A Roma Sajtóközpont írása. Tekintélyt parancsoló polgári lakás sok szobával, tágas terekkel, kristálycsillárral, vastag szőnyegekkel, antik bútorokkal, és több ezres példányszámú könyvtárral. Körülbelül ezt a környezetet képzeljük el, ha egy olyan családról hallunk, ahol a négy gyerek közül hárman is jogi pályára lépnek. Nos, nem polgári miliőben vagyunk. Az ország egyik legkétségbeejtőbb helyzetű, igaz lenyűgöző természeti szépségű vidékén járunk, a belső Cserehát egy 700 fős zsáktelepülésén, Lakon. Itt él Ganyi Edina, Réka és Natasa a falu peremén, a cigánysoron – ahol a mai napig nincs csatornahálózat, a vezetékes vizet is csak pár család engedheti meg magának, de néhány éve legalább aszfaltos úton járhatnak az itt élők. A nyolc helyi diplomásból, vagy diploma előtt állóból öten cigányok, négyen a Ganyi család tagjai - a három nővér unokabátyja is a jogi karon végzett, most rendőrként dolgozik. Edina a legidősebb gyerek, a helyi általános iskolában tanít, ahol édesapjuk,...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Ők nem az ország népének lábán állnak saját lábon, hanem összeszorított foggal küzdenek, hogy a kitűzött céljukat elérjék, dicséretet érdemelnek, ők is és a szüleik is...
verőce21
Sok ilyen történetet fogunk még hallani.
human
@papa.49: Értékesebb tagjai is a társadalomnak, mint a "saját lábon" álló Ráhelke. Példát mutatnak nem csak a romáknak, de a magyar nehéz sorsú gyerekeknek is, hogy nem szabad feladni.
papa.49
@human: Igen, és tudod szurkolok nekik, hogy elérjék a kitűzött céljukat...
human
@verőce21: Halljunk is! Jó tudni, hogy nem csak a seftelő, bűnöző romák élnek ebben az országban. Bár lehet, hogy soha nem fognak annyit keresni, mint Farkas Flóri Orbán oldalán a soha nem létező végzettségeivel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.