Elképzelhető, hogy a kormány módosítja a munka törvénykönyvét, de nem azokat a paragrafusokat, amelyek a munkaerőpiacon múlt századi állapotokat idéznek elő. Ez csak néhány olyan cikkelyt érinthet, melyek miatt az Euró­pai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított. „Azt mondták, ha munkát akarok, akkor lépjek be a Fideszbe” – nyilatkozta lapunknak névtelenül egy fiatal szentendrei mérnök, aki felháborodásában meg sem állt Kanadáig. Persze piacképes tudással könnyű lelépni, de az itthon maradónak el kell döntenie, hogy akarja-e a hatalom védelmét élvezni – kap-e földet, trafikot vagy túlszámlázási lehetőséget –, vagy inkább a bizonytalanságot választja. Ugyanis mára nyomasztóvá vált a munkavállalók gazdasági és jogi kiszolgáltatottsága – nyilatkozza a Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnöke, Székely Tamás, aki szerint a munkaerőpiacon száz évvel ezelőtti viszonyok alakultak ki. Iszonyú a munkahelyféltés, a dolgozó újra „dolgáért remeg”, az emberek többsége a...

Forrás: nol.hu
Feltöltő: emerencia
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
Érdemes az eredeti cikket teljes egészében végigolvasni. Egy kis ízelítő: "A törvénymódosítás dömpingje végül megszüntette a korkedvezményes nyugdíj minden formáját, még azt is, ami az állam számára nem jelentett semmiféle többletkiadást. Ezzel a döntéssel lényegében megágyaztak az 55 éven felüliek munkanélkülivé válásának. Az pedig már minden korosztályt érzékenyen érintett, hogy a korábbi kilencről három hónapra csökkentették a munkanélküli-segély folyósítását.

A jogfosztást néma csend kísérte.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@verőce21: Ha már ilyen okos vagy, azt is bátran megfejtheted, hogy én mit gondolok a kinek a mijét "szivesen beleverem" kijelentéseddel kapcsolatban! Én mindig tiszteltem Benned a másik embert, de ezek szerint nem szolgáltál rá... szomorodj meg... ennyi!
verőce21
@eszegfu: Bocsánat, (hogy) megfejtettem!
Toby
@verőce21: A szokásos ökörség kiesett belőled !

"(Nem beszélve arról, hogy egy tanulatlan, már négy-öt éve boldog nyugdíjasként társasutazásokra utazik, míg egy diplomás szenvedve jár még mindig a munkahelyére, ha akad neki. "
- hány boldog nyugdíjas utazik társasutakra, amikor még a tezsicoki sem segített érdemben rajtuk ?
- korábban a jelenlegi nyiugdíjas is "szenvedve járt" a munkahelyére, míg aktív volt !

A nemzethy nyalogányságtól még gondolkodhatnál racionálisan ! Ha megy...ha nem, akkor nem kell megszólalni !
verőce21
@Toby: (17:11) Már teljesen elvette az eszedet a gyűlölködés.
Egy "tanulatlan" nő már 16-18 évesen munkába állt és 56-58 évesen elment a "nők40"-el nyugdíjba. Egy nappalin főiskolát, egyetemet végzett, elmehet 64,5 éves korában. Nagy különbség!
(Hogy a fenti példánál maradjak.)
Toby
@verőce21: Továbbra is ótvaros ökörség az állításod, a nyugdíjjogosultság nem a végzettségből származik, hanem a ledolgozott évekből, továbbá az nem róható fel a "tanulatlannak" hogy folyamatosan emelkedik a nyugdíjkorhatár !
verőce21
@Toby: Magas ez a téma neked. Kötőfékre teszlek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.