Friss:

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakciója nem szavazza meg, tartózkodni fog a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény visszavonásáról tartandó parlamenti szavazáson – mondta Semjén Zsolt pártelnök hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

A kisebbik kormánypárt elnöke úgy fogalmazott: nem adják fel a harcot, társadalmi kampányt indítanak, amelynek célja, hogy megszerezzék a társadalmi többséget a szabad vasárnap mellett. Tény, hogy nem tudták meggyőzni a társadalmat a vasárnapi munkavégzés tilalmáról, holott meggyőződése, hogy igazuk van – közölte a pártelnök, aki szerint ugyanakkor tudomásul kell venni az emberek véleményét.

Semjén Zsolt azt mondta: a Fidesz elnökségi ülésén és a hétfői kormányülésen is "markáns vélemények" fogalmazódtak meg a kérdésben; a Fideszen belül is "színes volt a véleményskála".

------------------------------------------------------------------------------------------------------

14: 20

Egyelőre úgy néz ki, a kisebbik kormánypárt szembemegy a Fidesszel, és nem akarják megszavazni az Országgyűlésben a vasárnapi boltzár eltörlését.

Rubovszy György, a KDNP frakcióvezetője a Népszabadságnak elmondta, hogy Harrach Péter zárt frakcióülésen bejelentette: a párt képviselői nem fogják megszavazni a vasárnapi boltzárról szóló törvény módosítását. 

Nagy a nyomás, de emelik a tétet

Rubovszky szerint a boltzár elvi kérdés a KDNP számára, és a vasárnapi munkavégzés tilalmát további ágazatokra, például a szolgáltatói szektorra is szeretnék kiterjeszteni. 

A Nol.hu értesülései szerint a Fidesz részéről hatalmas nyomás nehezedik a KDNP-re, hogy mégis szavazzanak a nagyobbik kormánypárttal.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
Ez az, álljatok ki a szavazóitokért! Mind a 12-13-ért!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gerike87
@Hellcat: Remélem lesz annyi eszük, hogy ezt meglépik, könnyesre röhögném magam :D
bretagne
A KDNP meg csak hallgasson. Van még a tarsolyukban egy-két ilyen idétlen ötlet???
levarosbukta
Arról nem beszélve ha nem szavazzák meg és mégis le kell folytatni miattuk a népszavazást olyan pichánrúgást kapnak a nagyvezírtől hogy arról koldulnak.
levarosbukta
Ezeknek még nem jutott el a tudatukig hogy ha bukik a fidesz mennek ők is a levesbe.
1magyar
A kormány feladata a cégeket törvényeken keresztül irányítani, amelyben a munkavállalók érdekeit megfogalmazva tudnak beleavatkozni.
Nyitva tartást nem szerencsés meghatározni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.