Segíteni kell azoknak az országoknak, amelyek már gondoskodnak a menekültekről – jelentette ki Szijjártó Péter magyar külügyminiszter a CNN amerikai hírtelevízióban.

A külügyminiszter a szerda este sugárzott interjújában hangsúlyozta, hogy milliók tartózkodnak Jordániában, Törökországban, Libanonban és az iraki Kurdisztánban, ezeknek az országoknak pedig pénzügyi segítséget kell nyújtani, hogy a teherviselésben támogassuk őket.

Szijjártó Péter szerint rossz politika még több embert hívni az Európai Unióba. – A mi álláspontunk az, hogy vissza kell szereznünk a szuverenitásunkat, nekünk kell egyedül eldöntenünk, hogy kit engedünk be Európába – mondta a magyar miniszter, aki az ENSZ-közgyűlés ülésszakának a nemzetközi biztonságról folytatott vitáján vett részt kedden, s ekkor nyilatkozott a CNN-nek. Az interjút az amerikai hírcsatorna európai adásában sugározták szerda este.

Feltételezzük, hogy az EU végrehajtja a kvótarendszert, mi fog akkor történni? – tette fel a kérdést a CNN riportere a magyar külügyminiszternek.

Szijjártó Péter válaszában kifejtette, hogy a magyar kormány már az Európai Bírósághoz fordult ez ügyben, ahogy azt tette Szlovákia is, mert az első döntés a kvótarendszerről, amelyben az uniós belügyminiszterek megállapodtak, megsértette az európai szabályokat. Ez a döntés módosította a dublini rendszert. A magyar külügyminiszter leszögezte: a mi álláspontunk azonban az, hogy a dublini rendszer módosításához a nemzeti parlamentek és a tagállamoknak kell a hozzájárulásuk. És ezúttal nem ezt történt – tette hozzá.

A CNN riportere rákérdezett arra is, hogy a jelentős uniós forrásokban részesülő Magyarországnak nem kellene-e tiszteletben tartania az EU-s törvényeket, nem kellene-e több szolidaritást mutatnia az EU-s országokkal?

Szijjártó Péter közölte: valójában Magyarország mutat legtöbb szolidaritást Németországgal és Ausztriával, mert mi vagyunk az egyetlenek, akik azt mondhatják: megállítottuk az illegális migráció beáramlását a határainkon. Magyarország területén keresztül többé nem áramlik illegális migráció Ausztria és Németország felé – mondta. – Szerintem az nem jele a szolidaritásnak, hogy vannak olyan országok, amelyek ráteszik a terhet Ausztria, Németország vagy Svédország vállaira. Magyarország viszont nem ezt teszi, megállította a beáramlást a határainál. Ez a szolidaritás kérdése. Mi a schengeni övezet része vagyunk, ami kötelessé tesz a külső határok védelmére, és mi ezt tesszük – hangoztatta Szijjártó.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Feraj49
Szijjártó melyik országról beszélsz ? Basszus talán előbb rendezni kéne a magyar emberek lakhatási,megélhetési,egészségügyi problémáikat.Több száz magyar embert lakoltattatok ki házaikból mert nem tudják fizetni a részleteket,ti elvettétek a munkájukat. A megalázó 0.9%-os nyugdíj alamizsna ügyét.Mennyi pénzt fizettek be a nyugdíjkasszába a "menekültek"? 35-50 évi munkabér levonásokután ez az "értékálló" nyugdíjemelés ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
pbalage
ilyen vótmászaga van ennek a sztorinak.
Amikor még kis sutyerák voltam, akkor a Nicaraguai gyerekek megmentésére kellett gyűjteni.
Mindenki vigyen egy megunt játékot. (én egy műanyag vizilovat vittem)
A volt kollégám meg azt mesélte, hogy egy mittudomén "Szabadságot a mittudoménkinek"
ment le pártpropagandában, majd megkérdezem holnap, hogy pontosan melyik gyökérért kellett imádkozni, de az volt a lényege a sztorinak, hogy pár év múlva kiderült, hogy egy FBI által körözött bűnöző volt az illető.
(egyébként ilyen göndör hajú nőről van szó, a francér' se jut eszembe a neve)
dr. prédikátor
Téged kellene már megtámogatni egy szőlőkaróval zselés szarkupac!!!
eszegfu
Igen! Segiteni kell a menekülteket befogadó országoknak...pontosan ezért nem értem, hogy miért ágál a magyar kormány (aki ugye inkább fizet, minthogy 1 embert is befogadjon!!) az EU-nak fizetendő pénz miatt?! Rogadtul unom már: nincs 2 egymást követő mondatuk, amelyben az egyik ne az ellentéte lenne a másiknak! És az sem zavarja őket, hogy ezzel segget csinálnak a szájukból!
eugen4402
Pünkösd hétfőn a CÖF tömegfelvonulást szervez "Szabadságot Észak-Rajna- Vesztfáliának!" Indulás előtt igényelhetők "Veled vagyunk Düsseldorf!"-táblák...
fekete
Igy is van.Mar egyszer tamogattuk,akaratunkon kivul a Deutse'ket ,majd deportalas lett a vege.
Mi a 3. generacio is buntettve van. Igen,ko"po"k egyett rajuk.ezel tamogatom . Fuladjanak bele ezek a retkekk a sok Muhammedbe.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.