Egyhangúlag megerősítette elnöki tisztségében a dunaújvárosi MSZP-szervezet tagsága szerdán Pintér Attilát, akit a vasárnapi dunaújvárosi időközi önkormányzati képviselő-választás kudarca miatt lemondásra szólított fel Tóbiás József pártelnök.

Pintér Attila az MTI-nek azt is elmondta, hogy a taggyűlésen nemcsak ő, hanem Selyem József képviselőjelölt, egyben a szervezet alelnöke is felajánlotta lemondását. A taggyűlés azonban egyikükét sem fogadta el, a bizalmi szavazáson egyhangúlag megerősítették őket tisztségükben. Az ügyet ezzel lezártnak tekintik – tette hozzá.

A helyi elnök hétfőn álságosnak nevezte Tóbiás József hozzáállását a választási kudarc utáni felszólítása miatt, mivel elmondása szerint a pártelnök a voksolás előtt három héttel egy zárt körben végzett közvélemény-kutatás után még kiváló döntésnek minősítette, hogy nem működnek együtt a DK-val, és önálló jelöltet indítanak. Hozzátette: a felmérés alapján az MSZP-nek volt a legerősebb ellenzéki jelöltje.

Tóbiás József azért tartotta kudarcnak a vasárnapi választást, mert – mint mondta – szervezetileg hibáztak, hagyták, hogy a dunaújvárosi szervezet önállóan döntsön az indulás feltételeiről, és a szervezet a választók szempontjából rossz döntést hozott. E mögé azonban a Magyar Szocialista Pártnak egységesen fel kellett állnia – tette hozzá.

A pártelnök közölte, a felelősséget azonban viselniük kell, ezért lemondásra szólította fel a szocialisták helyi szervezetének elnökét.

Pintér Attila még hétfőn elmondta, valóban a helyi tagság döntött az önálló jelöltállításról, sokat dolgoztak a jó eredményért, ennyire voltak képesek.

A vasárnapi választáson a Fidesz jelöltje, Lassingleitner Fruzsina nyert. A 32,06 százalékos részvételi arány mellett a voksoláson a kormánypárti jelölt 422 szavazatot szerzett, Huszti Zsolt (DK) 243, Barta Endre (Jobbik) 203, Selyem József (MSZP) 98, Pappné Grabant Ilona (PM) és Gebei Bálint (független) 84-84, Orha Zoltán (független) 19, Harsányi Péter (SZDP) 1 voksot gyűjtött, Balogh Péter (Magyar Munkáspárt) egyetlen szavazatot sem kapott.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Ezt az egész mszp szét kellene kergetni a fenébe! Csak visszahúzó erő!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lópicigáspár
Ezt az egész mszp szét kellene kergetni a fenébe! Csak visszahúzó erő!
human
A helyi mszp hogy nem tudta felmérni, hogy ilyen alacsony a támogatottsága? Szerintem egyáltalán nincsenek képben helyben, akkor meg hogy várhatják el, hogy rájuk szavazzon bárki is? Ezek vagy helyből hülyék, vagy lusták vagy tényleg összejátszanak a fidesszel, hogy tovább úszkálhassanak a langyos vízben.
vitriol
hogy a túróba tudna az ellenzék bármiben egyetérteni és összefogni, ha egy nyamvadt vidéki kis mszp-s is külön utakon akar járni, és még büszke is az öntörvényű viselkedésére.Ebben a pártban akkora a "demokrácia", hogy itt mindenki azt csinál, amit épp nem szégyell. A fidesz a másik véglet, ahol egy "úrhatnám polgár" ellenőrzése alatt lehet csak wc-re menni. Egyik sem jó, de létezik egy arany középút, a pártoknak azt kell megcélozni.
Mangu
@human: Ezek nem helyből hülyék, és nem lusták, hanem tényleg összejátszanak a fidesszel, hogy tovább úszkálhassanak a langyos sz@rban - szerintem.
wagabund
@human: asszem az tette be nekik, hogy Tóbiás kampányolt az érdekükben..

ott nem hülyék élnek, csak ne Pestről jöjjön egy megmondó...abból mindig baj van..remélhetőleg nem sokáig...
Bringás
Sebaj Tóbiás!
Le ne mondj! A Fidesz nélküled vesztene!
krumpli
Hát van még két év, de ezek sem lesznek kormányváltók ! XD
lópicigáspár
@Bringás: Ha hiszed, ha nem, most nagy igazat szóltál! :)))
Bringás
@lópicigáspár: Ő épp olyan emblematikus alak, mint Gyurcsány! Nélkülük nem lehet teljes komolysággal lehülyézni az ellenzéket!
krumpli
@Bringás: Igaz még egy h.lye !!!
De mi lesz velem a Jobbik nélkül / hazaáruló Vona /?! Rátok soha, mert mégegyszer biztos hogy nem kelletek ! A FIDESZT-ugyanúgy utálom mint titeket...
Több tízezer ember vár valamire, valakire, aki kiábrándult a Jobbikból, hogy újra eggyé váljon, és tegyen meg mindent a hazánkért !!!
Nyugi biztos hogy nem köztetek keressük a megoldást !
Orbán megvette a Jobbikot, és a szavazóbázisát, ezért nektek is Tízszer akkora erővel kellene lépnetek ! Ha akartok valamit két év múlva...
vadnarancs
NEkem erről egy régi "mese" címe ugrik be: "Sebaj, Tóbiás"!
Manhattan
Pintér Attila elnök a finisben nem teljes erővel vetette bele magát a kampányba: elment Szlovéniába raftingolni. Márton Roland alelnök a választás napján meg pecázni . Megérik a pénzüket... )
gulyasgyula
Tóbiás RÁKOSINAK a rokona ..Rá kell nézni és megkeresni egy régi beszédet ...Tóbiás a dédunoka ...Ez a manusz egy undormány ...A vasárnapi nyitva tartásért felvették a nagy pénz a multiktól a Nyakó barátjával együtt a boltosok meg le vannak sz...va ...
felnőttem kissé
Fele 1919-es még mindig, fele meg beképzel még mindig valamit.Ők a fazék körül még kotorásznak csak nem veszik észre: ENNEK a NÉPNEK ennek a NEMZEDÉKNEK bizony más kéne,Túl sokat örököltek vállvetve elvtártaiktól ami itt már nem erény.Ezt a lángot már nem kéne se őrizni sem szítani.Már se május 1, se virstli , se sőr.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.