogy ők mit ajánlottak kivitelben és árban, s utána véleményezni. Az, hogy nagy beruházásokra kevés a vállalkozó,így a kis haszon is haszon elv alapján egy Mészáros is sok tendert nyerhet.De meg kellene kérdezni az alkalmazottjait, mert ők többet tudnának mesélni róla. Nagyon sok szoci beruházás történt 2002-10 között, ahol lakótelep, hídépítés után az alvállalkozók nem lettek kifizetve, s Önök nem írtak egy sort sem. Emlékeznek a Bálnára, ott is ugyan ez történt.
Mai hír, hogy a korrupciót vizsgáló intézet szerint 140-320 %-s a közbeszerzési túlárazás.S a cikk végén megjegyzik, hogy az intézet nem rendelkezik a közbeszerzési elnyert tenderek minősítési adataival, s ez felháborító. Na erre kössenek csomót.
spu00
@zöldszem: Mikor olvassa már olyan valaki, aki érti is amit olvas, s arra is tud válaszolni. Én leírtam a válaszomat, adatokkal, amire még válaszolni sem tudnak. Egy értelmes ember legalább arra válaszolna, ha kijavitják a Paksi 12,5 milliós bekerülési árat , mely 12,5 milliárdba fog kerülni, hogy bocs, elírtam. Ön még ezt a különbséget sem tudja felmérni, akkor miről beszél?
Ettől függetlenül én egy optimista ember vagyok,ha Ön nem is, de esetleg mások azért értik miről van szó.
Én nagyon sajnálom, hogy Ön úgy nőt fel, hogy nem tudja, milyen az, ha megadnak egy embernek a tiszteletet.Sokat veszített, de még rájöhet, el kell hinnie, megérné.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.