Jövő héten kezdi az aláírásgyűjtést a vásárnapi boltzár eltörlését célzó népszavazáshoz az MSZP – számolt be az RTL Klub Híradója.

A Magyar Szocialista Párt arra számít, a kormány megpróbálja megakadályozni a népszavazást és még azelőtt változtat a szabályokon. Orbán Viktor az állami rádiónak tegnap azt mondta: először elemzik a boltzár hatásait, és csak utána döntik el, hogy mi a helyes politikai magatartás.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Orbán szerint először meg kell vizsgálni, mi a helyes politikai magatartás !
Szóval nem a népakarat számít, hanem most azon agyal, hogy tegyen keresztbe
a témának !
Undorító !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Orbán szerint először meg kell vizsgálni, mi a helyes politikai magatartás !
Szóval nem a népakarat számít, hanem most azon agyal, hogy tegyen keresztbe
a témának !
Undorító !
lópicigáspár
@nyanya001: Népakarat... kit érdekel! OV a nép oszt jónapot!
nyanya001
@lópicigáspár: Ritka egy gerinctelen politikus.
satan
@lópicigáspár: @nyanya001: Ez a kérdés nem a fidesz-ről szól hanem 600-800 ezer dolgozó emberről.
lópicigáspár
@satan: Akik természetesen a saját zsebük ellenségei és meggyőződésük, hogy vasárnap a templomba kell menni, ahelyett, hogy pénzt kereshetnének a családjuknak.
satan
@lópicigáspár: Vasárnapér nem jár semmi, már többször írtam, heti munka idő keret van. Pénzt keresel a családnak, heti öt napba, nem heti hétbe.
lópicigáspár
@satan: Majd 30 évig nem volt se ünnepem, se vasárnapom, se semmim. Akkor ugrottam amikor rántottak. a vasárnapért plusz pénz járt. Vállaltam, mert szükségünk volt a pénzre, hogy családot alapítsak és felneveljem a gyümölcsét.Itt a délkelet alföldön nem sok választás van. Heti öt nap tisztességes munkából nemigen lehet megélni.
satan
@lópicigáspár: Nem akarod érteni 7 napra jár 5 napi bér. Akkor mikor mész mellék állásba, vagyis mikor keresel pénzt. Mert aki dolgozik nem ér rá pénzt keresni.
lópicigáspár
@satan: Szóval Te vasárnap fusizni akarsz, gondolom bejelentés nélkül fekete munkában! Na így egészen más!
satan
@lópicigáspár: Már közelíted, de még mindig nem az igazi, inkább 15000ft plusz / vasárnap nettón felül. Azt akkor had szóljon.
Mézike
@lópicigáspár: Volt valami fidesz belenyúlkálás a túlóra pénzekbe...
namihami
@satan: Az az érzésem, nemhogy nem beszéltél, de még az utcán se mentél még el olyan ember mellett, aki vasárnap is dolgozott pl. egy bevásárlóközpontban.
Igenis, pluszpénz járt a vasárnapi munkáért, sőt volt olyan, aki direkt kérte, mert szo.-vas. tudott a férje vigyázni a gyerekre. A plusz pedig jól jött.
Tudod, az a nagy büdös helyzet, hogy a hit ráér, de a gyomor sajnos megköveteli a magáét. És a fűtés, világítás, fürdés is csak egy rövid ideig nem hiányzik, utána még inkább megköveteli a magáét.
Ruha nélkül pedig nagyon megnéznek, ha utcára mész.
namihami
És még annyit: ezek a pluszok mind adóznak ugyan, de a nyugdíjalapot is növelik. A vasárnap zsebbekapott lóvé ugyan a tied, de amikor nyugdíjas leszel, akkor Te kiabálsz a leghangosabban, hogy milyen alacsony a nyugid, bezzeg a másiknak mennyivel több. Igaz, ő akkoriban többet is fizetett be.
justhpeter
Az aláírásokkal egyetértek, de nem bízom senkiben.
emerencia
@lópicigáspár: Én is úgy nőttem fel a tesómmal, hogy édesapánk nemhogy vasárnap de karácsonykor vagy szilveszterkor sem volt velünk a munkája miatt. Természetesnek vettük, hogy ezeket a kiesett időket bepótoljuk máskor.
emerencia
@namihami: Én is azok közé tartozom, akik emiatt nem vállaltak soha fekete/szürke munkát. Ebben csak az az ördögi, hogy az alacsony bér miatt mégis kevés nyugdíjra számíthatok, ha egyáltalán megérem a még ötven éves korom felett is megemelt nyugdíjkorhatárt. :-(
satan
@namihami: látszik fogalmad sincs semmiről, én volta régen ördög itt, 96 óta a kereskedelembe dolgozom a feleségem 94 óta multinál kettőnknek több mit 30év és én nem tudom érdekes.
satan
@namihami: borítékos pénz nincs, minimálbér van a multinál, sebaj éj tovább a homályba.
satan
@emerencia: Akkor ezek szerint apukád gyerek tartást küldte haza, 365 napot dolgozott. :)
satan
"Nekem semmi bajom a Vasárnapi munkával abban az esetben ha MINDENKI DOLGOZNI FOG!!! Mert a kereskedő is ugyanolyan ember mint mondjuk egy tanár aki most egyfolytába tiltakozik vagy mondjuk egy bankszférába dolgozó aki minden hétvégén otthon van ! A sort hosszasan lehetne sorolni!!! Tehát egységesen MINDENKINEK KÖTELEZŐ LEGYEN DOLGOZNI KIVÉTEL NÉLKÜL!!! Vagy esetleg mindenki úgy gondolja hogy a kereskedelemben dolgozó több mint félmillió ember a társadalom ALACSONYABB RENDŰ TAGJA??? Nekünk nem jár a szabad Vasárnap csak mindenki másnak???"
satan
mszp népszavaztat!!! vicc!!!
szocialista
A magánérdekeket elvető, a társadalmi egyenlőséget és az anyagi javak igazságos elosztását célozó elv követője, hívője, illetve ezen elveket hirdető párt tagja.
emerencia
@satan: Dehogyis. Neki csak és kizárólag mi voltunk a családja és velünk élt egészen a haláláig, 89 éves koráig. Soha nem hallottam, hogy a szüleim amiatt lettek volna kiborulva, hogy szokatlan munkarendben kell dolgozni pedig sajnos a nagyszülők és egyéb rokonok sem álltak rendelkezésünkre.
hetöndöe
@satan: Ha a dolgozók tehermentesítése érdekében történt volna a törvény meghozatala,akkor az pl.az építőiparban illetve a termelőüzemekbe is megtíltották volna a munkavégzést.
Így azomban ez az egész cirkusz bűzlik a fitymasztól de még jobban a kdjempé nevezetű álkeresztény bűnbandától.
Hadd döntse már el a tulajdonos,hogy akar e hétvégén nyitva lenni.
namihami
@satan: Nemcsak Te dolgozol szombat-vasárnap, de pl. én is.
Rajtunk kivül a taxis, a BKV-s, a benzinkutas, az ápolónő,a virágboltos, az orvos (tudod:ügyelet) és így tovább. Sokan még ezen napok mellett éjszaka is.
Miért lennének ők vagy ők is csak azért alacsonyabb rendűek, mert vasárnap is dolgozniuk kell? Ha nem tetszik ez a beosztás, akkor váltani kell.
Én például sokszor kényszerültem a vasárnapi vásárlásra, az aznapi munka mellett is. Megoldottam, mert így jött ki a lépés. Amikor elvállaltam a beosztást, közölték velem, hogy ez ilyen. Ha nem tetszik, akkor keress másikat. Választhattam, jó vagy nem jó így?
satan
@hetöndöe: eldönthetné, de akkor nem működne trafik hálózat rendesen. Multinak valószínűleg a éhbért is engedélyezte, cserébe. mszp is bele szövődőt most az átverésbe susmusba.
hetöndöe
@satan: Már megint hülyeséget írkáltál.A trafikok többsége nincs nyitva vasárnap.Nálunk a városban kb. 10-ből egy nyit ki..Az éhbérekről meg lehetne beszélgetni a magyar vállalkozóknál is,ahol sokszor ki sem fizetnek,ingyen túlóráztatnak,szabadság nuku,bejelentés nuku.
Ha nem tetszik a munka a multinál,el lehet menni KKV-hoz,majd ott megtudod mi a magyarok istene.
satan
@namihami: benzin kutak sem nonstopban vannak nyitva vajon miért. Itt a fizetéssel van a játék, kis pénz rengeteg munkaóra.
satan
@hetöndöe: látod te is meg vagy elégedve a a görög bér felével, a német bér tizedével. heti 50-60 órába a 40 helyet. vasárnapi vásárlásra még egy kicsit várnod kel, de utána miden spórolt pénzed el költheted vasárnap. én meg szolidalok a kopaszokkal mert nekem az a jó.
satan
@lópicigáspár: 3739 megosztás!!! (tegnap 21.28, ide másoltam)
lópicigáspár
@satan: Én általában a saját gondolataimat osztom meg. Ámbár elgondolkoztam azon, hogy holnaptól Orbán idézeteket fogok osztani.
hetöndöe
@satan: Írtam volna olyat,hogy meg vagyok elégedve a fizetésemmel,vagy csak álmodtál kis csikó?
Amúgy szolidarizálj nyugodtan a kopaszokkal,egy szinten vagytok.:-)
satan
@hetöndöe: De még sem lett aláírás gyűjtés, nem sokára indulhatsz de rtl hazudik a hétvégén még zárva lesz az ajtó. Utána meg nyithatjátok egymásnak felváltva. Azt fidesz a szocialisták, Gyurcsánnyal a nyakadra helyezi a migránsokat.
hetöndöe
@satan: Nem csalódtram benned,mint jól képzett fitymaszos seggnyalóban.
Mellébeszélés,migránsozás az ésszerű kérdésekkel szemben.:-)
satan
@hetöndöe: tudsz olvasni??? fidesz mszp meg a Feri ide hozzák a migránsokat. Nem mellé beszélés ez tény. politikai elit szín játéka és az emberek össze ugrasztása.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.