Kedden reggel a 150-ből 130 dolgozó felmondott a pécsi Zsolnay gyárban – számolt be az RTL Klub Híradója.

A pécsi önkormányzat szerint a rossz munkakörülmények és a folyamatos hatósági razziák miatt hagyták ott a munkások egyik napról a másikra az üzemet. Rögtön mindannyian állást kaptak az önkormányzat nemrég létrehozott kerámiacégénél.

A Zsolnaynál ma nem nyilatkoztak, de korábban azt mondták, államhatalmi eszközökkel akarják tőlük visszaszerezni a néhány éve privatizált céget.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Ha valaki figyelte annak idején a kitiltási ügyeket, ott volt olyan feltételezés, hogy egyes cégeket központilag zsarolnak azzal, hogy ha nem alkalmaznak rendszeresen bizonyos kormányközeli tanácsadó cégeket (színlelt teljesítéssel persze), akkor megszaporodhatnak a NAV-os ellenőrzések, ami biztos találni fog valamit, ami a cég ellehetetlenítéséhez vezethet.
Hát ez jutott most eszembe erről a történetről.
Mit láthatunk most? Talán azt, hogy gyorsan és zökkenőmentesen sikerül átmenteni a porcelángyártást egy fideszes havernak? Talán most is ez történik. Talán nem és az új tulajdonos tényleg adót csalt. Ugyanakkor 100-200 millióról szól a hír. Furcsa mód a NAV kezéből mindig kicsúsznak a milliárdos vagy sok százmilliós adócsaló cégek. Vajon akkor egy működő üzem 100-200 milliós tartozása miért verte ki ennyire a biztosítékot? Miért toleránsak más adótartozókkal szemben?
Egyáltalán nem a külföldi befektetőt akarom védeni. Legyen magyar kézben, de szerezzék meg tisztességesen. De ha valóban hatalmi erővel vették át a céget, akkor ez azt jelenti, hogy minden magyar vállalkozó cége is könnyen így járhat, ha szemet vet cégére valaki, aki közel ül a tűzhöz.
Szóval én úgy érzem, hogy nem a teljes igazságot látjuk ez ügyben.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
150 dolgozóból 130-an mondtak fel és igazoltak át az önkormányzat porcelángyárához.
Erről a magánnyugdíjpénztár ügy jutott eszembe. Ott a kormány megzsarolta a tagokat, ha nem lépnek át az állami rendszerbe felejtsék el, hogy nyugdíjat kapnak. És a kisemberek összetojták magukat (köztük én is) és átmenekültünk az államiba. Na most meg szép lassan kiderül, hogy állami nyugdíjra nem nagyon számíthatunk.
Ez a 130 ember szerintem tudta, hogy ha az önkormányzat ki akarja nyírni a céget, akkor ki is fogja. Döntésük elég logikus volt ebben a helyzetben. Hogy az önkormányzati gyár mennyire lesz eladósodva az meg kit érdekel? Majd az adófizetők pótolják a veszteséget.
barckmagdi
Ezek az egesz orszag gazdasagat KO-zak. Nagy bukfenc lesz ha egyszer lekoszonnek.
kkalman
Pávának nem új, hogy egy külföldi tulajdonban levő céget einstandol. Így szűnt meg a Pécsi Vízmű, de a Pécsi Közlekedési Zrt. megszűnése is egy "igazán szép" történet.
szaboria1
@kkalman: Az említett kiszorított cégek sem adták még fel ebből is lehet még egy nagy bukta.
human
@kkalman: Lehet, hogy Pécs amolyan teszt városa a fidesznek. Pécsen alkalmazták először a kubatov-lisátzási módszert is. Ezzel nyert Páva Zsolt a polgármester választáson.
human
A gyár vezetője kijelentette, hogy hangfelvételeik és írásos bizonyítékaik vannak arról, hogy megfenyegették a céget és adják át a tulajdonjogot. Egyre érdekesebb az ügy.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.