Gideon Greif izraeli történész több évtizede foglalkozik az auschwitzi borzalmak ismerőivel, a sonderkommandósokkal. Hosszú évek alatt felkereste mindazokat a túlélőket, akiket csak tudott, és leírta történetüket. Az interjúkból készült könyve most jelent meg magyarul Könnyek nélkül sírtunk címmel. A Saul fia készítői is ezt olvasták. A Hetek interjút készített Gideon Grieffel.

Forrás: ATV.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

76 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@GeoCravker: Azert megneztem volna egy olyan zsidot, aki Nemetorszagbol a nemetek szovetsegesenek szamito Magyarorszagra szokik elbujni a zsidouldozes elol...
Asszem, idonkent a baratunknak is mar elgurul a gyogyszere, vagy osszeragadt a tortenelemkonyve ennel a fejezetnel...:o(
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
teuton
@verőce21: Szokas szerint nagy baromsagokat irsz, es mint mindig, mindenfele tenyek közlese nelkül! 1938-ban jelent meg az 1. zsidotörveny MO-on es 1 ev mulva a 2., tehat mar akkor korlatoztak a reszvetelüket a tarsadalomban es kezdtek el üldözni öket! Termeszetesen a legelsö az volt, hogy összeirtak öket, hogy barmikor elkaphatok legyenek, es aztan indult a munkaszolgalat is... Meghogy MO-ra menekültek, mert ott nem üldöztek öket... Nehogy ugy allitsd be, Horthy volt a mentsvar es csak Szalasival kezdödött au üldözes!
Csizmás Kond
@Toby: Az egész világon bemutatott képsorok egy halom csontra soványodott halott félighalott embert mútatot...kérdem én, ha akkora készlet cián volt miért kellett annyi ember őrzésével számolásával bíbelődni...mert az biztos nem a munkearőpotlékra szánt tömeg volt.
A szörnyűségek biztos mindenkiben hagytak maradandó borzalmat viszont azt naponta más és más formában adni le , ennyi év után már kételyeket kezd szülni a az őszinteségében.
Úgy a számszerűség mint az etnikaiság elnagyolt sőt túlzott, ugyanis az összes holokausztáldozat zsidó léte nem igaz tehát számszerint kb fele tehát ha csak zsidókról beszélünk akkor kisebbek a számok ha meg a nagy számokkal riogatunk akkor mindig oda kell mondani másokat akik nemzsidóként ugyanott voltak és haltak.
Az érdekessége az egésznek hogy míg a háború előtt és alatt nem mertek a zsidók oroszországba menekülni addig utána a kommunista köpönyeg alatt onnan hajtották végre a megtorló akciójukat.ami számszerint ugyanannyi sőt világviszonyletban sokszorosa a holokauszt áldozatoknak.
Nem érdekel ki mit képzel vagy ki melyiket tartja nagyobbnak, viszont az ilyen negyedévente megjelenő felnagyított, kiretusált történelem mindig is hazugságnak fog számítani.
Toby
@karma1: Svájc és Svédország elérhető volt a nácik számára, az USA nem ! Abban az időben senki nem tudhatta, hogy Svájc nem kerül-e Franciaország, vagy Belgium sorsára, Anglia hadban állt.
Az USA-ban már akkor jelentős zsidó betelepülő volt, zsidó negyedekkel. Lényeges körülmény volt, hogy kezdetben a nácik szorgalmazták a pénzes zsidók szabad távozását és az USA librális pollitikai berendezkedése vonzotta is őket. Magyarországra nem a gazdag zsidók érkeztek és nem is jelentős számban. Talán nem értettem félre a válaszod.
Toby
@Csizmás Kond: Azt hiszem, annyi választ megérdemelsz, hogy ismét utaljak a németesen precíz bürokráciára, amely lényeges ebben a tárgyban ! A továbbiak csak időpocsékolások lennének !
Toby
@karma1: Nincs mit, mostanában olvastam egy könyvet Reinhard Heidrichről, akit bár kórházba juttatott Kubish és társa - ellenálók - de nem a merényletben elszenvedett sérüléseibe halt bele, hanem a kórházban, kezelés során szerzett fertőzés vitte el egy hét alatt !
Ennyire aljas, gonosz, embertelen lény, még a nácik között is kevés volt, mint ez a Heidrich !
Ő foglalkozott behatóbban a zsidókérdéssel Adolf Eichmannaél együtt. Jól egymásra találtak !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.