Miután péntek este a Magyar Nemzeti Bankhoz tartozó alapítványok végül kénytelenek voltak kitenni szerződéseik egy részét az internetre, egymást érik a botrányos felfedezések. Például kiderült, hogy félmilliárd forintnyi közpénz ment a vs.hu és az Origó kiadójához, ami miatt a vs.hu szerkesztőségének nagy része hétfőn fel is mondott. Kiderült az is, hogy a pénzszórás nagy nyertese Matolcsy unokatestvére, Szemerey Tamás volt, aki különféle cégeken keresztül szépen hasított abból a pénzből, aminek közpénz-jellegét Matolcsyék próbálták elveszejteni, az egész folyamatot pedig titkosítani.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
„az alapítvány megalapítását és bírósági bejegyzését követően önálló jogi személyiséggel rendelkező szervezet, amely független az alapítójától, és amelynek ügyvezetését a kuratórium látja el.”
„Az MNB alapítói jogai nem terjednek ki az alapítványok cél szerinti tevékenységéhez kapcsolódó konkrét pályázati és támogatási döntések meghozatalára vagy befolyásolására.”

Tehát az MNB nem lopott, csak odaadta valakinek aki ellopta ahhoz meg ugye már semmi közük.

Erről eszembe is jutott egy vicc. A zsidó várja a vonatát az állomáson. Arra jön egy férfi és be dob pár száz forintot a közeli kávé automatába. Az automata viszont nem ad ki semmit. A férfi mérgelődve tovább áll. Majd jön egy újabb delikvens, aki szintén hiába dobálja be a pénzt a gép se kávét se pénzt nem ad ki. A zsidó elmosolyodik és csak ennyit mond: "Hmmm. Ügyes".
Yoda69
Lemondasa beismero vallomas lenne, ami magaval rantana a fogecit is. Le kell valtani oket, ez a megoldas. Aztan persze sittre veluk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.