Várhatóan harminc perces tanórák lesznek az általános iskola első és második osztályában a jövőben - írja a Magyar Idők

Palkovics László oktatásért felelős államtitkár a lapnak elmondta: a szaktárca álláspontja szerint nincs szükség a 45 perces órákra, mert az óvoda utáni első két iskolai évben fontos, hogy a kisdiákok ne legyenek túlzott mértékben leterheltek.

Csak harminc perces tanórák lennének az első és második osztályban

Emlékeztetett: a jövő év végére elkészül az új Nemzeti alaptanterv (Nat), amelynek alapján jelentősen csökken a kötelező óraszám, és a szaktárca javaslatai közt szerepel, hogy nagyobb szülői beleszólást biztosítsanak a választható tantárgyak körének meghatározásába.

Szólt arról is, hogy az iskolaigazgatók a munkáltatói jogkörökből többet visszakapnak és keretgazdálkodási joggal is rendelkeznek majd. Ugyancsak az iskolaigazgatókat erősíti, hogy a pedagógusbér-emelés utolsó, jövő évi üteménél ők dönthetnek majd arról, miként osszák szét az összeget a tantestületben.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Igazad van Palkovics ,mester...Még a fél óra is sok...És ráérnek a 8 .általánost 20 évesen elvégezni,,,mert lám,,így is lehet belőlük ...pl.miniszterelnöki főtanácsadó.Idióta.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szókrakész
Igazuk van.
Egy 6-7 éves nem tud még olyan hosszan koncentrálni.
Még ha a tananyagot játékosan is adja elő egy tanár. Mert azon is múlik.
Nagy Mária
Lássuk már az erdőtől a fát! Mikor lesz új alaptanterv? Két év mulva, addig még két évfolyam hülyül.
Mondhatnánk, jó munkának idő kell, de akkor hogyan lehetet a szakközepeket, a KLIK-t secperc alatt átszervezni?
perfekt
Palkovics,te kisegítőbe járhattál már ovis korodtól--és csak minden harmadik foglalkozáson vehettél részt-hogy ne maradjanak vissza még jobban a többiek.Bizonyítványt meg vettetek az Ecserin.
micfild
@Szókrakész: Egy normális iskolavezetésnél első- másodikban már 20-30 éve sem ragaszkodott a tanitó a 45 perces órákhoz.. .
csak a fideSSes idióták hiszik azt, hogy nekik mindent felülről kell irányitani és megmondani a tutit. Hagyják békén az iskolákat.. majd akiknek ez a hivatásuk tanitanak.. úgy ahogy azt az adott gyerekközösségben lehetséges.
bretagne
Tetszett, amikor Pukli az elemzésekhez ért és utánozta Palkovicsot, hadarva mondta el a szöveget, ahogyan Palkovics szokta, hangsúly nélkül, vessző nincs. És ő az oktatási államtitkár. Járhatna beszédtechnikára.
varirmag
Én még emlékszem arra hogyan tanítottak a kádárrendszerben. Akkor nem nem voltunk "túlterhelve",de karácsonykor már olvastunk és sk írtuk a jókívánságokat a nagyszűlőknek és a szüleinknek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.