Orbán Viktor az Európai Beruházási Bank (EIB) budapesti irodájának emléktábla-avatóján azt mondta:

Nem tűnik lehetetlenségnek, hogy a magyar gazdaság teljesítményét meg kell duplázni, el kell érni a teljes foglalkoztatottságot.

A miniszterelnök szerint Magyarországnak középtávon reális esélye van a két cél elérésére – olvasható a napi.hu cikkében. Mivel az uniós támogatások a következő ciklus alatt csökkenni fognak, új finanszírozási rendszer kell a magyar gazdaság alá, melyben kiemelt szerepe lesz az EIB-nek – fogalmazott Orbán. 

Az ország gazdasági mutatói finoman szólva sem túl fényesek. Az első negyedévben 0,9 százalékra csökkent magyar gazdaság növekedése éves szinten, az előző negyedévhez képest pedig 0,8 százalékkal csökkent a GDP. 

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
A csoda már megtörtént. Csoda, hogy még van egyáltalán magyar gazdaság. Orbánnak kell adni újabb négy évet és felszámolja a maradványait is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Bringás
Jó ez a teljes foglalkoztatottság! Aki tanul és szorgalmas, annak a képzettsége piac képes és vagy itthon, vagy Európában megkeresi azt a pénzt, amiből a jövőjét elindítja. A lusta, tanulatlan lumpen meg ne sírjon, ha csak alamizsnát érő közmunkát kap! Köszönje meg azt is, hogy a kormány legalább gondoskodik róla!
bundi
@verőce21: és visszatérve a stílusodhoz...igen volt pár hozzád hasonló magyar is a kezem alatt...a legtöbben egy hétig sem bírták...mert akármilyen furcsa is...a mosogatás kókemény is tud lenni...
Toby
Eddig mi a nagybánatosluxusparazitásbüdöslófaszt csinált ez a makákó, ha még mindig csak a hatalmas, orbitális gazdasági sikerek lehetősége a duplanullás jövőkép?
Takaroggyá má' anyádba...töpörödött törpördög!
bundi
@Bringás: fussunk neki...van egy mérnöktanár...mondjuk az építőiparban...tudod az országban van 4,2 millió lakás...ha 50 évente normálisan felújítanak egyet, az évente 80 ezer körüli építési engedély lenne...most hagyjuk ki a többi beruházást...csak a kicsit nézzük...az országban van 10-12 ezer építészmérnök...ebből meg lehetne élni nem?...de...2008-körül volt évi 50 000 körüli engedély az országban az éveken belül visszaesett évi 7000-re ebben benne van minden építési engedély...ha csak a lakásállományt nézed akkor ezt azt jelenti kb 600 évente újítanak fel egy lakást...és ez most tovább zuhan...évről évre 5-10 százalékkal...tudod ezért hagyják el a tanult diplomások az országot...és maradnakk az olyan szájkaratésok mint te...igaz ők nem terveznek sem járműveket...sem épületeket...nem is oktatnak...nem gyógyítanak...de tanulmányokat tudnak írni mindenről...és verhetik a nyálukat bátran ha valaki számonkéri őket...hogy kitiltják az oldalról...mint entero-modera...azt hiszem inkább te tartozol köszönettel azért hogy a kormány még kitart téged...de meddig...lebegjen szemed nelőtt a hozzzáértő venezuellai kormány esete...akit matolcsy régebben példaként hozott fel mindig...
bundi
@verőce21: csak kiindulásnak...
444.hu/2016/06/16/ket-abra-arrol-ahogy-kormany-kivetiti-vagyait-a-magangazdasagra
mond szerinted mire alapozzák orbánék ezeket a tündérmeséket...vagy megint úgy érzed szárnyal az építőipar?...menj orvoshoz...
Mézike
@bundi: Csak halkan súgom meg hogy velem számtalan közmunkás dolgozik. Ugyan azt mint én, de havi 52 ezret kapnak érte. Hogy értsd miről van szó. Ha egy közszolga nyugdíjba megy, leszámol., a helyére nem neveznek ki senkit, hanem közmunkásokkal tölt9k fel az állományt. A mi iskolánkban már több a közmunkás mint a kinevezett dolgozó.:-(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.