A török nagykövet L. Simon László nyitóbeszéde miatt nem ment el a fesztiválra – írja a Kisalföld.

Vasárnap kilencedik alkalommal durrant a patara, azaz Pálffy kapitány petárdája a tatai vár kapujában. A magyar katonák idén is elkergették a törököket, majd ment a buli. L. Simon László nyitónapi beszéde miatt viszont távol maradt a rendezvénytől Sakir Fakili török nagykövet és számos diplomata, tudta meg a Kisalföld Zombori Mihály főszervezőtől.

L. Simon László a fesztivál megnyitásakor mondott beszédében értelmezte újra a történelmet és vont párhuzamot a mai állapotokra:

A közönség számára egyértelművé kell tenni, hogy Idrisz Baba egy olyan vallási vezető volt, aki a keresztény magyarság eltiprását hirdette, aki vallási alapon akarta felszámolni a kereszténységet és megszüntetni a magyar kultúrát. Kötelességünk, szent küldetésünk a magyar európai keresztény örökség továbbvitele. Ez megmaradásunk záloga, ami garantálhatja, hogy itt sok száz év múlva ugyanúgy magyarok fognak élni, mint az elmúlt ezer évben

A 150 évről, mint asszimilációról is megemlékezett:

ugyanennek a gondolatnak a jegyében küzdött Pálffy Miklós is, aki pontosan tudta, hogy a keresztény magyarság zászlajával kell legyőzni az Oszmán Birodalom katonáit, mert ha ezt nem teszi meg, akkor végleg asszimilálják a magyarokat, és ezzel elérik a nyelv, a kultúra és a vallás cseréjét, az identitásunk elvesztését.

Zombori Mihály főszervező szerint döbbenten hallgatták végig a beszédet az emléktáblánál sorakozó hagyományőrző csapatok s ő maga is. „A török hagyományőröket nehéz volt visszatartani a hangos nemtetszés-nyilvánítástól.

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
De mi a fenét is várt a nép ettől a fűzfapoétának is silány kínrím faragó hájtömegtől? Amilyenek a versei, nos ugyanolyan a hapsi az életben is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemkati
Nem értem ezt a rettegést és ezt a víziót az iszlám vallás államvallássá válásától több földrészen. 2000 évvel ezelőtt még nem volt kereszténység a Földön, és azelőtt százezer, millió évek óta élt már az ember a Földön, mégis boldogult és fejlődött. Aztán elkezdett terjedni a világban, és hogy ott is terjedjen, ahol magától nem terjedne, bátor, hős keresztények erőszakkal, akár emberéletek árán is elkezdték terjeszteni világszerte. De mégsem tudott minden korábbi vallást eltörölni, még ha a legelterjedtebb is lett.
világlátó
@Eriksson: Jó úton jársz, járunk. Csak ezt nehéz lesz keresztülverni, mert ehhez újra át kell írni a történelemkönyveket.
Eriksson
@világlátó: Ahány történelem író, annyi megközelítés. :))
Bringás
Hazug liberális nem említették, hogy a nagykövet nem ismerte a beszédet. Na megint egy libsi hazugság!
világlátó
@Bringás: A hazugság akkor is utolsó dolog ha libsi, ha fideszes, ha kdnp.-s, ha szoci, ha Lmp.-s, ...de akkor is ha maga Orbán Viktor mondja ki. A hazudik szó lett Magyarországon a legundorítóbb szó igen gazdag szókincsünkben. Kérlek hagyd már el ezt a libsizést. Lásd be hogy hazudik itt mindenki, ki ezért, ki azért, de sokan már megszokásból.
Én lehet hogy libsi vagyok, bár nem esküdtem fel ilyen ideológiára, vagy szemléletmódra.Én a liberális szót a francia forradalom idejéből olvastam először a liberté szó alapján, ami ott és akkor a szabadságot fejezte ki. Mit mondjak, én jobban szeretem a szabadságot , nem csak fizikailag, de szellemileg is. Nem szeretnék előre megírt anyagból nyilatkozni, mint ahogy ez most dívik. Tisztelettel.
Bringás
@világlátó: Világos, hogy gyakran, sokak nem mondanak igazat és ez a Fideszesekre is vonatkozik! Ebben egyetértek veled!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.