Szintet lépett az utóbbi időben a magyarok nyugatra vándorlása. Míg korábban a magasabb fizetések miatt mentek külföldre dolgozni, többnyire azért, hogy hazatértük után be tudják indítani az itthoni életüket, az utóbbi időben markánsan megjelent egy új kivándorló csoport. Ők a hazai közállapotok miatt már kilátástalannak ítélik saját maguk és az ország helyzetét, elegük van abból, ami itt folyik, és eleve úgy indulnak útnak, hogy soha nem akarnak visszatérni. Ők keresettebb munkavállalók kint, mint azok, akik esetleg könnyebben meggondolhatják magukat, és idővel hazaköltözhetnek, ezért tárt karokkal várják őket. A kivándorlás mértéke eközben a vezető munkaközvetítő cég adatai szerint nem csökken, továbbra is ezerszámra hagyják el az országot a magyarok – most már sokan menekülésként megélve a helyzetüket.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Grafix69
@human: Amit kívánsz az itt pl alap , de elárulom ettől sokkal jobb lehetőségeid lennének amit el sem tudsz képzelni, mellesleg nekem már 2 éve elegem lett az egész Orbán rendszerből . Amikor megnyerték a választást ,rá 2 hétre jöttem el otthonról és végleg , nem bántam meg.
Grafix69
Az ajánlott oldal nem érhető el külföldről ,ráadásul ki írja ,hogy a magyar host nem kapcsolódik , nem lepődtem meg érdekes a HVG önmagában elérhető de ez a téma nem .
karma1
@Grafix69: Nekem kinyilt Uj-Zelandon, nincs vele semmi gond... Most probalok valamit intezni a sogornomeknek, autoszerelo es computer-programozo hazaspar, de 60 es 58 evesek... Orokre itt akarnanak maradni, Megjegyzem: kifizetett hazuk van, autojavito muhelylyel, ket felnott fiuval , az egyiknel mar 6 eves kislannyal...Megsem fognak tudni megelni, mert nincsen munkajuk, a feleseg 6 evvel ezelott leepitesnek esett aldozatul, a ferjhez meg mar alig jon auto, abbol meg a rezsinek a 10-et sem lehet megtermelni.
Megprobalnak nyelvtudas nelkul is kijonni... Felelmetes, valaha a tisztessegesen megelo, jo kozepszinten, annak is inkabb a felsobb retegeben eltek, mindig becsuletesen dolgoztak...Ma az eletkora miatt eltanacsolt informatikus sogornom egy jofajta mosogatasert is eljonne, nem erdekelnek az egyeb korulmenyek. (Egy mosogato a kotelezo minimalberen jelenleg 12 dollar korul kap netto fizetest. Ez orankent 2400 HUF-nak felel meg...)
Meg tudom erteni oket...
wagabund
eddig stimmel...de ma délelőtt hallottam a hírt, hogy az mnb várhatóan még mindig 0,1%-al akarja csökkenteni az alapkamatot...

matolcsi megmutatja minden alattvalónak, hogy coki...

ha kimennek, ha maradnak.
soljanka
Mindeközben 180 millárd forinttal nőtt a 100 leggazdagabb magyar vagyona.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.