A Fidesz szerint a szocialista kormányok tették tönkre az oktatást.

A nagyobbik kormánypárt Kunhalmi Ágnes szocialista politikus, az Országgyűlés kulturális bizottsága alelnökének kijelentésére reagált, aki arról beszélt, hogy a kormány ebek harmincadjára juttatja az oktatást a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) átszervezésével. Azt is mondta: az állam ahelyett, hogy visszaadná az önkormányzatoknak az iskolákat, hogy újra elnyerjék autonómiájukat, még durvább centralizációba kezd.

A Fidesz szerint a baloldal egy bukott oktatási rendszert erőltetne, amellyel kétszázmilliárd forintot vontak ki az oktatásból, eladósították az iskolafenntartó önkormányzatokat, egyhavi fizetést elvettek a pedagógusoktól.

A kormánypárt szerint a köznevelésben ma iskolafejlesztés, pedagógus-béremelés és ingyenes tankönyvellátási program zajlik, továbbá a Fidesz-KDNP kormány rendezte az önkormányzatok adósságát. A köznevelés a jövő évi költségvetésben 130 milliárd forintos többletforrást kap, ami 455 milliárd forinttal magasabb, mint amit a szocialisták 2010-ben szántak az oktatásra – írta a Fidesz.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Orbán létrehozta a klik-et. A saját szakértőjük is működésképtelennek találta a klik-et. És mégis a szocik a hibásak akik már 6 éve sehol sincsenek. Aha.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
@papa.49: Volt is vitája a Rózsikával. Pokornit is inkább pm. indították.
eugen4402
Itt is van a képernyőn: a Gyurcsány. (ATV) Most majd bevallja, hogy Soros az Ő kottájából muzsikál...A Klikkesedést is Gy.F. akarta bevezetni, de leöszödözte magát, és már nem jutott rá ideje.
felnőttem kissé
Lemezjátszón elakadt a tű.Bűnbak keresést abba kéne már hagyni vagy hagyatni, mert tultoljuk itt is a biciglit.Ennyi dángálás mellett már mi hitelezhetnénk az alpesi országnak.Ennyi eszement hivatkozás. De unalmas, 1241- re 1526 ra is sokat hivatkoztunk. A XXII-ik század is erről lesz még hangos ? Semmi ötlet..? hát szánalmas
human
Itt egy FIDESZES képviselő mondja el, hogy a KLIK nem működik:
www.atv.hu/belfold/20160421-schmidt-jeno-eb

A minisztérium háttérintézményének vizsgálata is kártékonynak tartja a KLIK-et:
mno.hu/oktatas_es_neveles/nekiment-az-emmi-hatterintezmenye-a-kliknek-1326787
patyuka
A baj valójában az, hogy minden ilyen - immár 6 esztendeje flottul működő, így hát miért is változtatnának ezen a metóduson? - 'aszociktettéktönkre/gyúcsányahibás'-féle vádaskodásra nem jön egy 'elképzelhetőéselisismerjükamennyibenennekbizonyításárakapunklegalábbegyadekvátésegzakthibajegyzéket'-féle egységes követelődző és szűnni nem akaró ellenzéki reakció!
Mert tény: egy efféle visszakérdezés még az ellenzék ún. szoclib vonulatától sem jön, nemhogy a többiektől!
Ugyanis azzal tulajdonképpen Gy. F.-et, kormányzását kellene némiképpen "rehabilitálniuk", és hogy venni az ki magát, hiszen akkoriban soraikban sokan ügyködtek - nyíltan vagy orvul, de mindenképpen hátsó, sőt kifejezetten aljas szándékból - maguk is a megbuktatásán. Miként látható, tették azt: esztelen, önsorsrontó módon, kvázi a/egy tárgyszerű cáfolatoknak még az esélyét is feladva!
kukac50
Orbán ebbe betegedett bele,hogy a klikk nagyon nyomja a vállát.
A sok kis klikk meg majd bele döngöli a földbe. Sok uniós pénzt erre költött Orbán az itt a legnagyobb baj.Egyre nagyobb problémák fognak lenni, mert a sok kis klikket sokba kerül fenntartani még kevesebb jut majd az oktatásra,fejlesztésre.
Remélem az önkormányzatoknak az iskola használatáért fizetnek bérleti díjat,és nem ingyen akarják használni. Nem államosítható egyetlen egy iskola sem, nem eladható nem átruházható!
Mind a helyi közösségek tulajdona!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.