Feljelenti az Országos Egészségbiztosítási Pénztárat a Demokratikus Koalíció (DK), mert a párt szerint emberek halnak meg a pénztár aktatologatása miatt.

A DK szóvivője a Hír TV Reggeli járat című műsorában azt mondta: ha valakinek a tb által nem támogatott, speciális rákgyógyszerre van szüksége, kérelmet kell benyújtania, amelyről minimum harminc nap alatt döntenek. Az ellenzéki párt ezért öt napra csökkentené az elbírálási időt.

„A DK azt fogja kezdeményezni, hogy öt napra csökkentsék a válaszolási határidőt, és egy éven belül az egész méltányossági keretet el kell törölni, aki beteg, az kapja meg azt a gyógyszert, amelyre szüksége van. Ne stadionokra költsünk százmilliárdokat, hanem mondjuk a betegeinkre”

– fogalmazott Gréczy Zsolt.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
@Csizmás Kond: 11:26
" de ez egy szarkavarás"
Igazad van a Fidesz körül van mit kavarni. Az egészségügy környékén is nagy bajok vannak. A gyógyszerkassza, elvonásokból eredő költségvetési hiány miatt, 5 éve nem fogadott be újfejlesztésű rákgyógyszert, pedig ezekkel a rákbetegek túlélési esélyei 40 %-al javulhatnának.
Bezzeg arra van pénz, hogy: stadionokra, palotákra, festményekre, budai vár átalakításra, szerbiába adott pénzekre, ukrajnai nyugdíj kifizetésekre ... stb. jusson.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sziszifusz
@Csizmás Kond: 14:53
A Fidesz előtt sem volt rendben az egészségügy ez igaz, de ez nem jogosítja fel a Fideszt arra, hogy tovább rontson a helyzeten.
Abban igazad van, hogy a megelőzést szolgáló vizsgálatokat kellene kötelezővé tenni. Általánosságban ez szinte lehetetlen, mert a rendszer annyira leterhelt, hogy egy-egy alapvizsgálatra is heteket, esetenként hónapokat kell várni. Ha mindeni elkezdené a vérvételre, a tüdőszűrésre, a kardiológiára, az urológiára ... stb. járást, még nagyobb káosz alakulna ki.
wagabund
illő tisztelettel szabadjon megjegyeznem, hogy a DK (ismét) fingot reszel...
ugyanis az oep szarik az ilyen feljelentésekre...mert ugyanmár mi lesz, tessenek mondani?
Csizmás Kond
@Sziszifusz: ...ez nem feljogosítás hanem tehetetlenség.
Úgy gazdálkodni, hogy mindent mástól várni nem lehet...márpedig a magyar hgazdaság nagyon alacsony színten van. Ahhoz, hogy a helyi jövedelemből amiből más nem dirigál alkotni lehessen még sok idő kell...és addig marad az amit más jóváhagy...pl stadion...
glorianna
A DK feljelentése azokra - az OEP által be nem fogadott - gyógyszerekre vonatkozik, amelyeket a már diagnosztizált (esetenként műtött és sok egyéb kezelésen átesett) rákbetegek egyedi elbírálás alapján kaphatnának, a kezelésüket végző onkoteam javaslatára. Ezen kérelmek elbírálásának határideje 30 nap, amit az OEP kínosan betart, akkor is, ha pl. hiánypótlásra van szükség, és az újabb papírral újabb 30 nappal hosszabbodik az ügyintézés határideje. Ezalatt a beteg kínlódik, állapota javulás helyett legjobb esetben stagnál. Évente néhány száz ilyen beteg van, összegszerűen pedig betegenként néhány Matolcsy-fizetésnyi kellene ahhoz, hogy konkrétan ez a párszáz ember további 5-10 évig éljen, méggpedig többnyire viszonylag jó egészségi állapotban.
Vagyis ez esetben teljesen jogos a sürgetés.
A szűrővizsgálatok csak akkor hasznosulnak, ha a felfedezett bajt lehet hatékonyan orvosolni. Mire megy a polgár a megállapított bajával, ha a gyógyítás késik ill. elmarad?
Draba
Mi a baka a DK-nak, a csuti gekkó és családja,valamint a bandája VIP ellátásban részesül a mi adónkból,a többi meg le van...
kukac50
Orbán már évekkel ezelőtt kijelentette,hogy drága gyógyszert nem kaphatnak a rákbetegegek!
A Fidesz nem akarja,hogy a beteg emberek meggyógyuljanak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.