Nyakó István szocialista politikus tanúvallomás- és feljelentéskiegészítést tesz a Nemzeti Választási Iroda (NVI) épületében február 23-án, a vasárnapi zárva tartás eltörléséről szóló népszavazási kezdeményezéssel összefüggésben történt tömegjelenetek miatt.

Az ellenzéki politikus szerdán, a fővárosi Gyorskocsi utcában tartott sajtótájékoztatóján Magyarország legnagyobb és legjobban dokumentált választási csalásának nevezte az NVI-nél történteket, amiről szerinte több bizonyíték is azt mutatja, hogy "Erdősiné és a kopaszok összejátszottak".

Kiemelte, a hatóságoktól tájékoztatást kér arról, hogy a látókörükbe kerültek-e azok, akik megrendelőként, felbujtóként, vagy szervezőként részt vettek a csalásban.

Az MSZP politikusa szerint az ügy tisztázása azért is fontos, hogy kiderüljön, a közeljövőben várható több népszavazás, valamint a következő országgyűlési voksolás tisztasága felett olyan szervek őrködnek majd, amelyek "megbuktak" február 23-án.

Nyakó István elmondta, korábbi feljelentését több internetes portál cikkével kívánja kiegészíteni, amelyek a Fideszhez vezető ismeretségi hálókat mutattak be. A politikus emellett a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) eljárásával szemben is panaszt tesz, mivel azt tapasztalták, hogy az MSZP népszavazási kezdeményezését "elgáncsolók" beadványait rendszerint egy nap alatt, míg a szocialistákét csak több hét után bírálják el.

Nyakó István kifogásolja továbbá a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) eljárását is, mivel szerinte a testület bizonyítéknak tekinthető felvételeket titkolt el.

A Kúria április 6-án változtatta meg az NVB döntését és hitelesítette Nyakó István vasárnapi boltzárral kapcsolatban benyújtott népszavazási kérdésének aláírásgyűjtő ívét. A bíróság szerint ugyanis Erdősi Lászlóné az NVI előterében tartózkodó, a szocialista politikust akadályozó csoport jogellenes magatartása miatt tudta leadni elsőként kérdését. Az Országgyűlés a kormány javaslatára április 12-én visszavonta a boltok kötelező vasárnapi zárva tartására vonatkozó törvényt, amely szombaton hatályát is vesztette.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

colibri
Igenis, pörögjön az Mszp, nem lehet feledésbe hagyni ezt az aljas fidess-húzást! A kormányra rá kell húzni a kopasz balhét és mindent el kell követni, hogy kiderüljön Erdősinéről és a kopaszokról az igazság! Azzal nincs megoldva a történet, hogy orbánc visszavonatta a boltzár törvényt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@Kutyuska: Eddig tartott a "megbízatása". Ő sem hülye, hogy ingyen továbbra is lejárassa magát. Mondjuk levezetésképp pár újságíró néha meglátogathatná ezekkel a kérdésekkel.
Kutyuska
@human: Hánynom kell az ilyen Erdősiné féléktől. Az a legszebb a sztoriban, hogy még ő van felháborodva, amiért felhívta egy újságíró.
Kubatov egy kicsit körültekintőbben is kiképezhette volna az igaz ügyet szolgáló, nemes lelkű asszonyt.
Nem gondolták, hogy lesz olyan idióta a kopaszok közül, aki az üveghez tartja a dossziét és láthatóvá válik a tartalma.
human
@Kutyuska: A nő viselkedése is erősíti a vádat, hogy összejátszott a kopaszokkal. Hisz egy percet nem kampányolt mikor lehetősége lett volna egy tucat kamera és újságíró előtt. Egyedül a választási bizottság és a hivatal nem akarta látni az összejátszást. Eljátszották inkább az idiótát, amit Pálffy Ilona mindig hitelesen alakít.
Kutyuska
@human: Egyértelmű, hogy összejátszottak. Az maga átlátszó volt, hogy hatályban lévő törvény megerősítésére akart népszavazást és mit ad Isten pont aznap ment az NVI-hez, amikor az MSZP benyújthatta volna a kezdeményezését. Ez egyébként tényleg mutatja, hogy a fideszes szavazók nem jól vannak eleresztve értelmi képességekkel. Ha igaz, hogy még a Századvég is azt írta a tanulmányában, hogy buták a fideszesek szavazók, akkor már csak van benne valami.
Azt szívesen meghallgattam volna, mit kapott Kubatov a gazdájától, amikor kirobbant a botrány az ügyben.
human
@Kutyuska: Ezt is elsikálják, mint Quaestor botrányt, vagy Farkas Flóri ügyét. Nem csak a magabiztosságról szól ez, hanem Orbánék nem tehetnek mást, ha nem akarnak lebukni.
Kutyuska
@human: Természetes, hogy elsikálják. Nincs más választásuk, mint hazudni, sumákolni a végtelenségig. Nem tudom mikor, de eljön az, hogy valami jelentéktelen ügyön fognak megbukni.
Az élet általában úgy alakítja, hogy sokáig meg lehet úszni nagy volumenű ügyeket, de egyszer csak jön egy pitiáner ügy, ami véget vet az uralkodásuknak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.